Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Her seyirciye göre kahramanımız mevcuttur!

Her seyirciye göre kahramanımız mevcuttur!
(8.0/10)
Üye: Ali Ulvi Uyanık
Dünyanın, 'Marvel evreni'nde karşı karşıya kaldığı yeni tehlike şu: Evrendeki dünyaya uzak Asgard'ın gururlu prensi / savaşçısı, olağanüstü güce sahip çekiciyle dolaşan Thor'un (Chris Hemsworth) üvey kardeşi Loki (Tom Hiddleston), insan denilen türün kendi önünde eğilmesini sağlamak için planını uygulamaya başlayacak...

 

Sınırsız güç kaynağını kullanarak bir 'solucan deliği' oluşturacak ve savaşçı bir ırkı dünyaya getirterek istilasını gerçekleştirecektir. Kısaca S.H.I.E.L.D olarak bilinen örgütün yöneticisi Nick Fury (Samuel L.Jackson) ise, altı süper kahramanı bir araya getirerek dünyayı kurtarmaya çalışacaktır.

 

Dünyanın kurtarılacağını kesin olarak bilen biz seyircilerin hikayeyle ilgilenme sebeplerimiz neler peki? Dördünü kendilerine ait filmlerden tanıdığımız her bir karakterin kişisel sorunları içinden çıkış ararlarken kazandıkları 'üstün vasıflar ve yeteneklerle' kurduğumuz yakınlıklar, dolayısıyla kendimize 'en yakın' olanla duygudaşlığımız, birinci neden. 

 

Birinci nedenden hareketle, bir araya gelmelerindeki zorluklukların,fiziksel ve duygusal çatışmalarının, 'arızalı' tutum ve davranışlarının ortasında kalarak, öykünün yükselen bölümlerine paralel adrenalinimizin yükselmesi de  ikinci neden. 

 

Üçüncü neden ise, sinemanın endüstriyel boyutta nasıl inanılmaz bir hızla büyüdüğünü bildiğimizden ve "Serenity" ile birçoğumuzun gözdesi olan yönetmen Joss Whedon o filmden sonra ilk kez bir sinema filmi yönettiğinden , görsel & işitsel anlamda yeni deneyimler yaşayacağımıza dair inancımız.

 

Dördüncü olarak da, en saf ve duygusal halimizle 'comic book' tutkumuz. Bu kreatif sanatın kaynaklık ettiği her ürüne olan ilgimiz. 

 

"Yenilmezler"i (The Avengers) seyredenler, saydığım her madde için doğru bir seçim yaptıklarını algılayacaklar. Herşeyden öte müthiş bir eğlence. Bir dünya kenti olan ve bina stoku açısından çok görkemli - gösterişli tahribatlara ev sahipliğinde her zaman cömert davranan  New York'taki nihai hesaplaşmada, kendinizi "Yıldız Savaşları"nın (Star Wars) dünya versiyonunda gibi hissedeceksiniz mesela. Endüstrinin en büyük üç büyüğü ILM, WETA Digital ve Digital Domain başta olmak üzere bir dizi görsel etki firmasındaki dijital sanatçıların bu yeni işlerinde imza attıkları şaşırtıcı sekansları hayranlıkla seyredeceksiniz.

 

IMAX ve 3D teknolojilerinin birleşmesinden doğan büyük ve güçlü sinema duygusunun, inkar edilemez biçimde hepimizi etki altına alması doğal tabii. Ve şükürler olsun ki, bu görkem, karakterleri gölgede bırakmıyor, onları güdükleştirmiyor... Örneğin "Demir Adam" Tony Stark (Robert Downey Jr.), dahiliğiyle içiçe geçmiş alaycılığı, muzipliği ve otoriteye muhalif tavırlarıyla hikayenin tam da merkezine oturuyor... "The Hulk" Bruce Banner (Mark Ruffalo) , beyni en karmaşık sorunların üstesinden gelebilen bilim adamı kişiliğinin antagonizması olan dev adama dönüştüğünde kaba gücün çözemediği sorun olmadığını komik bir üslupla ispatlıyor...

 

2.Dünya Savaşı'ndan beri Kuzey Kutup Bölgesi'nde 'uyuduktan' sonra donmuş halde bulunan "Kaptan Amerika" Steve Rogers (Chris Evans), 'eski' disiplinini, yüksek değerlere olan inancını , ahlaki duruşunu bozmadan bu yeni dünyaya uyum sağlamaya çalışıyor...Yarı Tanrı Thor , dünya gezegeninde 'Tek Tanrı' inancına bağlılığı zaten öğrenmişti, artık bir takımın üyesi olmayı da öğreniyor... 

 

Bu filmde, sinema için yeni iki kahraman aksiyonu yükseltirken, öyküye cazibelerini de dahil ediyorlar...Hızlı ok atma ustası olan "Hawkeye" Clint Barton (Jeremy Renner), yalnız ve çekici bir adam ve Rus asıllı "Kara Dul" Natasha Romanoff da (Scarlett Johansson) 'karanlık', 'oyuncu', atletik bir kadın! 

 

Yani "Yenilmezler", her yaştan ve türden seyircinin kendine en yakın kahramanı bulabileceği (dilerseniz , seksi bakışlı kötücül Loki de olabilirsiniz), hikaye örgüsü ve karakterlerle görsel yapının dengeli bir bütünde birleştirildiği, övgüyü hak eden bir bilim kurgu serüveni.

 

Ali Ulvi Uyanık

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter