Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Sen Sağ Ben Selamet – Yol komedisinden beklentiler

:: Videolar Sen Sağ Ben Selamet – Yol komedisinden beklentiler
(3.0/10)
Yazar: Deniz Ali Tatar
Sen Sağ Ben Selamet, bir çok komedi işinde gördüğümüz oyuncuları bir araya getirerek, çıtasını yükseğe koyar nitelikle, ama maalesef çıtanın çok ama çok altında kalmış durumda

Ersoy Güler’in yönetmenliğini üstlendiği filmde Ufuk Özkan, Burçin Bildik, Tuvana Türkay, Hakan Karahan, Ayçin İnci, Lale Başar ve Hasan Küçükçetin gibi isimler rol alıyor. Bir yol filmi olan Sen Sağ Ben Selamet’te aynı yolun yolcuları olan mahkûmlar Selamet ve Sansar’ın yolu, eski sahibi tarafından intikam için kaçırılan Goril Behlül’le sürekli kesişir. Yaşadıkları kazadan sonra ise bu üçlü büyük maceralara doğru yol alırlar.


 

Sen Sağ Ben Selamet, birçok komedi işinde gördüğümüz oyuncuları bir araya getirerek, çıtasını yükseğe koyar gibi görünse de maalesef çıtanın çok ama çok altında kalmış bir durumda. Komedi yapmak, hatta bunu yol hikâyesiyle birleştirmek oldukça zordur. Bunu pek çok sinemacı söyler. Bunu başaran filmler yok değildir. Peki, “Sen Sağ Ben Selamet” in eksileri nerede? Bir kere komedinin dozu çok önemli. Komediye argoyu ve cinsel öğeleri koymanın sınırı aşılınca, rahatsızlık diz boyu olabiliyor. Filmin senaryosunda bundan bolca söz edebilir.


 

Sen Sağ Ben Selamet, aslında güldürme potansiyeli olabilecek bir film, ama bunun dozajı kaliteyi çok fazla düşürmüş. Gorilin el hareketleri ve başkarakterlerin bazı sahnelerde fazla çıplaklığının bu kadar göze sokulması da cabası. Efektlere hiç değinmiyorum bile. Hiç yapılmasa daha iyiymiş.  Ama, şu bir gerçek; Yol hikâyeleri çekmek, film ekibi için zorlayıcıdır. Bu filmde, teknik anlamda başarılı bir görüntü işçiliği çıkarılmış gibi görünüyor. En azından bu anlamda bir artı görebiliyoruz filmde. Teknik başarının yanında, yol komedisinde ‘komedi’ de yerinde ve beklenti karşılayan olunca, daha izlenip keyif alınabilir yapımlar ortaya çıkıyor…


Filmin kadrosu komedi alanının başarılı isimleri. Son zamanlarda “Geniş Aile” dizisinin film versiyonlarında art arda izlediğimiz Ufuk Özkan, yine bir komedide izleyiciyle birlikte. Özellikle Geniş Aile dizisi zamanında çok sevdiğimiz Özkan, son dönemlerdeki komedi işlerinde beklentiyi karşılıyor. Fakat burada, canlandırdığı Sansar’dan daha da fazla sansar ve komik olmaya çalışmış. Fragmana baktığımızda filmi kurtarabilir desek de, maalesef performansı aşırı abartılı kalmış. Burçin Bildik de “Sağ Salim” serilerinden alışık olduğumuz performansı, saf ve biraz şapşal Selamet tiplemesiyle iyi görünüyor. Tuvana Türkay da son zamanlarda çok başarılı aktrislerimizden biri oldu. Burada da yerli “Zeyna” edasıyla Doğa karakteriyle başarılı. Ata Demirer’in “Olanlar Oldu” filminde de onu merakla bekliyorum. Onların yanında; Hakan Karahan, Ayçin İnci, Lale Başar ve Hasan Küçükçetin’in canlandırdığı yan karakterler de filmi destekleyen, ama bazı sahnelerde fazla uzun kalan karakterler olmuş.


 

“Sen Sağ Ben Selamet” absürt olmaya çalışan, ama bunu başaramayan bir yapım. Filmin başarılı olduğu noktalar görüntü işçiliği ve bir de müzikleri. Yerli vizyonumuzda abartılı komedilerin olmadığı, güçlü esprilerle güldürebilen ve daha da olgunlaşan komedileri görebilmeyi ümit ediyoruz.

 

Twitter.com/CarpeDiem_Dali

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter