Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

John Wick: Chapter 2 / Katıksız Bir Aksiyon

:: Videolar John Wick: Chapter 2 / Katıksız Bir Aksiyon
(7.5/10)
Üye: Müge İbrikçi
Uzun aksiyon sahneleri ise şiddet ve kaostan uzak tutulan Continental Oteli ile bölünerek hem izleyicinin hem de John Wick’in soluklanmasına olanak sağlıyor. Özellikle seçilen mekanlar görsel olarak çok etkileyici.

Chad Stahelski’nin yönetmenliğini yaptığı John Wick: Chapter 2 (John Wick 2) son yıllarda yavanlaşan aksiyon türüne yeni bir soluk getiriyor. Özellikle sinematografik açıdan ilk filmi aşıyor ve aksiyonun dibine vurmayı vaat ediyor. 


Sevdiği kadın için tetikçiliği bırakıp kendine yeni bir sayfa açan John Wick’in, seçtiği bu temiz hayat çok uzun sürmez. Bir mafya babasının oğlu, arabasını çalar ve karısının kötü işlerden uzak kalabilmesi için ona hediye ettiği köpeği öldürür. Tabii ki John Wick, intikamını almaktan geri kalmaz. İkinci film de neredeyse kaldığı yerden devam ediyor. Arabasını geri alan John Wick, ununu eleyip eleğini astığını sanır ama geçmişi bir türlü peşini bırakmayacaktır. Bu sefer İtalyan Mafyası Santino D'Antonio, ondan birisini öldürmesini ister. John Wick, ilk başta bu maceraya yapılan çağrıyı reddetse de görevi mecburen kabul eder. Başı beladan bir türlü kurtulmayan John Wick’in hayatı, gittikçe kötüye gidecek ve soluksuz bir maceranın içine dalmak zorunda kalacaktır.


 

Son yıllarda sağlam yapımlarda pek göremediğimiz Keanu Reeves, John Wick karakteri için biçilmiş kaftan. Ne kadar yaşını göstermese de elliyi devirdiğini göz önünde bulundurduğumuzda gayet hareketli ve başarılı bir performans sergilediğini es geçmemek lazım. Ayrıca ufak rollerde olsa Laurence Fishburne ve Peter Stormare’ın filme renk attığını da söylemek gerekir. Filmin dikkat çeken diğer oyuncuları arasında ise Riccardo Scamarcio, Ian McShane, Ruby Rose, Common, Claudia Gerini ve Lance Reddick yer alıyor. 


 

John Wick filminde karakteri ve geçmişini öğrenmiştik. İkinci filmde ise küçük hatırlatmalar haricinde duygusallığa pek yer verilmiyor. Uzun aksiyon sahneleri ise şiddet ve kaostan uzak tutulan Continental Oteli ile bölünerek hem izleyicinin hem de John Wick’in soluklanmasına olanak sağlıyor. Özellikle seçilen mekanlar görsel olarak çok etkileyici. Tarihi mekan, müze, sanat galerisi, ve metro sahnelerinde hem aksiyon koreografisi hem de ışık kullanımı ile göze hitap etmeyi başarıyor. Her çeşit silahla takılan John Wick’in yedi kurşunu kaldığında, indirdiği adamın silahı ile devam etmesi gibi detaylarla zaman zaman FPS oyun tadını yakalıyor.


 

lk film, başlangıcında flashback kullanılması, bozuk düzenin karakteri anti kahraman olmaya itmesi ve intikam temasıyla kara filme yakın bir havaya sahip. Devam filmi için ise aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Bol hareket ve görsellik, az senaryo mantığıyla yola çıkan John Wick 2, katıksız bir aksiyon filmi. Türüne yakışanı yapan film, aksiyon severleri fazlasıyla memnun edecektir. Son olarak bir devam filminin daha geleceğini de John Wick hayranlarına müjdeleyelim. Ama şahsen bu filmde de sıklıkla bahsedildiği üzere John Wick’in emekli olmadan önce bitirdiği imkansız görevini daha çok merak ediyorum açıkçası. Umarım üçüncü filmden sonra “John Wick 0” tadında bir devam filmi de gelir.

 

Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter