Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Yolcu

Yolcu
Yazar: Özgün Mert

Schindler’in Listesi, 96 Saat, Gri Kurt gibi filmlerin efsane aktörü Liam Neeson, Kimliksiz, Non-Stop ve Run All Night  filmlerinden sonra dördüncü kez İspanyol yönetmen Jaume Collet Serra ile birlikte The Commuter filmine imza atıyor. The Commuter’da kendisine Vera Farmiga, Patrick Wilson, Elizabeth McGovern ve Andy Nyman gibi oyuncular eşlik ediyor.


Evinden işine her gün trenle gidip gelen Michael McCauley ( Liam Neeson ) bir gün yolculuk sırasında Joanna ( Vera Farmiga ) adında bir kadınla tanışır. Bu kadın Michael’dan trende bulunan birini bulmasını ister, karşılığında da çok yüklü miktarda para verecektir. Yolculuk boyunca pek çok sırra vakıf olan Michael, artık trendeki insanlarında hayatlarından sorumludur. 


İşten kovulmuşsun ve çok zor durumdasın illegal bir iş karşılığında hayatını değiştirecek bir telif geliyor ne yaparsın sorusu üzerine şekillenen filmde Liam Neeson’ın aldığı zor kararları ve komploların içersinde kalışını izliyoruz. Aynı sahnelerin tekrarlandığı kafa karıştıran ve merak uyandıran değişik bir girişle başlıyor film, burada her günün aynı yaşandığını görüyoruz. Böylece film seyirciye de kendi hayatını sorgulatıyor, her gün aynı hayatın bir kopyasını yaşamak zorunda kalan bireylerin sıkışmışlığını betimliyor.


Heyecanı bol, klasik bir Amerikan macera filmi olan The Commuter bu türü sevenlere hitap edecektir, trende gerçekleşen aksiyon sahnelerindeki çekimler çok iyiydi, özellikle vagonlar arası geçiş çekimleri çok başarılıydı. Michael’ın işi zorla kabul etmek durumunda bırakılması ve bunun için karısının yüzüğünün gönderilmesi etkileyiciliği artıran bölümlerdi. Bu tür filmlerde beklediğimiz seyirciyi ters köşe yapan sahnelerde çok güzel uygulanmıştı. Dost sanılan kişilerin düşman çıkması veya olayın arkasında çok farklı amaçların olması gibi.


The Commuter, Jaume Collet Serra ve Liam Neeson işbirliğinin önceki filmleri Kimliksiz ve Non-Stop’a göre daha vasat bir film olsa da kendini izlettiriyor ve macera filmlerinin olmazsa olmazı heyecan duygusunu seyirciye yaşatıyor. Özellikle Kimliksiz filmindeki ters köşeler ve sürpriz finalin yanında bu filmdekiler çok sönük kalmış. Belki de bu film diğerlerinden sonra çekildiği için bu duyguyu hissettiriyordur. The Commuter’ı izleyenlere filmde ki ana soruyu sorarak bitirelim Prenn kim?  Ve siz olsanız onu bulabilir miydiniz?  

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter