Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

NERVE – Oyun

:: Videolar NERVE – Oyun
(5.5/10)
Üye: Müge İbrikçi
Televizyon kanallarında sıklıkla gördüğümüz ve insanoğlunun bir türlü engel olamadığı röntgencilik yönünü hedef alan türlü türlü programların hala ne kadar izlendiğini göz önünde bulundurduğumuzda, açıkçası gerçekleşmesi mümkün bir senaryo. Filmin diğer bir olumlu tarafı ise türüne yakışır bir şekilde tempoyu hiç düşürmemesi.

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Viral (2016) filminin ardından yine bir Henry Joost ve Ariel Schulman’in yönetmenliği olan Nerve (Oyun), ülkemizde gösterime girdi. Viral ve Nerve, aynı sene çekilmiş ama tamamen farklı izleyici kitlesine hitap eden filmler. Aynı yönetmenlerin çekmesini ve Rapçi Machine Gun Kelly’nin rol almasının yanı sıra iki yapım da genç karakterlere odaklanıyor. Yavaş yavaş yetişkin olmanın sancılarını çekmeye başlayan bu gençlerin başları tahmin edemeyecekleri bir belaya girer. Viral filminde insanların birbirine zarar vermesine yol açan bir virüs işlenirken Nerve’de virüs gibi yayılan bir interaktif oyun konu ediniliyor. Nerve filminin ana kadrosunda; son yıllarda dikkat çeken Emma Roberts, Dave Franco ve Emily Meade gibi genç oyuncular yer alıyor. 90’lı yıllarda uçuk rollerin aranan ismi olan Juliette Lewis’in korumacı ve tedirgin anne karakteriyle kısa da olsa, izleyici karşısına çıktığını hatırlatmakta fayda var. 


 

Jeanne Ryan’ın aynı isimli romanından uyarlanan film, teknolojik bir oyunu temel alıyor. “Doğruluk mu cesaret mi” oyunun sadece cesaret kısmının dahil edildiği ve her görevin tamamlanması sonucunda para ödülü kazanıldığı Nerve adlı interaktif bir oyun vardır. Gençler arasında yaygın olarak oynanan bu oyunda, iki farklı rol seçebiliyorsunuz. Ya cesur olup görevleri yerine getireceksiniz ya da sadece izleyici olup oynayanları hem takip edip hem de onlara tehlikeli, uçuk görevler verebileceksiniz. Oyuncular, izleyiciler sayesinde üne sahip olurken öte yandan her seferinde artan miktarda para ödülü kazanıyorlar. Bu kısım aslında 13 game sayawng (13: Game of Death, 2006) filmine çok benzese de o kadar tehlikeli görevler yok. Nerve, tür olarak gerilime müsait gibi görünüyor ama selefleriyle karşılaştırıldığında hiçbir alakasının olmadığını kesinlikle söyleyebiliriz. Türsel olarak incelediğimizde; romantik komedinin, aksiyonla buluştuğu bir gençlik filmi olarak kısaca ifade edebiliriz. Film boyunca sıklıkla yer alan haraketli pop müzik parçaları da bu tezi kanıtlar nitelikte.


 

Nerve filminin belki de en iyi yanı, günümüzde gerçek bir hikaye olarak karşılaşsak şaşırmayacağımız bir konuya sahip olması. Televizyon kanallarında sıklıkla gördüğümüz ve insanoğlunun bir türlü engel olamadığı röntgencilik yönünü hedef alan türlü türlü programların hala ne kadar izlendiğini göz önünde bulundurduğumuzda, açıkçası gerçekleşmesi mümkün bir senaryo. Filmin diğer bir olumlu tarafı ise türüne yakışır bir şekilde tempoyu hiç düşürmemesi. Ana karakter olan Vee’nin oyuna girmesiyle filmin finali arasında geçen zaman diliminin sadece bir gece sürmesi, konuyu tekrara düşmeden ve hız kaybetmeden anlatmasına olanak sağlıyor. 


 

Geçmişte teknolojiyi reddeden bazı insanların bile en azından bir cep telefonuna sahip olduğu günümüzde, Nerve türünde filmler daha çok izleyeceğiz gibi görünüyor. Gerilimin ve distopik bakış açısının en düşük seviyede tutulduğu film, zaman zaman video klip havasına bürünmesi, sonundaki biraz didaktik duran toplumsal mesajı ile inandırıcı olamıyor ama eğlendirmeyi başarıyor. İnternet bağımlılığının ve sanal dünyadaki şöhret arzusunun, gerçek hayatı nasıl kötü etkileyebileceğini anlatan Nerve, kabaca 25 yaş altı gençlere tavsiye edilebilecek bir film.

 

Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter