Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

LANET: UYANIŞ – İnanç, İddia ve Bedel

:: Videolar LANET: UYANIŞ – İnanç, İddia ve Bedel
(2.0/10)
Üye: Gizem Şimşek
Makyajların ve görsel efektlerin başarısızlığı oyunculuklara eklenince bu durum filmin sınıfta kalmasına neden olmuş. Filmin senaryosu mantık hataları ve cevapsız sorular nedeniyle oldukça sorunlu.

 

2000'li yıllarla birlikte bir tür olmaya başlayan, 2014 ve 2015 yıllarında sayıları oldukça artan Türk korku sineması, 2016 yılıyla birlikte ivme kazanarak film üretmeye devam ediyor. Profesyonel ve oldukça başarılı projelerin yanısıra amatör filmlerin de gösterim olanağı bulduğu bu dönemde, yılın 21. Türk korku filmi de vizyona girdi. Bu yıl gösterime giren 21 filmden yalnızca 5 tanesi, sinemanın bir sanat dalı olduğunun farkındalığıyla, kaliteli ve başarılı yapımlar olarak öne çıktı. 21 film arasında bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda filmi ise, izlenebilir düzeyde olarak değerlendirmek mümkün.

 

Vidd Film'in yapımcılığında, Antalya'nın Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde çekilen Lanet: Uyanış filminin yönetmen koltuğunda Kemal Özdemir bulunuyor. Mustafa Çulha'nın senaristliğini üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini ise Evren Eren yapmış. Filmin başrollerinde İnanç Akbulut, Tuğba Dikmen, Mervan Tuzcuoğlu, Nurseda Ünalacak, Selçuk Bayram, Demet Çalışkan, Hülya Çalışkan, Umut İslam, Barış Yavuzer, Didem Nur Yayman, Serdar Şekerci, Musa Yılmaz, Derya Uğur Demirhan bulunuyor.


 

Filmin konusu son dönemde aşina olduğumuz bir grup genç üzerine kurulu. Üniversitenin Felsefe Bölümü öğrencilerinden Zeynel'in Metafizik dersine bakış açısının diğer öğrencilere nazaran daha uç noktada olması, bazı arkadaşları tarafından alay konusu haline gelmiştir. Dokuz arkadaşın aralarında yaptıkları iddialaşmalar ve gece başlayan cesaret gösterileri eğlence olmaktan çıkıp içinden çıkamayacakları bir kabusun başlangıcı ve hayatta kalma mücadeleleri olacaktır.


 

Öncelikle filmin dış mekanlarındaki konuşma sesleri, mikrofonun her cümlenin sonunda kapatılması yoluyla elde edilmiş olduğundan mikrofonun açılıp kapanma sesi pekçok sahnede duyulmakta. Yine dış mekanlarda geçen koşma, araba kapısı kapanması gibi sesler de oldukça yüksek kaydedilmiş ve maalesef ses, kurgu sırasında görüntü ile eşleştirilememiş. Bu bağlamda dış ses kayıtları fazlasıyla problemli ve ses kurgusu izleyicileri rahatsız edecek düzeyde başarısız. Filmin büyük çoğunluğunun da dışarda çekilmiş olması da bu sorunu arttırıyor. Bazı sahnelerde ışık ve görüntü kalitesi birbirini tutmuyor ve bu görüntü kalitesi düşük sahnelerin kurguya eklenmiş olması kalitenin daha da düşmesine neden oluyor.

 

Lanet: Uyanış'ın oyuncularının performansı da, maalesef yetersiz ve oldukça yapay. Gerilimi arttırmak amacıyla filme gereksiz karakterler eklenmiş olsa da, amacına ulaşamıyor. Makyajların ve görsel efektlerin başarısızlığı oyunculuklara eklenince bu durum filmin sınıfta kalmasına neden olmuş. Filmin senaryosu mantık hataları ve cevapsız sorular nedeniyle oldukça sorunlu. 


Lanet: Uyanış, Türk korku sinemasının gözde konusu cin ile başlayıp slashere göz kırparak devam etmeye çalışsa da, her iki türün de hakkını veremiyor. Kısa metraj bir film olacakken, sahnelerin gereksiz uzatılması nedeniyle uzun metraja kaydırılmış bir film havasında ilerliyor ve gereksiz uzunluktaki sahneler izleyicilerin sabrını oldukça fazla zorluyor. Sonuç olarak Lanet: Uyanış, tüm bunlar değerlendirildiğinde amatör işlerin arasındaki yerini hızlıca buluyor.

 

Twitter.com/gizsimsek

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter