Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

PRECIOUS CARGO - Özel Kargo

:: Videolar PRECIOUS CARGO - Özel Kargo
(6.5/10)
Üye: Murathan Nazik
Bruce Willis’in adının bir aksiyon filminde geçmesi bile hala beklentilerin yükselmesine sebep olan bir unsur. Precious Cargo’da, hikayenin kötü adamı olarak senaryo gidişatında filmi güzel yapan bir öge olmaktan uzak olsa dahi, donuk bakışları ve karizmasıyla bile filme bir hava katıyor usta oyuncu.

Filmin afişine, fragmanına ve oyuncu kadrosuna bakıldığında Hollywood’da her sene onlarcası çekilen standart aksiyon filmlerinden biri olduğunu belli eden bir yapım Precious Cargo. Kanadalı yönetmen Max Adams’ın ilk uzun metraj denemesi. 8 yıl önce kısa film olarak hayata geçirdiği aynı adlı projesini uzun metraj bir aksiyona çeviren yönetmen, oyuncu kadrosunda kalburüstü oyuncularla yeni yüzlere beraber yer vermiş. Mark Paul Gosselaar, Bruce Willis ve Claire Forlani filmin yükünü çeken tecrübeli isimlerin başında geliyor.


 

Başarısız bir soygunun ardından hem kaybı telafi etmek hem de patronu Eddie’ye (Bruce Willis) kendini ispat etmek isteyen Karen (Claire Forlani), yeni ve tehlikeli bir iş için eski sevgilisi, hırsızların Michelangelo’su Jack’ten (Mark Paul Gosselaar) yardım ister. Jack’ten yardım istemesinin tek sebebi Eddie’ye karşı kendini ispat etme çabası değil, aynı zamanda Jack ile yeniden bir araya gelme umududur. Karen’ın kendisinden hamile olduğunu öğrenen Jack her şeye rağmen eski sevgilisine yardım etmeye karar verir ve ekibini toplamaya başlar. Ekip, Karen’in ipiyle kuyuya inmenin getireceği tehlikelerle karşılaşacak ve Eddie gibi psikopat bir mafya lideriyle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

 

Başta da belirttiğim gibi dört bir yanı klişelerle bezenmiş klasik bir aksiyon filmi Precious Cargo. Ancak bazı yönleriyle vasatın altında kalmaktan kurtuluyor. Claire Forlani’nin hayat verdiği Karen karakteri filmi bir seviye yukarıya çeken unsurlardan bir tanesi. Jest ve mimikleriyle, umursamaz, seksi tavırlarıyla Jack’in kafasını her daim karıştırmayı başarabilen femme fatale karakteri başarıyla oynayan güzel oyuncu, ilerlemiş yaşına (45) rağmen beyazperdede kendisini izletmeyi ve seyirciyi etkisi altına alabilmeyi hala başarabiliyor. Oyunculuklar filme artı puan kazandırmış. Bruce Willis’in adının bir aksiyon filminde geçmesi bile hala beklentilerin yükselmesine sebep olan bir unsur. Precious Cargo’da, hikayenin kötü adamı olarak senaryo gidişatında filmi güzel yapan bir öge olmaktan uzak olsa dahi, donuk bakışları ve karizmasıyla bile filme bir hava katıyor usta oyuncu. 


 

Logan karakterini oynayan ve henüz ikinci oyunculuk deneyimini gerçekleştiren Jenna Kelly de bir ek parantezi hak ediyor. Tüm kadınsı özelliklerine rağmen maskülen, uzun menzilli silah kullanan ekip üyesini başarıyla canlandırıyor güzel oyuncu. Ayrıca seyircinin film boyunca da ona karşı bir sempati duymasını sağlıyor.

 

Film genel olarak ele alındığında basit senaryosu ve ciddiyetsiz aksiyon sahnelerine rağmen izlenebilir bir film. Aksiyon ile eğlenceyi doğru oranlarda harmanlamayı başarmış; müzikler, patlayan arabalar, ölen kötü adamlar ve mutlu sonla biten final sahnesiyle 90 dakikanızı harcayabileceğiniz iş ya da okul çıkışı sizi rahatlatabilecek bir film.

Twitter.com/TombalakAbi

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter