Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Harry Potter’ı baba olarak izlemeye hazır mısınız?

Harry Potter’ı baba olarak izlemeye hazır mısınız?
Üye: Ömür Gedik Susan Hill’in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan Siyahlı Kadın, Harry Potter olarak tanıdığımız Daniel Radcliffe’in, Harry Potter serisini tamamladıktan sonra rol aldığı ilk film. Radcliffe filmde hayaletli bir kasabaya göreve giden avukatı canlandırıyor. Gerilim unsurlarını iyi kullanan filmin en büyük dezavantajı Harry Potter’ın hafızalarımıza fazlasıyla kazınmış olması. Daniel Radcliffe’i baba rolünde izlemeye henüz hazır değiliz.

 

Zaman nasıl da çabuk geçiyor. Biz onun Hogwart trenine bindiği günü hatırlıyoruz. Şimdi büyüdü, koca adam oldu da baba karakterini oynuyor. Tahmin etmişsinizdir, Harry Potter olarak hafızalara kazınan Daniel Radcliffe’den bahsediyorum. Radcliffe, başrolünü oynadığı gerilim filmi Siyahlı Kadın ile bu haftadan itibaren sinemalarda. Viktoria döneminde geçen bir gerilim hikâyesi anlatıyor Siyahlı Kadın. Hayalet temalı gerilimlerden.


Genç avukat Arthur Kipps (Daniel Radcliffe), 4 yaşındaki oğlu Joseph’la yaşıyor. Eşini doğumda kaybeden Arthur ile oğlu arasında, muhtemelen anneyi kaybetmiş olmaktan doğan, sağlam ve duygusal bir bağ var. Arthur bir iş için evden ayrıldığında yaşanan sahne bu bağı çok güzel anlatıyor ve gerilim filminin içinde izleyenleri daha ilk dakikadan duygulandırmayı başarıyor. Gerilimlerde yoğun duygusallık ve hüzün aslında fazlasıyla işe yarıyor. Arthur, Crythin Gifford kasabasına gidiyor. Oradaki işi Eel Malikanesi’nin merhum sahibinin hukuki işlemlerini yürütmek. Ne var ki kasabada pek de hoş karşılanmıyor Arthur. Her tarafında ayrı bir tuhaflık var malikanenin ve tabii çevredeki insanlarda da. Bir görünüp bir kaybolan siyahlı kadında ise pek çok sır gizli.


Siyahlı Kadın, Suzan Hill’in Siyahlı Kadın adlı romanının beyazperde uyarlaması. 1983 yılında yayımlanan roman daha önce tiyatroya adapte edilmiş ve bir süre sonra da televizyon ekranlarına taşınmıştı. Romanın sinema uyarlaması, Kan Gölü (Eden Lake) adlı filmle pek çok ödül alan James Watkins imzasının taşıyor. Watkins, kuzeydeki İngiliz kasabasındaki puslu ve buğulu atmosferle filmin tonunu iyi hazırlıyor. Ortam anlık korkulara ve sürekli gerilime gayet uygun hale geliyor.


Victorya tarzındaki devasa ve eski malikanenin set tasarımı özenle yapılmış. Bu tekinsiz ev türlü korkuya gebe. Üstüne bir de tansiyonlu müzikler eklenince gerilim sevenlerin keyfine diyecek olmuyor. Filmin tabii ki en büyük kozu ya da belki de en büyük defosu başrolündeki Harry Potter, pardon Daniel Radcliffe!


Harry Potter olarak büyümesine tanıklık ettiğimiz Daniel Radcliffe’i başka bir filmde, üstelik bir de baba rolünde izlemeye alışmak kolay değil. O kadar da büyüdüğünü düşünmezken üstelik. Öyle ki Siyahlı Kadın’ın başrolünün Crythin Gifford kasabasına gitmek üzere bindiği tren Hogwart’a mı gidiyor acaba diye düşünmeden edemiyor insan.


Daniel Radcliffe’e yeni rolünde alışmanız zaman alacak. Neyse ki film başrolden ziyade yan karakterler, puslu, tekinsiz atmosfer ve onlara uygun müziklerle gerilimi fazlasıyla vermeyi başarıyor.

 

Ömür Gedik

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter