Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

PIXELS - Nostaljik bir macera

:: Videolar PIXELS - Nostaljik bir macera
(6.0/10)
Üye: Murat Duygu
Pixels,Hayalet Avcıları gibi eğlenceli ekip filmi karakterlerini merkeze alarak bize nostaljik bir macera sunarak iyi vakit geçirmemizi sağlıyor.

1982 yılında NASA, uzaya yollanan bir mekiğin içine popüler kültür örnekleri koyar. Bunların arasında o yıl yapılan video oyunları şampiyonasının da görüntüleri bulunmaktadır. Yıllar sonra mekik gizemli bir uzaylı türü tarafından bulunur ve içindeki video oyunu örnekleri yanlış yorumlanarak dünyanın meydan okuması olarak algılanır.


 

Film bu şampiyonaya katılan Brenner (Adam Sandler), beceriksiz arkadaşı Cooper (Kevin James) ve yeni tanıştıkları Ludlow (Josh Gad)’un çocukluğuyla başlıyor. 80’ler gençlik filmlerinde adet olduğu üzere gaz verici müzikleriyle turnuva/yarışma maceralarına selam çakan bir girişten sonra, video oyunlarında çok yetenekli olan Brenner şampiyonada finale kadar yükselir ama finalde kendine “Ateş Püskürten” diyen Eddie’ye (Peter Dinklage)  karşı yenik düşer. Yaşadığı travma sonucu başarılı bir hayatı olmayan Brenner, günümüzde boşanmış bir teknik servis elemanı olarak yaşamını idame ettirirken arkadaşı Cooper Amerikan Başkanı olmuştur. Amerika Dünya dışı bilinmeyen bir kaynaktan gelen saldırıyla karşılaştığında Başkan Cooper en yakın arkadaşından yardım ister çünkü saldırı artık birer nostaljik hatıraya dönüşmüş video oyunları karakterleri şeklinde gerçekleşmiştir. 

 

Proje kendine eğlenceli 80’ler maceraları türüne yakışan yönetmeni bularak Chris Columbus’a emanet edilmiş. Chris Columbus daha önce çocuk kahraman odaklı Evde Tek Başına, Harry Potter ve Percy Jackson filmleriyle bunu ispatlamıştı. Filmde Adam Sandler’ın her zaman ki düz oyunculuğunu, komedyen Kevin James’in abartılı performansı dengeliyor. Filmin ikici yarısı daha çok sahne alan Peter Dinklage diğer ikisinden rol çalsa da Ludlow’u canlandıran Josh Gad filmin yıldızı olurken en eğlenceli anlar şüphesiz onun dâhil olduğu sahneler. Pixels, çocukluğunu seksenlerde yaşayanlar için unutulmaz referanslar içeriyor.  Queen’in çoşturan müziklerinden, o dönemin seksi şarkıcısı Samantha Fox’un  hayranlığına, hatta uzaylıların haberleşmek için Zor Ölüm 4’ün video mesajları gibi popüler kültür ikonlarına kadar her detaya yer veriliyor. Filmde, başkan Reagan’ı, genç Madonna’yı, bazen de unutulmaz dizi Aşk Gemisi’nin karakterlerini karşımızda görmek, hem zekice hem de komik ayrıntılar olarak seyirciye güzel anlar yaşatıyor.


 

Pixels’deki video oyunu referanslarını merak edenler için ilk saldırı Galaga ile olurken Taj Mahal’i yıkanlar ise Arkanoid oyunu karakterleri. Londra’ya saldırı Centipede tarafından yapılırken oyunu kazanınca verilen ganimet Duck Hunt oyunundaki köpek. New York’a Pac-Man saldırırken ganimet Q*bert iken, final oyununda kahramanlarımızın Donkey Kong’la mücadelesi esnasında Washington’a saldıranların arasında ise Mario’yu, Tetris’i hatta arada Şirinleri bile görüyoruz. Ludlow’un âşık olduğu karakter ise Dojo Quest oyunundan savaşçı Lady Lisa. Nihayetinde film 80’li yılların en meşhur video oyunları Pac-Man, Centipede, Donkey Kong, Space İnvaders gibi oyunları ve Hayalet Avcıları gibi eğlenceli ekip filmi karakterlerini merkeze alarak bize nostaljik bir macera sunarak iyi vakit geçirmemizi sağlıyor.

 

Twitter.com/muratduygu

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter