Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

İsyaaaeennnnnnnnnnnn!

İsyaaaeennnnnnnnnnnn!
(5.0/10)
Üye: Alper Turgut
“İsyan” (Lockout) filmini izlerken Halil Sezai'nin İsyaaaeennnnnnnnnnnn adlı kulaklara zarar şarkısına tekrar maruz kalsaydım da bu kötü ötesi yapıma katlanmasaydım dedim, kendi kendime... Şimdi konumuzun İncir Reçeli'yle ilgisi elbette yok, kafalar karışmasın. Ancak, şu İsyan adlı film, İncir Reçeli'ne bile rahmet okutur, o denli... Astronot kıyafetiyle U (Uzay) tipi yüksek güvenlikli cezaevinden yerküreye atlamak kadar saçma bir film bu, keşke seyretmeseydim, inanın paranıza, aklınıza ve zamanınıza yazık.

 

Filmde şu oynuyor, bu oynuyor, anlatmayacağım, zaten yönetmen, senaryo hep faso fiso... Şimdi gelecekte olduğumuzu düşünün, elbette ABD'deyiz. Bir ajan var, karikatür gibi bir tip, hem de yarınların Rambo'su mübarek (Hadi söyleyeyim, canlandıran aktör Guy Pearce, elemanı severim, o da ayrı), işte bu arkadaşı tuzağa düşürüyorlar. ABD başkanı bunun gözünün yaşına bakmıyor ve kahramanımız 30 yıl ağır hapis cezası alıyor. Peki, cezasını nerede çekecek? Cezaevine dönüştürülen uzay üssünde, 500 azılı mahkum ile birlikte... Oraya düşeni donduruyorlar, ceza bitince uyandırıyorlar. Bu nasıl hapislik? Tamam uyanınca yaşlı olursun belki ancak, yine de çile çekmiyorsun diyecektim. Elin oğlu uyanık, çözümü bulmuş. Herkes kaldıramıyor, Yüzyıl Uyuyan Prenses durumunu... Kimi hiç etkilenmiyor, kimi keçileri kaçırıyor. Vay alçaklar! Bitti mi? Asla! Bir de azılı mahkumları denek yapıyorlar, anlayacağınız rezalet diz boyu...

 

Bizim enselenmiş eski savaşçı, uzay hapishanesine sevk edilmeden hemen önce ABD başkanının iyi yürekli güzel kızı, hekim kontenjanından oraya gidiyor. Ve olan oluyor ve isyan patlıyor. Başkanın kızı rehin düşünce, mahkumumuza diyorlar ki; “Arkadaş sen tek başına git ve kızı kurtar, biz de cezanı kaldıralım”

 

Tamam diyor cengaverimiz, ayrıca planı da var, yukarıda esir tutulan arkadaşını da kurtaracak. Manyak, katil, sapık insanın aklına artık ne gelirse, çeşit çeşit bela, uzay cezaevini tımarhaneye ve mezbahaya çevirmiş bile. İsyancı mahkumların başında psikopat iki kardeş var. Onlar, pazarlık yapmak ve dünyaya geri dönmek istiyorlar. Kurtarıcımız ile ABD başkanının kızı da, tahmin ettiğiniz üzere o hengamede birbirlerine aşık olmayı başarıyorlar.

 

Konumuz özetle böyle, tepeden tırnağa ucuzluk, çıldırtan diyaloglar, kötü oyunculuklar da cabası... Bilimkurgunun bile bir mantığı olmalı, burada kesinlikle yok. ABD başkanının, ailesi için gösterdiği çaba ve hayli cici gösterilmesi, gelecekte de kapitalizmin reklam ihtiyacını sergiliyor. Son olarak, bu film keyif ve eğlence vaat ediyor mu? O da sizin zevk anlayışınıza kalıyor, bana müsaade... 

 

 

Alper Turgut

Etiketler: İsyan, Lockout, Alper Turgut

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter