Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Entourage: Queens'in bağrından Hollywood'un zirvesine!

:: Videolar Entourage: Queens'in bağrından Hollywood'un zirvesine!
Yayınlandığı dönemde dünya çapında büyük bir izleyici kitlesine ulaşan Entourage, dizinin hayranlarının beklentisi doğrultusunda kapanışı bir Sinema filmiyle yaptı. Film, Queens’li 4 kahramanımızın ve onların yılmaz koruyucusu Ari Gold’un maceralarına hızlı bir giriş yaparak ve diziyi bilmeyenler için oldukça karışık bir tonda başlıyor.

Yayınlandığı dönemde dünya çapında büyük bir izleyici kitlesine ulaşan Entourage, dizinin hayranlarının beklentisi doğrultusunda kapanışı bir Sinema filmiyle yaptı. Film, Queens’li 4 kahramanımızın ve onların yılmaz koruyucusu Ari Gold’un maceralarına hızlı bir giriş yaparak ve diziyi bilmeyenler için oldukça karışık bir tonda başlıyor. Dizinin son bölümünde oldukça zeki bir kadınla şaşalı ve büyük bir aşkla evlenen Vincent Chase’in (Adrian Grenier) fırtınalı ve eğlenceli hayatına direkt olarak giriş yapıyoruz. Yine dizinin son bölümlerinde, evliliğinde çok büyük sorunlar yaşayan ve en nihayetinde çok sevdiği karısını kaybetmemek için emekliye ayrılan Ari Gold’un sektöre dizidekinden çok daha büyük bir oyuncu olarak geri dönüşüne tanık oluyoruz. Diziyi takip edenler bilirler, dizinin son bölümünde Ari Gold’a yapılan teklif artık onun sadece Hollywood’un değil dünya piyasasının da krallarından biri olacağını gösteriyordu. Acaba son anda bir çelme yedi mi yoksa artık tüm dünyada çok büyük işler yapan bir şirketin en önemli ismi mi? Tabi bu sadece dizinin hayranlarının merak edebileceği küçük bir ayrıntı. Şunu da söylemeden geçmemeliyiz eğer dizi hakkında pek fazla bir fikriniz yoksa filme odaklanmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ufak da olsa dizinin hikayesini öğrenirseniz film sizin için çok daha keyifli bir hal alabilir. 

 

 

Dizinin buralara gelmesinde büyük pay sahibi Ari Gold (Jeremy Piven) karakteri filmde diziye göre biraz daha sönük kalsa da yine de Hollywood'un kodamanlarının bakış açılarını görmemize olanak sağlıyor. Doug Ellin sinema dünyasına unutulmaz bir karakter hediye etme fırsatını elinin tersiyle itmiş.  Ari Gold’un başarıya odaklı ve acımasız iş adamı karakteri dizinin son bölümlerinde biraz da olsa yara almıştı ve bu filmde de aynı şekilde devam ediyor. Kestirip atan, başarısızlığa tahammülsüz ve çıkarcı Ari Gold’dan duygusal Ari Gold’a geçiş aslında dizinin de sonunu hazırlamıştı. 

 

Film, dizinin hayranları için uzun bir final havasında gibi görünse de, diziyi hiç bilmeyenler için de oldukça eğlenceli dakikalar vaat ediyor. Film, Hollywood dünyasının kadına karşı “sadece et” bakışını da çok yerinde bazen sarsıcı şekilde gözümüze sokuyor. Bunu yaparken de ekibin dizide kadınlara en saygılı kartakteri Eric'i( Kevin Connolly) kullanması da oldukça ilginç olmuş. Entourage, sinematografik olarak pek bir şey vaat etmese de başarılı ve eğlenceli bir seks komedisi koyuyor önümüze. Ve film özellikle, grubun en başarısız ve hayatı her daim bir şekilde ıskalayan, neredeyse tüm Hollywood'un horladığı Johnny Drama (Kevin Dillon) karakteri için çok büyük ve sarsıcı bir sonla bitiyor. 

 

Hollywood dünyasının iç yüzünü öğrenmek istiyorsanız kaçırmamanız gereken keyifli bir film olmuş Entourage. Diziyi daha önce hiç izlemeyenlerin de filmi gördükten sonra diziyi izlemeye başlamaları da oldukça muhtemel.

 

Mustafa Ümit K.

twitter.com/mustafaumitt

Etiketler: entourage

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter