Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

STARRY EYES - Şeytanın Gözleri

:: Videolar STARRY EYES - Şeytanın Gözleri
(6.0/10)
Üye: Müge İbrikçi
Kült olmaya aday olan Starry Eyes, gerilim filmi gibi başlayıp korku filmine evrilerek sonlanıyor. Eğer body horror türünde filmlerden hoşlanıyorsanız ve o tarz kült filmlere ilgi duyuyorsanız, bu filmi keyifle izleyebilirsiniz.

Kevin Kolsch ve Dennis Widmyer, korku-komedi türünde bir kısa film ve belgeselden sonra beraber yönetmenliğini yaptığı üçüncü çalışma ve ilk uzun metraj film olan Starry Eyes (Şeytanın Gözleri) 2014 yapımı rahatsız edici bir korku filmi.


 

Sarah Walker, oyuncu olmak için çabalayan ve Big Taters adında bir fast food restoranında çalışan biraz ürkek bir kızdır. Ulaşılması zor hayalleri vardır. Sarah'ın odası kadın oyuncuların resimleriyle süslüdür ve o da bir gün onlar gibi yıldız olmak istemektedir. Bugüne kadar gittiği tüm deneme çekimlerinde reddedilen Sarah, arkadaşlarından Erin’in iğneleyici laflarını umursamıyormuş gibi görünse de kafasına takmakta ve keşfedileceği günü bekler. Bir gün Astraeus yapım şirketinin The Silver Scream (Gümüş Çığlık) adında bir korku filminde başrol için verdiği bir ilanı görür ve deneme çekimlerine katılır. Onu inceleyen kişilerin rahatsız edici tavırlarına rağmen rolü başarılı bir şekilde canlandırır ama pek de olumlu bir izlenim bırakmaz. Sonra herkesten sakladığı bir yönü, yapım şirketinin dikkatini çeker ve film için yeni deneme çekimlerine katılır. Fakat bu durum gittikçe tuhaflaşır ve mantık dışı her aşamayı yerine getirmeye çalışır. 


Filmde geçen "hayaller fedakarlık gerektirir." repliğindeki gibi Sarah da insanın aklına gelebilecek bütün fedakarlıkları yapmaya çalışır. Çünkü yıldız olma yolu uzun, çetrefilli bir yoldur ve tutku olmadan bu hayale ulaşmak zordur. Küçüklüğünden beri her hayal kırıklığına uğradığında saçını yolarak kendini cezalandıran Sarah'ın tutkusu, en karanlık arzusudur. Bir filmde yer alabilmek için önünde engel olarak gördüğü Big Taters'tan ayrılır, onu iğneleyen arkadaşlarıyla tartışır. Sarah'ın bir yıldıza dönüşebilmesi için önünde daha karanlık ve acımasız bir yol vardır. Bu yüzden hem ruhunu, hem de bedenini Astraeus yapım şirketine bırakması ve istediklerini yapması gerekecektir. Sarah oyunculuk hayali için daha ne kadar ileri gidebilecektir ?


 

Filmi alıp götüren Sarah karakterini canlandıran Alex Essoe, rolünün hakkını fazlasıyla vermiş ve karakterin yavaş yavaş bambaşka bir insana dönüştüğü aşamaları da gayet güzel canlandırmış. Kült olmaya aday olan Starry Eyes, gerilim filmi gibi başlayıp korku filmine evrilerek sonlanıyor. Eğer body horror türünde filmlerden hoşlanıyorsanız ve o tarz kült filmlere ilgi duyuyorsanız, bu filmi keyifle izleyebilirsiniz. Alttürsel benzerliklerden dolayı birçok filmle karşılaştırılsa da özgün bir film olduğunun da altını çizmek gerekir. Starry Eyes'in özellikle finale doğru bayağı çığrından çıktığını ve herkesin beğeneceği türde bir film olmadığını da belirtmekte fayda var. 

 

Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter