Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Görümce - Görümcesel Fenteziler ürünü

:: Videolar Görümce - Görümcesel Fenteziler ürünü
(6.0/10)
Yazar: Deniz Ali Tatar
Senaryodaki havada kalmış bazı sorunlar olmasa, aslında daha bağlanabileceğimiz bir komedi olacakmış Görümce. Ama Gupse Özay, Yeliz’i şahane oynamış. Karakter oluşumu için baya uğraşmış gibi görünüyor.

Vizyona yerli filmlerin dolmasıyla sektörde biraz daha hareketlilik başlıyor desek abartmam. Yerli yapımlarla, en azından her hafta bir filme buluşmak çok mutluluk verici. Özellikle bu hafta yerli film açısından baya zengin bir hafta konumunda. Haftanın yerli komedisi ise yine BKM’den geliyor. Gupse Özay, kendi geçmiş hayatından kesitleri de bir araya topladığı “Görümce” filmini sinemaseverlerle buluşturdu. Buğra Gülsoy, Eda Ece, Özlem Tokaslan ve Zeynep Kankonde gibi isimlerle rol alan Gupse Özay, Nurhayat, Deliha ve Küçük Esnaf’taki Burcu gibi tiplemelerden sonra onların yanına Yeliz’i de şak diye yapıştırıyor. Kardeşi Ahmet’i nişanlısı Deniz’den soğutmak için türlü numaralar çeken Yeliz’in tuhaflıklarını izlediğimiz “Görümce” aslında iyi niyetli, güzel bir çalışma. Fakat gel gelelim, filmin senaryosu hareketli ve izleyicinin kendinden bir şeyler bulabileceği parçalar içerse de, ilerleyen kısımlara geldiğimizde bazı tıkanıklıklar karşımıza çıkıyor.


 

Erkek kardeşini kimselere kaptırmamak için türlü numaralar yapan Yeliz karakteri biraz fazla abartılmış görünüyor ama, normalde aklımızdaki imaj olarak çizilen görümce tiplemesinin bir karşılığı. Sonuçta bu bir film ve yaşanmışlıklar tabi ki içeriyor fakat, olay gerçek hayat olmadığında ve amaç güldürmek olduğunda abartı biraz artıyor. Senaryodaki tıkanıklıklar oldukça kendini belli eder durumda. Yeliz’in kendini sürekli öne atması, “ben, ben” diyerek Deniz karakterini adeta kenara itmesi, Ahmet karakterinin daha çok bir köprü olmasını beklediğimiz noktada aslında ayakbağı haline gelmesi ve Yeliz in bir anda değişim durumu yaşaması gibi durumlar biraz hızlıca geçiştirilmiş gibi görünüyor.


 

 

Senaryodaki havada kalmış bazı sorunlar olmasa, aslında daha bağlanabileceğimiz bir komedi olacakmış Görümce. Ama Gupse Özay, Yeliz’i şahane oynamış. Karakter oluşumu için baya uğraşmış gibi görünüyor. Buğra Gülsoy ve Eda Ece’de kendilerinden beklenilen performansları gayet güzel gösteriyor. Özellikle son dönemde Dedemin Fişi filmi ve No:309 dizisindeki performansıyla hayran kaldığım Özlem Tokaslan’ı da bu filmde görmek çok sevindirici. Ayrıca İtalyan sunucu & oyuncu Danilo Zanna da enteresan ve dikkat çeken bir tiplemeyle filmin bir başka rengi olmuş. Diğer bir sevindiri durum ise “Bir Demet Tiyatro” daki efsane Feriştah fenteziyleriyle renk katan Demet Akbağ’ı görmek. Filmin belki de en güldüren sahnesi haline gelen Feriştah’ın Yeliz ve arkadaşlarına fal bakması sahnesi çok güzeldi. Ama sanki bir Feriştah sarkması görsek fena olmazdı diye düşünmeden demedim. Mesela Ahmet bir anda gelse ve Feriştah, Mükremin’e yaptıklarını yapsa filme bir renk daha gelebilirmiş. Son dönem komedi filmlerinde sıkça gördüğümüz yönetmen Kıvanç Baruönü, Kocan Kadar Konuş ikilemesinden sonra Görümce’yi de filmografisine ekleyerek komedinin ışıltılı yönetmenleri arasında yer alıyor. Daha önce bir araya geldiğimizde usta isimlerle çalışmaktan büyük keyif aldığını söyleyen Baruönü, kesinlikle komedi yolunda böyle güzel işlerle birlikte hızlı adımlarla ilerlemeli.


 

İyi niyetli bir proje olduğunu düşündüğüm Görümce filminin ekibi güzel bir hikâyeyi ele alarak yola çıkmış. Bu soğuk günlerde ülkedeki politik ağır havadan uzaklaşıp gülmeye ihtiyacı olanlar için Görümce filmi iyi bir tavsiye olabilir. Özellikle erkek kardeşi olan hanımların kendilerinden de birşeyler bulabileceği bir film. Artıları ve eksileriyle birlikte kesinlikle şu sıralar piyasadaki  kalitesiz komedilerinden emin olun ki bir farkı var Görümce’nin. Umarız çok daha iyi ve bolca güldüren kaliteli projeler sinemaseverlerle buluşmaya devam eder. Tek dileğimiz komedi vizyonumuzun profesyonel işlerle devam etmesi.

 

Twitter.com/CarpeDiem_Dali

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter