Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

KARA BELA - "Burak Aksak" yapıyor arkadaş !

:: Videolar KARA BELA - "Burak Aksak" yapıyor arkadaş !
(7.2/10)
Yazar: Furkan Erkan
Genel toplamda, neredeyse temposu hiç düşmeyen, aksiyonunu mizahla aynı çizgide götürebilen ve Leyla ile Mecnun dizisine has espri anlayışına sahip nefis bir yol filmi yazıp, yönetmiş Burak Aksak.

Sonbahar sezonuna girmemizle beraber yerli filmlerimizin komedi kanadındaki yarışı da an itibariyle başlamış durumda. Geçen haftalarda izlediğimiz Robinson Crusoe ve Cuma'nın ardından merakla beklediğimiz bir diğer komedi Kara Bela'nın tam da Leyla ile Mecnun'un yeniden ekranlara dönmesi gündeme gelirken vizyona girmesi epey manidar. Zira Burak Aksak, bir kez daha o dizinin tadını veren ama bu sefer sinemasal kaliteye de özen gösteren şahane bir yol filmiyle karşımızda.

 

Samimi söylemek gerekirse, giriş sürecini oldukça zorlama buldum. Dramatik yapının oturtulmasındaki tökezlemeleri araya serpiştirilmiş espriler bile kurtaramıyor. Kudret'in yol macerasının başladığı bölüm ise biraz daha ritim kazanıyor. Guy Ritchie'nin ''Ateşten Kalbe Akıldan Dumana'' ve ''Kapışma'' filmlerindeki tiplemeleri andıran yan karakterler seyrin akışını eğlenceli hale getirip aksiyon seviyesini de yükseltebiliyor. Mütemadiyen kaçma kovalamacalarla, yeni sorunlara zemin hazırlayan aksaklıklarla ilerleyen skeç formatındaki olay örgüsü filmin lokomotif unsuru. Ama buradaki temel mesele Kudret'in ruhsal yolculuğu ve hayatın anlamını bulma üzerine kurulu aslında.Tabi Burak Aksak bunu duygusal hale getirmek yerine bir komedi filmi çerçevesinde işliyor.


 

Filmin, mizah seviyesi ise tatmin edecek cinsten. Kamu spotlarından kara komedi soslu suç filmlerine, klişe duygusallıklardan sosyal medyaya kadar Burak Aksak bunların her birini farklı yönleriyle ti'ye alıyor. Özellikle Berat Yenilmez'in hayat verdiği Texas ve Amerikan polislerinin (filmlerdeki) ilginç bir karışımı niteliğinde olan zabıta amirinin çok iyi düşünülmüş olduğunu belirtmeliyim.

 

Ve oyunculuklar. Son yılların en iyi metot oyuncularından biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Cengiz Bozkurt'un Kudret karakteri üzerinde oluşturduğu kompozisyon hakikaten görülmeye değer cinsten. Karakterinin tüm duygu aktarımlarını zamanında verebiliyor ve gereksiz jest-mimikten kaçınıyor. Seda Bakan, Erkan Kolçak Köstendil ve Cihan Ercan karakterleri itibarıyla orta dereceli performanslar sergileseler de yan rollerde Berat Yenilmez, Tarık Ünlüoğlu, Erdal Tosun, İştar Gökseven ve bilhassa Hasibe Eren yine döktürüyorlar.


 

Genel toplamda, neredeyse temposu hiç düşmeyen, aksiyonunu mizahla aynı çizgide götürebilen ve Leyla ile Mecnun dizisine has espri anlayışına sahip nefis bir yol filmi yazıp, yönetmiş Burak Aksak. Hatta sinemasal kalitesi açısından önceki filmi Bana Masal Anlatma'nın da bir tık yukarısında. Öneririm yani. Keyifli seyirler olsun.


* Kudret'in striptiz yaptığı sahne kült olabilir. (+)

*Palyaço karakteri? (-)

 

Twitter.com/FilmNotlari 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter