Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

TED 2 - Ayı Teddy 2

:: Videolar TED 2 - Ayı Teddy 2
(5.5/10)
Üye: Sena Pasin
Family Guy'ın yaratıcısı Seth MacFarlane'in 2012'de vizyona giren filmi Ayı Teddy beklentilerin çok üstünde bir gişe başarısı getirdiğinde, ikinci filmin kaçınılmaz olduğu anlaşılmıştı.

Family Guy'ın yaratıcısı Seth MacFarlane'in 2012'de vizyona giren filmi Ayı Teddy beklentilerin çok üstünde bir gişe başarısı getirdiğinde, ikinci filmin kaçınılmaz olduğu anlaşılmıştı. 

 

Bu devam filminde, ilkine göre daha büyük ve ciddi sorunları olan bir Ted çıkıyor karşımıza. Hayatı artık yalnızca kızlar, partiler ve esrar değil. Kötü giden bir evliliği var, bebek sahibi olamıyor üstüne üstlük  bir de insan olduğunu kanıtlamak zorunda. Bu uğurda verdiği hukuk mücadelesinde, tek dostu John ve tüttürmeyi en az onlar kadar seven bir avukatın yardımını alıyor. Jurassic Park, Contact, The Breakfast Club gibi unutulmaz filmlere yapılan göndermelerden Comic-Con'un renkli atmosferine kadar bir filmi daha eğlenceli kılabilecek her şey sırasıyla devreye giriyor. Üstelik film boyunca birbirinden ünlü Hollywood simalarını görüyoruz. Yine de bunların hiçbiri 115 dakikayı dolu dolu geçirmemize yardımcı olmuyor ve film pek çok yerde tekliyor.  


 

Ted ve John ikilisinin ilk filmdeki çocukça davranışları ve acımasız kolej şakaları bu filmde radikal bir şekilde azalırken ikisi de hayatlarına giren kadınlar sayesinde biraz daha durulmayı ve büyümeyi deniyorlar. Yine aynı sebepten dolayı romantizm ve dostluk ilişkileri de daha derinlemesine işleniyor. Özellikle uyuşturucu kullanımının sebep olduğu kötü şöhrete sahip geçmişleri, film boyunca sık sık yüzlerine çarpılıyor. Bu da yönetmenin yalnızca Family Guy seyircisini değil, daha büyük bir kitleyi hedeflediğini ve kimsenin canını sıkmak istemediğini gösteriyor. 

 

Film boyunca insan olduğunu kanıtlamaya çalışan Ted, "insanı insan yapan nedir" gibi büyük bir felsefi soruya cevap arıyor ve sonlara doğru da bu soruyu "insanlığa yaptığı katkı" olarak yanıtlıyor. Ancak Ted'in insanlığa yapacağı herhangi bir katkıdan söz edemeyeceğimiz için, "sevgi her sorunu çözer" formülü ile film tamamlanıyor. Yakın zamanda Amerika'nın tüm eyaletlerinde serbest bırakılan eşcinsel evliliklerden yeni Superman'e kadar pek çok güncel ve politik konu ile de izleyicilerin zihinleri gıdıklanıyor. 

 

Seth MacFarlane'in güncel Amerikan mizahı ve pop kültüründen beslenen espri anlayışı size yabancı gelmiyorsa filmden beğeniyle ayrılmanız mümkün. Yine de aynı eğlence seviyesini bir bölüm Family Guy izleyerek daha kısa sürede elde edebilirsiniz.  Eğer Family Guy'dan fazla hoşlanmıyorsanız Ted 2'nin salonunun önünden bile geçmeyin. Çünkü sürekli kafası güzel bu ikili, seyirciye incelikli ve zeki bir mizah sunmuyor. Daha çok seksist, acımasız ve eleştirel şakalardan oluşan, yine de izleyen herkese bir şekilde kahkaha attırmayı başaran vasat bir komedi filmi ile karşı karşıyayız.  

 

Twitter.com/senajosephine

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter