Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

THE KINGS OF SUMMER - Bu yaz erkek olacağım

:: Videolar THE KINGS OF SUMMER - Bu yaz erkek olacağım
(7.5/10)
Üye: Sena Pasin
Komedi ile dramın yumuşak geçişlerle beslediği The Kings of Summer, izleyiciye içten kahkahalar attırmayı başarıyor.

Bir çocuk ne zaman erkek olur? Kendi hayatını kurduğu zaman mı? Peki bunu kendine nasıl kanıtlar? Bıyık bırakarak mı? Ergenliği başlatan ve bitiren şey nedir? Erkeklerin kalbi nasıl kırılır ve özgür olmaya neden bu kadar ihtiyaçları vardır? Tüm bu soruların cevaplarını naif bir dille yanıtlıyor The Kings of Summer. 


Ortalama bir lisede okuyan, orta sınıf Amerikan ailelerine mensup Joe, Patrick ve efsanevi karakter Biaggio, yaz tatiline giren her ergen gibi ailelerinden çabucak bunalıp kendi mekanlarında yaşamanın hayalini kurarlar. Bu esnada arkadaşlıkları da sınanan 3 arkadaş unutamayacakları bir yaz geçirirler. 


 

Öncelikle ev-birey ve özgürlük ilişkisini sorgulayan film, erkeklerin her zaman yönetebilecekleri bir yuva arayışında olduklarının altını çiziyor. Teşbihte hata olmaz, erkek köpekler bile kendi alanlarını işaretleme ve türlerinin diğer erkek üyelerini orada barındırmamaya koşullanmışken, bunun evrimsel bir geçmişi olduğunu söyleyebiliriz herhalde. Her erkek, küçük yaşlardan itibaren kendi evinin reisi olmak ister. Babayla olan iktidar çatışmaları çok erken yaşlarda görülebilir. Erkeklerin yönetmek istedikleri tek yer yalnızca dört duvar içi de değil. Doğaya da hükmetmek isteyen ve kendilerini kanıtlamak için yüksek yerlerden atlayan ya da avlanan erkekler günümüzde de mevcut. Mekan, otorite ve erkeklik ilişkisini naif bir anlatım tarzıyla inceleyen bu filmde, özellikle çocukluğunu doğaya yakın geçirmiş izleyiciler kendilerinden çok şey bulacaklar. Filmde elbette aşk da var. Genç erkeklerin kendi aralarındaki dengeli arkadaşlık ilişkileri, ortaya çıkan bir dişi ile allak bullak oluyor. Kalp kırıklığı ile başa çıkmanın "erkekçe" yollarını gösteren film, bir erkeğin zihninde oluşan kadın imajını da esprili bir şekilde işliyor. 


Ülkemizde gösterime girmeyen 2013 yapımıThe Kings of Summer, düşük bütçesi ve genç oyuncularının başarılı performansıyla dikkat çekiyor. Akla ister istemez, bu ufaklıkların büyümüş hallerinin de Into The Wild'ı beğenerek izleyeceği geliyor. Komedi ile dramın yumuşak geçişlerle beslediği The Kings of Summer, izleyiciye içten kahkahalar attırmayı başarıyor. Filmin mantığınızın hoşgörüsüne sığınarak ilerlediği pek çok bölüm var. Sizden açıkça, derdini anlatmak için bir şans istiyor. Ona bu şansı verip eksiklerini görmezden gelirseniz, bir de erkekseniz, oldukça keyifli ve düşündürücü birkaç saat sizleri bekliyor. 


Twitter.com/senajosephine

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİ...

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİ...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter