Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Ergenlik başa bela ama Saftirik harika!

Ergenlik başa bela ama Saftirik harika!
(7.0/10)
Üye: Banu Bozdemir
Öncelikle üçüncüsünü izlediğimiz ve benim bayıldığım bir seriden bahsedeceğim için mutluyum. Ama bazı filmlere fizanda olsa bile gelen, salonu hıncahınç dolduran sinema yazarı arkadaşlarımı bu filmde göremeyince biraz bozuldum açıkçası. Çocuk komedisi ilgilerini çekmiyor olabilir, bir çocuk filminde görülmek klaslarını sarsıyor olabilir ve hadi en önemli sebep olarak dublajlı olduğu için tercih etmediler diyelim.

 

Ama bir yandan da bir gerçeklik var izleyici dublajlı seviyor. O yüzden de şirketler filmleri genelde dublajlı olarak vizyona sokuyor. Bu filmlerin sadece bizler için çekildiğini düşünen şanslı azınlık isek yanılıyoruz. Gelelim sevimli Saftirik ve büyüme dertlerine. 

Öncelikle Saftirik Grek hem hikaye hem de yaş olarak büyüyor bütün doğallıyla. Yakında Greg karşımıza bıyıkları terlemiş bir Harry Potter edasıyla çıkarsa şaşırmamak lazım yani. 

 

Tabii önce çocukları kendisine hayran bırakan hatta kimilerine okuma alışkanlığı kazandıran kitabın külliyatına bakmak lazım. Cin Ali çizimleriyle kitaba renk katan karakterlerin yanında akan öykü, kahramanları ve yaşadıklarıyla çocuklar için bulunmaz bir nimet. Çünkü karşımızda aslında, saf iyiniyetli ama biraz sakar ve şanssız bir Greg var. Onun maceraları, arkadaşlarıyla yaşadıkları ve son iki bölümde aşka düşmesi, kankası Rowley ile bir küsüp bir barışması, abisiyle fazlaca atılması hepsi komediyle sıvanmış bir halde düşüyor önümüze. 

 

Serinin ikincisi Greg'in rocker abisi Rodrick'in Kuralları'nı kapsıyordu. Abisiyle devamlı atşan Greg ve onunla orta yol bulmasını sağlamaya çalışan annesinin eşliğinde seri keyifli bir biçimde tamamlanmıştı. 

 

Bu bölüm yani Saftirik Greg'in Günlüğü: İşte Şimdi Yandık aslında okulların açılmaya değil de kapanmaya yakın bir döneminde vizyona girmeliydi. Tam bir çocuk kurnazlığı ve saflığında çekilen, farklı ve alışılmadık olan hallerin nasıl da komedi malzemesi olacağını anlatan film yine komik elbette. 

 

Bu kez anne ve babanın tuzağına düşmeden yaz tatili nasıl geçirilir kafası var filmde. Filmin ana karakterleri değişmemekle birlikte ufak tefek eklentiler var tabii. Film birçok büyüğün parmağını sallayıp cık cık yaptığı ve onaylamadığı olaylardan oluşuyor. Yalan söylemek var, büyükleri kandırmak,çocuk olarak kendini aşan işlere bulaşmak ve sevgi kumkumalığından zerrece hoşlanmamak var.. Bence büyükler bu kadar denetleyici olmayı bıraksınlar ve çocukları doğalına bıraksınlar. Sonuçta biz de çocuktuk ve bu haller bize çok yakın. Bence bu tarz anlatımlar doğru ve yanlışı göstermek açısından daha doğru. O yüzden çocuklar arasında bu kadar tuttu, sevildi ve çılgın bir seviyede okunuyor.

 

Bu kez aşk dertlerine düşen Greg Holly’e yakın olmak için her yolu deniyor ve ergenliğe uzanan yolda aklına eseni yapıyor. Bu kez nansıyla orta yolu bulmaya çalışıyor tabii abisi her zaman ki gibi etrafında ve çoğu zaman ayak bağı! Zengin olmanın o az bulunur halleriyle fazlaca dalga geçen film sonunda çocuklarla ağzına kadar dolu havuzun içine atıyor bizleri! Saftirik’in son ikisine imza atan David Bowers iyi bir yönetim, anlatım ve kurguyla izleyiciye istediği komediyi sunuyor. Zahchary Gordon ve Robert Capron ergenliğe doğru hızla yol alıyorlar bu arada! 

 

Banu Bozdemir

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

"****Severek Yapacağın Bir İşin Olmalı,Mutlu Olacağın Bir İşin Olmalı,Hem Adam gibi Yaşayacak Kadar Kazanmalısın,Hemde Kazandıklarını Harcayacak Kadar Zamanın Olmalı ! "****GÜVENLİ KAZANÇ Her Türk İnsanının ADAM gibi yaşayabilecek bir geliri hakettiğine inanmaktadır.**Mesleği ne olursa olsun her yaş ve kesimden kişilere sadece günde birkaç saat ayırmaları karşılığında ömür boyu devam edecek tamamen yasal bir iş imkanı sunması,Karın Doyurmak için değil İnsan Gibi Yaşamak için yeterli miktardaki geliri zamanınızı esir almadan size kazandırması her zaman rakipsiz olan özelliği olacaktır.***** Bizi Tanıma Şansı Aşağıdaki LİNKTEN ------------http://hemen-parakazan.blogspot.com/

Beğen Beğenmekten Vazgeç · · Yanıtla · Kaldır

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter