Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

MR.RIGHT - Bay Doğru

:: Videolar MR.RIGHT - Bay Doğru
(6.0/10)
Üye: Müge İbrikçi
Biraz aksiyon, biraz da romantik komediyle süslenen Mr. Right, şaşırtıcı olmayan bir senaryoya sahip ama yine de güzel vakit geçirebileceğiniz bir komedi filmi.

Paco Cabezas’ın yönetmenliğini yaptığı Mr. Right (Bay Doğru), fazla beklentiye girmeden izlenebilecek, kara komedi tadında, eğlenceli bir film. Tuhaf rollerin adamı Sam Rockwell filmde kiralık katil Francis’i, Anna Kendrick aşk konusunda şansız, geveze Martha’yı, Tim Roth ise Francis’i öldürmeye çalışan gizemli bir adamı canlandırıyor. İyi bir kadroya sahip olan filmde James Ransone, Anson Mount, Michael Eklund ve The Man with the Iron Fists (Demir Yumruklu Adam, 2012) filminin yönetmenliğini yapmış olan müzisyen RZA de yer alıyor.


 

Mr. Right, doğru adamı bir türlü bulamayan Martha’nın kiralık katil olduğunu bilmediği Francis ile gerçek aşkı bulmasını anlatıyor. İki arıza aşığın arasına gangsterler ve bir kiralık katilin yanı sıra acı gerçeklerde girer. Francis, Martha’ya hiç yalan söylemez ama işi uzadığı zaman söylediği “otoparkta bir adam öldürdüm” gibi bahaneleri Martha tabii ki şaka olarak algılayacaktır. Filmin tadını kaçırmamak adına olayların detaylarına çok girmemek lazım ama komedi unsurunu da göz önünde bulundurduğumuzda Francis’in ilginç bir kiralık katil olduğunu söyleyebiliriz. Geçmişindeki kırılma noktalarını filmin ilerleyen dakikalarında öğrendiğimiz anti kahramanımız, kurbanlarını öldürmeden önce Patch Adams gibi palyaçoların kullandığı kırmızı burunlardan takıp sözde eğlenceli bir ölüm vaat eden neşeli bir karakter. İlginç bir öldürme felsefesi olan Francis, saklanmamasına rağmen hızlı sezgi ve reflekslerinden dolayı bir türlü yakalanamayan, herkesin korktuğu bir katildir. Ama tabii ki işin içine aşkın girmesi birçok sıkıntıyı da beraberinde getirecektir.


Kara komedilere genel olarak baktığımızda daha karmaşık bir anlatım tarzı hakim olur. Fakat film; flashbackler, olayların içinden çıkılmaz bir hal alması, izleyiciyi sürekli şaşırtan kime inanacağını bilemeyeceği karakterler gibi kafa karıştıran yöntemlere girmiyor. Daha çok karakter odaklı olan ve absürtlüklerle güldürmeye çalışan Mr. Right filminde Sam Rockwell ile Anna Kendrick’e büyük bir yük düşüyor. Yan karakterlerin de renklendirdiği filmde oyunculuklar açısından bir sıkıntı yok ve herkes üzerine düşen görevi yapıyor.


 

Mr. Right, kara komedi severlerin dikkatini çekebilecek ortalama bir yapım. Biraz aksiyon, biraz da romantik komediyle süslenen Mr. Right, şaşırtıcı olmayan bir senaryoya sahip ama yine de güzel vakit geçirebileceğiniz bir komedi filmi. Bruce Lee göndermeleri, Cat People (1942) gibi birçok filme atıfta bulunması ve biraz da Grosse Pointe Blank (Romantik Katil, 1997) filmine benzerliği ile nostaljik bir havası olduğunu da eklemek lazım.

 

Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter