Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

KABR-İ CİN: MÜHÜR - Mühür kırıldı, cin çıktı

:: Videolar KABR-İ CİN: MÜHÜR - Mühür kırıldı, cin çıktı
(3.0/10)
Üye: Gizem Şimşek
Film sesli olarak çekilmeyip sesler sonradan eklenmiş olmalı ki, oyuncuların dudakları repliklerle oturmuyor, adım sesleri oyuncuların adımlarıyla örtüşmüyor ve bu durumda filmi oldukça yapaylaştırıyor.

Katran, Alkarısı: Cin-net, Kaçış 1950, İzzet Kaptan ve Oğlu gibi filmlerin görsel efekt süpervizörü olarak çalışan Volkan Adıyaman bud efa Kabr-i Cin: Mühür filminin yönetmen koltuğunda bulunuyor. Adıyaman'ın ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimi olan Kabr-i Cin: Mühür'ün yapımcılığını ise Metronom Yapım üstlenirken, oyuncu kadrosunda ise Sevil Uyar Kılıç, Volkan Başaran, Burcu Küçük, Orhan Milli, Halit Karaata ve Turgay Başyayla gibi oyuncular bulunuyor.


 

Filmin konusuna gelirsek; Deniz kimsesiz büyümüş bir kızdır. Bir gün Elazığ'daki emlakçıdan bir telefon gelir. Dedesi ölmüştür ve Deniz'e bir ev ve tarla bırakmıştır. Yeni bir işe başlama heyecanında olan Deniz, yeni sunacakları yemek programı için arkadaşlarıyla Elazığ'a gitmeye karar verir. Daha önce tanışmamış olduğu amcasıyla tanışıp, eve yerleşmeleriyle olaylar başlar.

 

Kabr-i Cin: Mühür filmi paralel kurgu tekniği ile 1345, 1915, 2008 yılları ile günümüzde geçen olayların birbiriyle bağlantılarını içeren bir öykü sarmalı kurularak oluşturulmuş. Filmin açılışında cinler ile insanlar arasında yapılan anlaşmaya dair bilgiler sunulduktan sonra bu paralel kurguya geçiliyor fakat filmin paralel kurgusu, hatalı zamanlama ve kötü ses miksajı nedeniyle çoğunlukla sekteye uğruyor. Aynı zamanda filmde fazlasıyla yoğun bir müzik kullanımı dikkat çekiyor ve sessiz olması gereken bazı sahneler dahi rahatsız edici, yüksek bir müzik ile izleyiciye sunuluyor. Filmin büyüsünü bozan bir diğer etmen ise, ses miksajı. Film sesli olarak çekilmeyip sesler sonradan eklenmiş olmalı ki, oyuncuların dudakları repliklerle oturmuyor, adım sesleri oyuncuların adımlarıyla örtüşmüyor ve bu durumda filmi oldukça yapaylaştırıyor. Oyunculuklar Orhan Milli, Oğuz Yağcı ve Halit Karaata dışında sınıfta kalmakla birlikte, 1915 yılına ait kadın oyuncuların makyajları ve rimelleri oldukça gerçekçilikten uzak ve rahatsız edici. 


 

Filmde yer alan bazı sekanslar da ise, seyircinin farkına varacağı detay hataları da bulunmakta. Örneğin Deniz'in amcası ile yapılan röportaj sırasında bulunan kamera sehpanın üzerinde çekim yapmakta iken, tam önüne konulan çorba kasesinin röportajı sekteye uğratması ve ekranı kapatması gerekirken, röportaj kase görünmezmişçesine devam ediyor. Maalesef bu tür detaylar, dikkatli izleyiciler için affedilmez hatalar olarak göze çarpıyor.

 

Kabr-i Cin: Mühür’de İslami inançlara yönelik göstergeler oldukça az kullanılmış olduğundan bu durum senaryonun ve dolayısıyla da filmin yeterli referansla çalışılmamış olduğunu düşündürüyor.

 

Twitter.com/gizsimsek

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter