Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Kim Dost, Kim Düşman ya da İnsan?

:: Videolar Kim Dost, Kim Düşman ya da İnsan?
(7.0/10)
Yazar: Furkan Erkan
Bu hafta Başka Sinema kapsamında izleyeceğimiz film, evine giren bir hırsızı nefs-i müdafaa gayesiyle vuran Richard Dane'in hayatındaki değişimleri ve yaşadığı çatışmaları konu alıyor.

Dane'in vurduğu adam şüpheli şekilde aranan bir suçludur. Ancak bu olay sonrasında vurduğu kişinin babası Ben Russell da Dave'in peşine düşmeye başlıyor. Asıl sürpriz de hızlı bir şekilde gelişen kovalamacanın ardından Dave'in kendini birden Russell ve ne idüğü belirsiz bir dedektifle işbirliği yaparken bulması olacaktır.

 

Gerilim ve suç unsurlarını potada bir güzel eriten Temmuz Soğuğu, fazla dramatik olmadan finale kadar konu bütünlüğünü sağlamaya çalışıyor. Bunu yaparken de birden fazla kırılma noktasıyla olay örgüsünü tekdüze olmaktan kurtarıyor. Ancak senaryoda giderilememiş bazı boşluklar da kafalardaki soru işaretlerini tam manasıyla çözemiyor. Kilit noktadaki katilin ardındaki gerçekse bunlardan biri.

 

Yine de yönetmenin diğer filmlerine baktığımız zaman çıtayı birazcık yükselttiğini söyleyebiliriz. Özellikle oyuncu seçimleri arasında filmde en dikkat çekici oyuncu ekranların fenomen katili Dexter ile özdeşleşmiş Michael C. Hall. Hall'u yine kanlar içerisinde bir performansla görürken (finaldeki çatışma sahnesindeki efektlere dikkat) ona eşlik eden usta oyunculardan Sam Shepard ve Don Johnson'ın emsalsiz sinerjisini görmemek de mümkün değil.

 

Retro müzikleriyle gerilimi daha da yükselten Temmuz Soğuğu, kendi içinde gayet iyi aslında.Gerilimi ve merak unsurlarını olabildiğince iyi kotarmaya çalışıyor. Özellikle final sekansı filmin en can alıcı donelerini barındırıyor. Ancak senaryodaki boşluklar ve gereksiz efektler filmin akışını sekteye uğratıyor.Yine de son söyleyeceğim,geriim ve aksiyon filmlerini bilhassa Michael C.Hall'ü perdede görmek isteyenler için iyi bir alternatif!

 

Furkan Erkan

 

twitter.com/SinefildeNotlar

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter