Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Sürprizlerle dolu bir gerilim

Sürprizlerle dolu bir gerilim
Üye: Ömür Gedik İşkence Odası (Matryrs) filmiyle adını uluslararası alanda duyuran Pascal Laugier, ilk İngilizce filminde bir kasabada yaşanan esrarengiz olayları konu alıyor. Çocukların uzun boylu bir yabancı tarafından birer birer kaçırıldığı bu kasabada olayların üzerine giden kişi, hemşire Julia. Doğaüstü gerilim gibi başlayıp ayakları yere basan bir finale doğru uzanan Sır, sürprizi bol bir film. Julia rolünde filmin önemli yükünü taşıyan ve başarısında rol oynayan Jessica Biel var.

 

Sır, korku-gerilim türü gibi görünse de sürprizleri saklayarak merak ve heyecanı sürekli ayakta tutan bir film. Katmer katmer açılan konusuyla, başladığı yerden çok farklı bir yere giden bir hikâye var karşımızda. Buğulu ve puslu ortamıyla pek de tekin görünmeyen Cold Rock kasabası büyük bir sır gizliyor.

 

Sır, açılışını istenmeyen bir doğumla yapıyor. Hemşire Julia’nın yardımlarıyla dünyaya gelen bebek, aslında film ve sırlarıyla ilgili çok şey söylüyor. Kasaba, kimseninin çözemediği bir lanetle karşı karşıya. Kasabanın küçük çocukları geride hiçbir iz bırakmadan, sırra kadem basarak teker teker kayboluyorlar, kimse akıbetlerini öğrenemiyor. Yayılan dedikodular giderek efsane haline gelen uzun boylu bir adamı işaret etmekte. Yalnız bir anne olarak ekonomik sıkıntılarla boğuşan Julia, söylentileri kulak ardı ederken, bir anda ortadan kaybolan oğlunun hayatını kurtarmak için dedektif Dodd ve kasabanın şerifiyle işbirliğine giriyor. Bu anlattıklarım, görünürdeki konular tabii. Tüm bunların içinde küçük ipuçları, sürpriz finale doğru giderken belki fark edeceğiniz belki de gözünüzden kaçacak detaylar var.

 

Tekinsiz atmosferde saklı olan gerçekler izleyiciyi gererken esrarengiz kişinin kim olduğu, neyi niye yaptığı da sonunda kadar merak unsuru olarak kalmaya devam ediyor.

 

Sır’ın başrolünde The A-Team ve The Illusionist’ten tanıdığımız ödüllü oyuncu Jessica Biel var. Hemşire Julia’yı canlandıran Jessica Biel’e, Watchmen’de izlediğimiz Stephen McHattie ve The X-Files’da izlediğimiz William B. Davis eşlik ediyor. Sır için Jessica Biel’ın en iyi performanslarından birini sergilediği film denebilir. Röportajında da belirtiyor ama o söylemese de rolü üzerinde çok çalıştığı, zor kararlar vermek zorunda kalan Julia’yı çok iyi özümsediği ortada.

 

Filmin senaryosu ve yönetmenliği daha önce de korku ve gerilim temasında işlere imza atan Pascal Laugier’a ait. Christophe Ganz’ın asistanlığını da yapmış olan Laugier, 2004’te Kutsal Bakire (Saint Angel) ile yönetmenliğe başlamış sonrasındaysa İşkence Odası (Martyrs) ile uluslararası alanda başarı elde etmişti. Sır (The Tall Man) yönetmenin ilk İngilizce filmi.

 

Laugier bu filmde sadece mekan için iki ay araştırma yapmış ve sonunda Kanada’nın madencilik yapan küçük bir kasabasında karar kılmış. Bu mekânın seçiminin de etkisiyle başta doğaüstü bir gerilim filmi gibi başlayan Sır’ın en başarılı olduğu konulardan biri finali ayakları yere basan bir şekilde yapması ve tüm olanlara mantıklı açıklamalar getirmesi.

 

Bu sağlam finale giderken tempoyu yer yer çekiyor olmasını ise hoş görmek lazım.

 

 

 

Ömür Gedik

 

twitter.com/omurgedik

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter