Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

El Değmemiş Aşk – Aşkın komik bocalaması

:: Videolar El Değmemiş Aşk – Aşkın komik bocalaması
(7.5/10)
Yazar: Deniz Ali Tatar
“Siz hiç âşık oldunuz mu? Gözlerinin içine bakıp seni çok seviyorum dediniz mi? Peki ya siz hiç aldatıldınız mı?”

Ayın Eylül olmasıyla birlikte vizyonumuz da hızlıca hareketlenmeye başladı. Bir yıl içinde çekimleri ve post-production süreçleri tamamlanan yerli filmlerimiz sırasıyla vizyona giriyor. Komedide geçtiğimiz sezonu İbrahim Büyükak’lı “Küçük Esnaf” ile kapatmıştık. Yeni sezonda yerli komedide ise açılışı “El Değmemiş Aşk” la yapıyoruz.


 

BKM’nin yapımcılığını üstlendiği ve yönetmenliğini Umut Kırca’nın yaptığı  “El Değmemiş Aşk” ta Emre Karayel, Ceren Moray ve Begüm Kütük Yaşaroğlu başrolleri paylaşıyor. Diğer rollerde ise Cem Kılıç, Ümit Erdim ve Ececan Gümeci gibi isimlerin yanında Haldun Boysan, Ferdi Akarnur, Güneş Hayat ve Mine Teber gibi usta isimler de bulunuyor. Ayrıca usta isim Oya Başar da minik bir sahneyle filme renk katıyor. Zafer, Feryal ve Duygu karakterleri arasındaki bağı ön planına alan “El Değmemiş Aşk” ta, hayatı lay lay lom yaşayan Zafer için babası, gelecek için bir plan çizmeye karar verir. Olgunlaşamayan Zafer’in hayattaki n büyük tutkuları fanatiği olduğu futbol takımı ve büyük aşkı Duygu'dur.  Çocukluk arkadaşı Feryal ile evlendirilen Zafer, Duygu'ya olan aşkı için bu evlilikten kurtulmanın bin bir yolunu denemeye başlar. Zafer'in evlilikten kurtulma planları ise hiç beklemediği bir yola girer...


Hayat bazen öyle şeyler yaşatıyor ki insanlara, hiç olmaz dediğiniz şeyler bir anda burnunuzun dibinde bitiveriyor. Ama bazen o burnunuzun dibinde olan ve ilgilenmediğiniz şeyler, güzel bir şansa da dönüşebiliyor. “El Değmemiş Aşk” da aslında farklı tarzdaki hikayesiyle biraz da buna göz kırpıyor diyebiliriz. Vurdumduymazlık, uçarılık, kıskançlık, sevgi, fanatiklik gibi duyguların karakterlere yerleşimi çok güzel veriliyor. İyi bir senaryo var karşımızda, fakat bu senaryoya biraz daha heyecan katılsa, biraz da farklı duygulara yer verilse, biraz daha yükseğe uçarmış gibi geliyor bana.


 

Filmin geçtiği mekânlar, çekimin kalitesi ve kostümler de temaya uyumluluk gösteriyor. Yönetmen Umut Kırca, güçlü bir ekip ve yapımla ilk filmine rağmen, güzel bir başarıyla izleyici karşısına çıkıyor. “1 Erkek 1 Kadın” da da yıllarca biz erkeklerin ruh halini, davranışlarını ve ilişkilerdeki hallerini en iyi haliyle performe eden Emre Karayel, Zafer karakterinde de bu bip bir tiplemenin altından kalkmakta zorlanmıyor. Begüm Kütük Yaşaroğlu da benzer filmler ve dizilerde de arabozan, kıskançlık peşinde ve iyi dost gibi görünen Duygu karakterini çoğu sahnede başarılı bir şekilde izleyiciye yansıtıyor. Filmde dikkat çeken isim ise rol aldığı projelerde performansıyla göz dolduran Ceren Moray oluyor. “Bir Küçük Eylül Meselesi” ndeki Berrak karakteriyle sinemaya giriş yapan Ceren Moray, belki de daha önce canlandırdığı karakterlerden daha farklı bir tipe bürünerek yeni bir tarzla izleyici karşısına çıkıyor.


 

Çocukluk arkadaşına aşık olan ve onu elinde tutmak için her yolu deneyen Feryal’i en uçarı haliyle icra ediyor oyuncu. Özellikle hastanede Hikmet amcayı ölümden kurtarmaya çalıştığı sahnede gerçekten güldürüyor. “El Değmemiş Aşk” dönemin vizyonuna renk katan bir durum komedisi niteliğinde. Sıcağın son günlerine, eminin sizlere de iyi gelecektir.

 

Twitter.com/CarpeDiem_Dali

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter