Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

WHAT WE DID ON OUR HOLIDAY-Aile Boyu Tatil

:: Videolar WHAT WE DID ON OUR HOLIDAY-Aile Boyu Tatil
(6.5/10)
Üye: Müge İbrikçi
What We Did on Our Holiday, acı bir olayı zaman zaman komik bazen de dramatik bir dille anlatan ve aile olabilmenin bizim düşündüğümüzden daha farklı bir boyutu olduğunu didaktik olmadan izleyiciye aktarmayı başaran hoş, biraz da tuhaf bir film.

Outnumbered dizisinde beraber çalışan Andy Hamilton ve Guy Jenkin’in senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı 2014 yapımı What We Did on Our Holiday (Aile Boyu Tatil) adlı İngiliz filmi; aile sorunlarını temel alan sıcak bir komedi.


Gordie kanserdir ve hastalığı bayağı ilerlemiştir. Gordie’nin, büyük ihtimal ailesiyle birlikte kutlayabileceği son doğum günü partisi olduğu için boşanma arifesinde olan oğlu Doug ve Abi, üç çocuğuyla beraber İskoçya’ya doğru yola çıkarlar. Sürekli tartışan bu çiftin üstüne bir de taş sevdalısı çok bilmiş Jess, yalandan hoşlanmayan, her şeyi not almaya meraklı Lottie, Tanrı Odin’e inanan ve fantastik bir dünyası olan Viking meraklısı Mickey de eklenince zor bir yolculuk olur. Vardıklarında da Doug’un abisi Gavin’in dile getirmese de ailevi sorunlar açısından kardeşinden pek de farkının olmadığını görürüz. Babalarını son günlerinde mutlu etmeyi amaç edinseler de kendi dertlerine düştükleri için pek de başarılı olamazlar. Parti öncesi Gordie, çocukları alıp sahile gider, sonrasında ise ailenin hiç unutamayacağı ve ders alacağı uçuk bir olay yaşanır.


 

 

Doug’un karısı ve abisiyle tartışması ve arada çocukların safça kırdıkları potlar eşliğinde hoş tatlı bir film ortaya çıkıyor. Ama sahil sahnesinden sonra film farklı bir boyut kazanıyor. İnsanın aklına gelse de bir aile filminde gerçekleşme olasılığı pek mümkün olmadığı için yaşanan olay izleyiciyi bayağı şaşırtıyor. O sahneden sonra aile filmi olmaktan çıkıyor ve dramatik öğeler daha ön planda oluyor. Ama filmin son yarım saati biraz oldu bittiye geliyor ve mevzunun öylece kapanması da biraz tuhaf oluyor. Ayrıca film, çocukların saf ve temiz olmasının yanı sıra sandığımızdan daha zeki, daha cesur ve anlayışlı olduklarını da gösteriyor. Çünkü her şeyin farkındalar ve büyüklerin göremediği bazı şeyleri görüp doğrudan uygulamaya geçebiliyorlar.


Filmin kadrosunda Gone Girl (Kayıp Kız, 2014) filmindeki performansıyla kendinden söz ettiren ve “En İyi Kadın Oyuncu” dalında Oscar adayı olan Rosamund Pike, Doctor Who dizisinden tanıdığımız David Tennant ve usta oyuncu Billy Connolly yer alıyor. Ama çocukların (Emilia Jones, Bobby Smalldridge, Harriet Turnbull) performansı büyüklerin önüne geçiyor. Özellikle bu filmle ilk defa kamera karşısına geçen Turnbull, rahatlığı ve sempatikliğiyle filmin en eğlenceli anlarına katkı sağlıyor.


What We Did on Our Holiday, acı bir olayı zaman zaman komik bazen de dramatik bir dille anlatan ve aile olabilmenin bizim düşündüğümüzden daha farklı bir boyutu olduğunu didaktik olmadan izleyiciye aktarmayı başaran hoş, biraz da tuhaf bir film. 

 

Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter