Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

İkinci Şans - Hayatta ikinci şansı hak eden herkese merhaba

:: Videolar İkinci Şans - Hayatta ikinci şansı hak eden herkese merhaba
(8.5/10)
Yazar: Deniz Ali Tatar
“İkinci Şans, hayattan ikinci bir şans isteyenlere güzel bir yardım; bir yandan da romantik komediye doymak isteyenlere güzel bir öneri…”

Yaşımız ne olursa olsun. İstersek hayatımızın baharında, ister evlilik çağında, ister yaşlılık vaktinde… Aşk duygunun karşımıza ne halde, ne şekilde ya da ne durumda çıkacağı hiç belli olmuyor. “İkinci Şans” belki de aşkı insana güzel farkındalıklara anlatmaya çalışan sağlam bir romantik komedi olarak haftanın parıltısı edasıyla ortaya çıkıyor. “Asmalı Konak Hayat”, “O Şimdi Asker”, “Neredesin Firuze” ve “Araf” gibi başka yönetmenlerin elinden çıkan filmlerde başarılı oyunculuğunu izlediğimiz Özcan Deniz, kendini “Ya Sonra”, “Evim Sensin”, “Sevimli Tehlikeli” ve “Her şey Aşktan” gibi yapımlarda yönetmenliğini gösterdi. Son olarak da “İkinci Şans” filminde yönetmen koltuğuna oturun filmin başrolünde oynayan Özcan Deniz, başrolü efsane isimlerden Nurgül Yeşilçay’la paylaşıyor.


 

Asmalı Konak efsanesinden sonra bir araya gelen Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay kesinlikle büyük bir uyum içerisinde. Olgun yaşlardaki aşkı, yaşanılan imkânsızlıkları çok iyi vermişler. Özellikle Nurgül Yeşilçay, efsane bir performans sergilemiş. Yasemin karakterinin yaşadığı çıkmazları, gelmişini geçmişini, inadına verdiği mücadeleleri ve bir yandan da hayat dolu olan o kadını seyirciye hissettirmekte hiç zorlanmamış. Filmin temposunun bu kadar yüksekte durmasının kaynaklarından birisi de kuşkusuz Nurgül Yeşilçay. Mesut Can Tomay da gün geçtikçe kendini geliştiriyor. Antep ağzıyla hayat verdiği Mahmut karakteri filme renk katıyor. İleride daha çok övgüler duyacağımız bir oyuncu olur inşallah. Özcan Deniz’e sözü getirebilirsek durum şöyle. İlk dört filmi de güzel ve iyi niyetli çabalar ürünü. 

 

Tabi filmlerdeki bariz durgunluk göze çarpmıyor değildi. Ama Deniz’in Sevimli Tehlikeli’den sonra güzel bir çıkışa başladığını söyleyebilmek mümkün. Bu çıkışı kesinlikle güçlü bir tempoya sahip ve oyunculuklarıyla özellikle Hande Doğandemir’in performansıyla öne çıktığını düşündüğüm Her şey Aşktan’la da yakaladı. Ama yeni filmi İkinci Şans’la birlikte yönetmenliğinde çok farklı bir evrene geçiş yapmış gibi görünüyor. Sevimli Tehlikeli ve Her Şey Aşktan’da sadece yönetmenlik yapması ve filmlerin başrolünde olmaması, bence Deniz’e büyük bir kazanç sağlamıştı. Yeni filminde ise, olgun ve ayakları yere daha sağlam basan, başrolü de iyi bir dostla başarılı bir şekilde yapacağına inanmış bir Özcan Deniz görüyoruz. 


 

Peki İkinci Şans’ın diğer filmlerden neden bu kadar artısı var? Yukarıda saydıklarım dışında özetle durum şu. İyi bir yönetmenin gelişim gösteren gözü var. Filmin girişi yani jeneriğin de bir yandan aktığı sahnesi, ne kadar keyif alabileceğimiz bir film olduğuna bizi inandırıyor adeta. Filmin romantik komedi tadında tatlı ilerlemesi, melodramlara değinme yapmaması ve akışına bırakması filmi beğenisini artırıyor. Filmin bazı sahneleri de bizi “olsa da olur, olmasa da olur ” düşüncesine itebiliyor. Ayrıca Ayvalık Cunda’daki çekimler degüzel görünüyor, ama sanki oradan biraz daha detay görmeyi isterdim ben açıkçası. Filmde kullanılan müzikler de çok farklı yerlere götürüyor. Sema Moritz’in Hasret’i ve Sezen Aksu’nun Biliyorsun’u nu yeniden duymak güzel hissettiriyor. Özcan Deniz’in de başarıyla seslendirdiği “Hangi Bağın Bağbanısan” türküsü dışında film için yapılmış özel bir müzik yok. Bu da güzel bir seçim olmuş gibi görünüyor. Ama film için ayrı bir şarkı da olabilir miydi düşüncesi de kafamda dolanmadı değil. Bu büyük bir eksiklik değil, filmdeki şarkılar da yetiyor tabi.


 

Havaların artık soğumasıyla sinema salonlarımız dolmaya başlarken, şimdi de İkinci Şans için dolmalı. Romantik komedi severlere, Asmalı Konak hayranlarına yani Özcan Deniz-Nurgül Yeşilçay ikilisini özleyenlere ve etkili bir iş izlemek isteyenlere güzel bir öneri olsun o zaman…

 

Twitter.com/CarpeDiem_Dali

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter