Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

THE MAN FROM U.N.C.L.E - KOD ADI U.N.C.L.E

:: Videolar THE MAN FROM U.N.C.L.E - KOD ADI U.N.C.L.E
(7.5/10)
Yazar: Furkan Erkan
Filmi, çekici kılan sadece kostümleri değil. Pekâlâ, aksiyonuyla dengelenen mizahı da var. Her ne kadar belden aşağı odaklı bir mizaha sahip olsa da film, özellikle tekne kovalamacasının olduğu sekansla mizah açısından son derece ikonik bir yere oturuyor.

 Yönetmenliğini, kariyeri boyunca iniş ve çıkışlarla yol alan Guy Ritchie’nin üstlendiği yeni casus filmi, 60’ların ünlü bir TV dizisinden aynı adla beyazperdeye uyarlandı. Başrollerinde Henry Cavill, ArmieHammer ve son zamanların parlayan isimlerinden Alicia Vikander’in yer aldığı film, stili ve 60’ların ‘’Twiggy Modası’’na selam çakan kostüm tasarımlarıyla dikkat çekiyor. 


 

Öyle görünüyor ki, 2015 senesi büyük bütçeli ve iddialı ajan filmlerinin senesi olacak gibi. Önümüzdeki aylarda James Bond’un yeni macerası Spectre’yi iple çekerken sene içerisinde de stilize aksiyon janrıyla öne çıkan Kingsman, komik sahneleriyle eğlendiren ‘’Spy’’ ve bu türün en fiyakalı serisinin beşinci filmi Mission Impossible: RogueNation gibi birçok iddialı ve büyük bütçeli ajan filmlerini izleme şansına nail olduk. Gözle görülür bu bereketten sonra Kod Adı: U.N.C.L.E.  da bu açıdan bu haftaki vizyonun nimetlerinden fakat tüm bu ajan filmleri arasında pek parlayamıyor. Zira Guy Ritchie, her ne kadar aşina olduğumuz tarzını korumayı başarsa da kurgu bazında bildiği sulardan gezinmekten de çekinmiyor.


 Aslında konuya baktığımız zaman gayet basit görünüyor. Soğuk Savaş Dönemi’nde yıllardır birbirlerine diş bilemiş farklı ülkelerden iki yakışıklı ajan güçlerini birleştirir ve Nazilere nükleer silah satmaya çalışan kötü adamları durdurmaya çalışırlar. Yani takdir ederseniz çok kolay tahmin edilir bir anlatısı var filmin. Ama filmi biraz da boyutlu kılan yukarıda bahsetmiş olduğum şekilde stili ve o yılların modasına ayak uyduran kostümleri oluyor. Bilhassa Gaby ve Victoria’nın kıyafetleri ve aksesuarları 60’lı yılların pop kültür ürünlerinden ‘’Twiggy Modası’’na selam çakıyor. 


 

Filmi, çekici kılan sadece kostümleri değil. Pekâlâ, aksiyonuyla dengelenen mizahı da var. Her ne kadar belden aşağı odaklı bir mizaha sahip olsa da film, özellikle tekne kovalamacasının olduğu sekansla mizah açısından son derece ikonik bir yere oturuyor. Tabi işin bir de soundtrack kısmı var ki bu da filmin lokomotif işlevini üstleniyor. Keza ilk yarım saatiyle 60’lar sinemasına bir saygı duruşunda bulunan Ritchie, tüm bu avantajlarını, derli toplu kullanarak seyri ayakta tutabiliyor.


Oyunculuklar bazında çok fazla söylenecek bir şey yok. İkisi de birbirinden yapay performanslar sergileyen Henry Cavill ve Armie Hammer en azından canlandırdığı karakterler nezdinde uyum yakalıyor. Filmin asıl parlayan isimleri kadınlar oluyor. Kendine has mizah anlayışı ve kıyafetleriyle dikkatleri üzerine toplayan ve Gaby’ye hayat veren Alicia Vikander harika bir performans sergiliyor. Femme-fatale’e yakın personasıyla ikinci parlak oyuncu da Elizabeth Debicki oluyor.


 Sözün gelimi, incelikli sanat yönetmenliği, coşturan soundtrackleri ve en önemlisi de dönemin modasına uygun kıyafetleriyle dikkat çeken Kod Adı: U.N.C.L.E. , en çok da moda yazarlarının ilgisini çekebilecek bir casus filmi. Haftanın en şık filmi desek yanlış olmaz. 

 

Twitter.com/FilmNotlari

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter