Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Pete’s Dragon - Pete ve Ejderhası

:: Videolar Pete’s Dragon - Pete ve Ejderhası
(8.0/10)
Yazar: Deniz Ali Tatar
Pete ve Ejderhası’nın hikayesine yeni tanık olanlar bu hikayeyi çok daha sevecekler eminim ki. Gelişim gösteren teknoloji, bir anlamda eski yapımların yenilenen versiyonlarına çok büyük anlamlar katıp hikaye gelişimini de etkileyebiliyor.

Disney filmleri severler bilgisayarlar ve sinema koltukları başına! Çünkü 19977 yapımı aile filminin yeniden çekimi olan “Pete ve Ejderhası” yepyeni haliyle sinemaseverlerin karşısında. Pete ve Ejderhası’nın hikayesine yeni tanık olanlar bu hikayeyi çok daha sevecekler eminim ki. Gelişim gösteren teknoloji, bir anlamda eski yapımların yenilenen versiyonlarına çok büyük anlamlar katıp hikaye gelişimini de etkileyebiliyor. 2013 yapımı Ölümsüz Aşk filminin yönetmeni David Lowery, Filmografisindeki 3 filmden sonra yeniden yönetmen koltuğuna Pete ve Ejderhası ile oturuyor. Filmde Bryce Dallas Howard, Robert Redford ve Wes Bentley gibi oyuncuların yanı sıra Oakes Fegley ve Oona Laurence gibi küçük oyuncular da rol alıyor. 


 

Yaşlı ahşap oymacısı Bay Meacham, yıllardır mahalle çocuklarını Kuzeybatı Pasifik'te yaşayan acımasız ejderha hikayeleriyle neşelendirmiştir. Orman bekçisi olarak çalışan kızı Grace'e göre bu hikayeler masal olmaktan öteye geçmiyordu ta ki Pete'le tanışana kadar. Pete 10 yaşında, ailesi ve evi olmayan gizemli bir çocuktur ve ormanda Elliott isimli yeşil, dev bir ejderhayla birlikte yaşadığını iddia eder. Pete'in tanımlarına göre Elliott Bay Meacham'ın hikâyelerindeki ejderhaya son derece benzemektedir. Grace, babası Jack'in yerel bir kereste fabrikasının sahibi olduğu 11 yaşındaki Natalie'nin yardımıyla Pete'in geldiği, ait olduğu yeri ve ejderhayla ilgili gerçeği bulmaya kararlı bir şekilde yola çıkar.

 

Kafamızda yarattığımız gibi midir her şey? Korkunç zannettiğimiz şeyler gerçekten korkutucu mudur? Küçük yaşta arkadaşlık dışında yokluğa nasıl alışabilirsin? 6 yıl ormanda yaşama alışmış bir çocuk, yıllar önceki medeni yaşama nasıl ayak uydurabilir? Filmi izleyenler, bir ejderhanın ve bir çocuğun arasındaki arkadaş gücüne tanıklık edecekler. Aslında bir yandan bir Küçük Tarzan hikayesi bile bulabilirler. Hikaye anlamında ufak benzerlikler var tabi ama olay gelişimi çok daha farklı ve özgün. Senaryo ve hikaye genel olarak küçük yaşlardaki izleyiciye hitap edecek şekilde ele alınmış. Sadece ejderhaya saldırı ve bağlanma sahnesinde biraz fazla ileriye gidilmiş görünüyor. Gerçi o sahne de gidişat açısından az olamayabilirdi ama, en azından küçük izleyiciyi de düşünerek geliştirilebilirdi o sahne… Nişanlı oldukları söylenen Grace ve Jack arasındaki ilişkide biraz daha detay ve diyalog eklenebilirdi diye düşünüyorum. Çocuk filmi olduğu için belirli bir noktaya kadar ama bu konuda bir detay alamıyoruz ve bu çifte inanmakta güçlük çekiyoruz. 

 

 

Film aynı zamanda başarılı efektleri ile de göz dolduruyor. Efektlerin, özellikle ejderhanın oyuncularla bir araya gelişi muazzam. Köprüdeki sahneler ise efekt anlamında büyük başarıya sahip,  ejderha ve yıkımın olduğu oradaki sahnelerin efekti için büyük çaba harcanmış. Ormanın yanında, şehir fonu olarak kırsal kesim Amerika’sı gözümüze çarpıyor. Bu belki de “hala kovboyculuk oynayan batı kasabaları mı kaldı?” diyenlere ufak bir taş olmuş ve temaya da çok yakışmış.


 

Hikayede öne çıkan karakterler olunca, filmin öne çıkan oyuncuları da kuşkusuz öndeki oyuncular oluyor. Jurassic World ve Alacakaranlık: Tutulma filmlerinden tanıdığımız Bryce Dallas Howard, Grace karakterine cuk oturmuş. Grace’in sinema dünyasının korumacı, sempatik, yardımsever ve iyi karakterler arasında geçmesini sağlayan Howard’a çok büyük alkışlar gidiyor. Daha önce Person Of Interest dizisinde rol almış olan Oakes Fegley karakterinden beklenenin fazlasını göstermekte güçlük çekmiyor. Tabi bir çok yerde efekt ona yardımcı olmuş olsa da, o kendi adına büyük bir gelişim sağlamış gibi görünüyor. Bence bundan sonra bir çok filmde çocuk oyuncu olarak kendisini görürseniz şaşmayın.

 

Sonuç olarak küçok büyük, yaşlı genç herkesin hayranlıkla izleyebileceği “Pete ve Ejderhası” nı kaçırmayın derim. Filmde arkadaşlık, macera, dostluk, mücadele, kısacası kendimizden ve beklediklerimizden bir çok şey var… 

 

Twitter.com/CarpeDiem_Dali

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter