Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Popüler Sinema, Altın Koza'nın nabzını tutuyor: 2.Gün

Popüler Sinema, Altın Koza'nın nabzını tutuyor: 2.Gün
Üye: Banu Bozdemir Altın Koza'nın ikinci günü yerli yarışma filmlerinin gösterimiyle başladı. Zeki Demirkubuz'un vizyona girmesine rağmen Adanalı seyirci tarafından ilgiyle izlenen filminin ardından ilk gösterimini İstanbul Film Festivali'nde yapan Belmin Söylemez'in Şimdiki Zaman filmi gösterildi.

 

İlk gösterimi yapılan Filiz Alpgezmez imzalı Yabancı bürokrasinin ve insan ilişkilerinin yalnız ve yabancı bıraktığı insanları anlatıyordu. Film bir cenaze üzerinden köklerine ulaşan kızın yanına kattığı insanların değer yargılarını sorgulamaya çalışır nitelikteydi. Alpgezmez filminde birçok konuyu harmanladığı için filmin bazı yerleri çok dinginken bazı yerleri ise çok hareketliydi ve bu da filmin bütününde zaman zaman kopukluklar yarattı. 

 

Film seyirci tarafından genel olarak beğenildi ama bir seyirci filmde Fransız mezarlığının övülüp, Türk mezarlıklarınin yerildiği bir sahneye itiraz etti, tepkisini koydu. Benim ekiple  beraber moderatörlüğünü yaptığım film yabancı kavramını çok içeriden sorguladığı için eleştirel noktaları bir hayli fazlaydı diyebilirim. 

 

Öte yandan Can Dündar' ın belgeseli İlk Türkü: Buğdayın Türküsü de seyirciyle buluşan filmlerden biri oldu. Yeni Türkü yılların müzik grubu, keyifli müzikler, ülke gündeminin kalbini tutan parçalara imza atan grubun belgeseli ne yazık ki beklenilen etkiyi yaratamadı. Daha çok grup üyelerinin konuşmalarını kullanan Dündar bunun kendi tarzı olduğunu söylese de seyircinin beklentisi Yeni Türkü'nün geçmişten günümüze uzanan kayıtlarını izlemekti. Ama her yönetmenin tarzı farklıdır sonuçta. Yeni Türkü'yü her şekilde görmek keyifliydi elbette! 

 

İstanbul Film Festivali'nin galibi Emin Alper'in yönettiği Tepenin Ardı Seyfi Teoman anısına Adanalı seyircilerle buluştu. Ben filmi çok beğenmiştim, kaçıranlara bir dahaki gösterimini tavsiye ederim... 

 

Adana ve Antalya yerli filmlerin gösterimiyle öne çıktığı için izlenen filmlerden sonra inceden kulisler dönmeye başladı, yönetmen ve oyuncu performansları acımasızca masaya yatırıldı, ve bir sonraki günün filmleri için planlar çoktan yapıldı. Pelin Esmer imzalı Gözetleme Kulesi çarşambanın en beklenen filmi diyebilirim. 

 

Festivalin ikinci günü artık bir gelenek haline gelen 'sponsorlar' yemeği ile sona erdi. Emel Sayın'ın sahne alacağı program da konser doğuda yapılan saldırılar sonucunda iptal edildi. Popüler Sinema dergisi de festivalin basın sponsorlarından biri olarak gururla plaketini aldı.

 

Banu Bozdemir

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter