Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Siyah giyen adamların sırları

Siyah giyen adamların sırları
(7.9/10)
Üye: Serdar Akbıyık
Siyah Giyen Adamlar 3 filmi bu haftanın olduğu gibi yaz mevsiminin de en çok beklenen yapımı. Dünyadaki uzaylıları kontrol altında tutmakla görevli ajanların eğlenceli macerası kaçırılmayacak bir film…

 

Men in Black 1997 yılında gösterime çıktığında büyük sükse yapmıştı. Hem senaryosu çok eğlenceli hem de oyuncuları çok karizmatikti. Düşünsenize bir tarafta Will Smith’in sempatikliği diğer tarafta Tommy Lee Jones’un ketum ve sert duruşu. Bir kere bu ikilinin doğal renkleri birbirine tezat oluşturuyor ve tam beyazperdelik bir çatışma yaratıyor. Bir de bu karizmatik ilişkinin üzerine siyah takım elbiseler, siyah güneş gözlükleri olunca tabii tadından yenmez oluyor. İlk filmde Jones’un canlandırdığı Bay K kendine bir yardımcı seçiyordu. Smith bu genç, tecrübesiz yardımcı Bay J’yi canlandırdığında kendi kariyerinin de zirvelerine tırmanmaya başladı. 1996 yılında Independence Day’deki başarısı Men in Black’teki rolü almasında etkili oldu. Men in Black de bilimkurgunun vazgeçilmez oyuncularından biri yaptı Will Smith’i. Daha sonra I Robot, I am Legend, Hancock gibi başarılı bilimkurgularda gördük oyuncuyu.

 

Hikayemize geri dönersek. Dünyada saklanan uzaylılar sınırı aştıkları zaman bizim uçarı ajanlarımızın kontrolüne giriyorlardı. Yani dünyadaki uzaylı polisleriydi ikilimiz. Bu o dönemde izleyiciyi mest etti. Kendilerine has silahları ve esprileri yönetmen Barry Sonnenfeld’in hakim olduğu görsellikle birleştiğinde efsanenin devam filmleri geleceği belli oldu. 2002 yılında da Men in Black’in ikincisi çıktı. Bu kadar başarılı bir serinin aslında bu kadar aralıklı olarak vizyona girmesi çok da normal bir durum değil. Ama yaratıcılarına baktığımızda niye böyle olduğunu görüyoruz. Filmin yapımcılarından biri Steven Spielberg; senaryo Lowell Cunningham’ın kitaplarından uyarlanıyor. Son filmi kitaptan senaryoya uyarlayan ise Etan Cohen. Kısacası Men in Black’in kamera önü kadar kamera arkası da mükemmel isimlerden oluşuyor. 

 

Bu son filmde ajan ikilimizin bazı sırlarını öğreniyoruz. Ajan K’nın hayatı ve gezegenin kaderi risk altındayken, Ajan J’nin zamanda geri gidip olayları düzeltmesi gerekecektir. Ajan J anlar ki evrende Ajan K’nın ona asla anlatmadığı sırlar mevcuttur. Bunlar Ajan J’nin ortağını, çalıştığı kurumu ve insanlığın geleceğini kurtarmak üzere genç Ajan K ile birlikte çalışmaya başlamasıyla birer birer ortaya çıkacaktır. Genç Ajan K’yı Josh Brolin canlandırıyor. Filmin en başarılı yeri de Brolin’in Tommy Lee Jones’u bu kadar iyi gözlemleyip onun gençliğini muhteşem bir şekilde yorumlaması. Neredeyse Brolin’in gözlerinin derinliklerinde Tommy Lee Jones bize bakıyor. Bu muhteşem üçlünün yanında Emma Thompson, Alice Eve gibi iki muhteşem kadın oyuncu macerayı tamamlıyor. Tabii ki filmde insanın kanını donduran yaratıklar, güldüren uzaylılar ve Men in Black efsanesinin vazgeçilmezi silahlar, arabalar ve ilginç araçlar bulunmakta.

 

Bu yaz hiç kuşkusuz sezonunun en eğlenceli yapımlarından biri Men in Black. Hollywood bunu her yıl yapıyor. Yazın büyük bütçeli eğlencelik ve en ciddi izleyicinin bile gitmemezlik yapamayacağı gişe filmlerini vizyona sokuyor. Bizim sinema endüstrimiz de bunu örnek alsa başarılı bir tercih olacak ama her yaz kulağımızın üstüne yatmaya devam ediyoruz…

 

Serdar Akbıyık

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter