Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Kıyamet bile kıymet bilenindir...

Kıyamet bile kıymet bilenindir...
Üye: Alper Turgut Her ne kadar sitenin adı Popüler Sinema olsa da, haftanın en çok kopya (174) ile gösterime giren filmi Resident Evil 5: İntikam'ı yazmak istemedim. Çünkü iki film önce, yanılmıyorsam 2010'da, Resident Evil için canımız ciğerimiz Milla Jovovich dışında anlatacak bir şey yok demiştim, seri giderek bilgisayar oyununa dönüşürken son yapım hakkında kelam edecek enerjiyi kendimde bulamadım, haliyle... Bu hafta benim en çok ilgimi çeken film, "İlk ve Son Aşkım" (Seeking A Friend For The End Of The World) oldu, kesinlikle...

 

Nick ve Norah'nın Bitmeyen Şarkıları adlı hayli sevimli bir filmin senaryosunu yazan oyuncu Lorene Scafaria, yönetmenliğe terfi ediyor ve ilk denemesinde vasatı aşmayı beceriyor. Steve Carell, Keira Knightley, Melanie Lynskey, Mark Moses, Adam Brody ve Martin Sheen, İlk ve Son Aşkım'ın oyuncu kadrosunda öne çıkan isimler... Steve Carell ve Keira Knightley arasında, kimya, fizik, falan filan aramaya hiç yeltenmedim, kendi penceremden zıtların uyumunu gördüm. Aralarındaki yaş farkına rağmen, bence sevimli bir çift olmuşlar, üstelik aşk mevzusunun salt akranlar arasında olmak gibi bir kalıba girmeyeceği de malum, genelleme yapmıyorum ancak çoğunlukla genç kadınlar, olgun erkeklerden hoşlanır, hatta hoşlanmak ne kelime bayılırlar. Deneyimli bir adamın da, genç ve güzel bir kadına hayır demesi, pek mümkün görünmediğinden, Steve ve Keira özelinde bu iş tamamdır. (İtiraz etmek ve gülmek serbest)

 

 

Dünyanın sonuna gelmişiz, kıyamet "Matilda" adlı bir göktaşı olmuş, tepemize inmesine üç hafta kalmış. Film böyle başlıyor, alay etmeyi bilerek, ince esprilerle kendini süsleyerek ve Amerikan toplumunun ruh haliyle dalgasını geçerek devam ediyor. Soruyor, finale 21 gün kaldı, arkadaş, bu durumda siz ne yapardınız? Kahramanımız Dodge'un karısı, anında tepkisini koyuyor ve mutsuz olduğu evlilikten koşarak uzaklaşıyor, diğer baş karakterimiz Penny ise sevdiğini sandığı, tepeden tırnağa egoist elemanı terk etmeye karar veriyor.

 

 

Herkesin kıyamet karşısındaki tepkisi, farklı olacak, kimi grup seks peşine düşecek, kimi hayatına sayılı günlere rağmen devam etmek isteyecek, kimi isyan edecek, kimi boşver diyecek, kimi yalnız kalmamak için sevdiklerine ulaşmayı deneyecek, kimi kendine dünyayı dar edenlerle hesaplaşma zamanının geldiğine karar verecek... Bu böyle uzar gider... Peki, ya aşk? Evet, sevdanın zamanı olmaz, kıyamet kopsa bile, aşk, ben de varım diyecektir. Dodge ve Penny, biri lise aşkına, diğeri de ailesine ulaşmaya çabalayan ve bu son arzuları için ortak hareket etmeye karar veren, tuhaf bir ikilidir.

 

 

Bu kısa yolculuk, gerçek bir sevi hikayesine de davetiye çıkartacaktır, ister istemez. Duygusal bir film bu, ahlakçı, dine sarılan, aileyi göklere çıkartan muadili filmlerden farklı ve valla haklı... Çünkü aşk vardır diyor, öyle ya, romantik anlar yaşamadan, dünyaya veda etmek de nedir? Kıyamet bile kıymet bilenindir...

 

 

 

Alper Turgut

 


twitter.com/alperturgut01

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter