Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Görevimiz Tatil

Görevimiz Tatil
(6.0/10)
Yazar: Özgün Mert

‘Aşk Tutulması’ ve ‘Aşk Geliyorum Demez’  gibi kaliteli romantik komedilere imza atan, ‘Çakallarla Dans’ serisiyle geniş kitleler tarafından tanınan, yönetmen Murat Şeker ‘Görevimiz Tatil’ filminde Demet Akbağ ve Zafer Algöz gibi iki usta oyuncuyu fedakâr anne, pinti baba rolleriyle bir araya getiriyor.  Projede kendilerine Sarp Akkaya, Sinan Çalışkanoğlu ve Filiz Ahmet eşlik ediyor.


 Ev hanımı olan Türkan (Demet Akbağ), cimriliğiyle bilinen eşi Sıtkı (Zafer Algöz) ve 2 çocuğuyla birlikte sıradan bir hayat yaşamaktadır. Bu tek düzelikten sıkılan Türkan'ın zorlamasıyla hep beraber bir aile terapistine giderler. Onun yönlendirmesiyle de bir karavana atlayıp tatile çıkarlar.


Sıcak bir aile hikâyesi olarak başlayan ‘Görevimiz Tatil’ seyirciye bir yol filmi izleyeceğini düşündürüyor, fakat ikinci yarıdan itibaren konu tamamen değişiyor ve Yavaşlar Köyü’ndeki zeytinliklerin kurtarılması mücadelesine dönüşüyor. Böylece filmin başlarında televizyonda gördüğümüz zeytinliklerin imara açılmasıyla alakalı diyaloglar da ilerleyen süreçte ana çatışma olarak karşımıza çıkıyor. Filmin bu akışından dolayı, aslında iki farklı film izliyormuş hissine kapılıyorsunuz.  ‘Görevimiz Tatil’ filminin ilk kısmında terapist sahneleri seyirciyi güldürüyor, özellikle Sıtkı karakterinin terapistle muhavere ettiği bölüm filmin en eğlenceli yeri. Yemek masasındaki sahnelerde de iç seslerle, konuşmaların farklılığı ve mükemmel duygu geçişleri de izleyiciyi eğlendiriyor. İkinci bölümde ise Türkan’ın geldikleri köyde, biran da zeytinliklerin kurtarılması hareketinin lideri oluşu ve köylüleri peşinden sürüklemesi, yeni girilen bir ortamda, hem de o ortama yabancıyken bu şekilde mücadelenin lideri olabilmesi, olağan dışı bir durum ve filme yapaylık katıyor. Yine bu bölümde Türkan karakteriyle, müteahhidin karşılıklı konuşmaları da politik göndermeler içeriyor.


Filmin en büyük sorunu ise yaş farkları. Demet Akbağ ve Zafer Algöz, çocukların anne babası gibi değil de, dede ve babaannesi gibi duruyor. Bir de ilerleyen bölümde, Melike karakterinin âşık olduğu Çoban Mehmet karakteriyle arasındaki yaş farkı çok bariz şekilde göze çarpıyor. Bunun dışında karavan bozulduğunda freni tutmuyor ve saman balyasına çarpıyor, fakat ilerleyen sahnelerde karavanın v kayışının koptuğunu öğreniyoruz ve freni patlamış karavanın, rampa aşağı traktör tarafından çekilebildiğini görüyoruz. Ayrıca sürekli pintiliğine vurgu yapılan baba, hem karavan kiralıyor hem de 3 gece 4 gün tatil için otele yer ayırtıyor, bu da çok tutarlı değildi. Şivelerden Ege köyünde geçtiği belli olan hikâyede, bizde tablet yok veya ilk selfimiz denilmesi de biraz abartılıydı. Filmin genelinde, toplumumuzun sorunlarından biri olan gençlerin cep telefonu ve tablet bağımlılığı ise güzel işlenmişti.


Genel olarak oyunculuklar başarılıydı, çok az rolü olmasına rağmen Yılmaz Gruda’nın huysuz, sinirli yaşlı dayı performansı harikaydı, Fi dizisindeki Can Manay karakterine göndermeler içeren Enis Arıkan’ın hayat verdiği Cem Nanay karakteri ise çok eğlenceliydi.


 

Sonuç olarak bazı sıkıntıları olsa da kafa dağıtmak ve keyifli bir iki saat geçirmek isteyenlere tavsiye edebileceğim bir film ‘Görevimiz Tatil’.   

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter