Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

DETAY - Türk İşi Gerilim Filmi

:: Videolar DETAY - Türk İşi Gerilim Filmi
(5.0/10)
Üye: Müge İbrikçi
Detay, çok beklentiye girmeden izlenebilecek Türk işi bir gerilim filmi.

Yönetmen Korhan Bozkurt’un dördüncü filmi olan 2015 yapımı Detay, kısıtlı mekanda çekilmiş, psikolojik-gerilim türünde bir film. Eylül ayında vizyona gireceği duyurulmuştu ama ilk defa 5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde izleyici ile buluşma imkanı buldu.


 

Filmin konusundan kısaca bahsedersek; iki ortak mimar Taner ve Barış, yeni projelerinin başarısını eşleri Selin, Duygu ve asistanları olan Müge ile beraber ofiste kutlarlar. İçkiler içilir, sohbetler edilir ve saat ilerleyince Taner haricinde herkes evine döner. Ama kapı çalınır ve Taner’in pis işlerine alet ettiği Metin gelir. Aralarında bir münakaşa yaşanır ve kazara Metin ölür. Ne yapacağını şaşıran Taner, yardım için hemen cep telefonuna sarılır ama telefonunda bir sorun vardır ve derdini kimseye anlatamaz. Bir anda duvarda dekoratif olarak duran telefon çalar ve arayana cevap verir. Telefonda kendini Uzman diye tanıtan bir adam vardır ve eve bir bomba yerleştirdiğini söyler. Baştan şaka gibi duran bu görüşme Taner’in hayatının gidişatını değiştirecek ve herkesin foyası tek tek ortaya dökülecektir.


Türk sinemasında nadir çekilen bir tür olan gerilim sineması örneklerinden biri olduğu için ilgi çekici bir yapım ve tiyatro iledizilerden tanıdığımız Yosi Mizrahi, Deniz Uğur, Burak Hakkı, Toprak Sağlam, Yağmur Kaşifoğlu, Necmi Yapıcı, Şevket Süha Tezel gibi deneyimli oyuncular filmin kadrosunu oluşturuyor.Detay filmi, insanların kibrini, ikiyüzlülüğünü ve kendini garantiye almak adına neler yapabileceğini anlatıyor. Kendimizi güvende hissetmemizi sağlayan güvenlik kameralarından tutun da cep telefonu, bilgisayar gibi araçların aslında bizi nasıl bir tehlikenin içine soktuğunu, lehine kullanılan bir şeyin bir anda nasıl aleyhine kullanılabileceğini gösteriyor.


 

Detay filminin, içeriği ve vermek istediği mesaj, dolu olmasına rağmen maalesef bunu başarılı bir şekilde izleyiciye aktaramıyor. Hikayenin fazla uzatılması, olayların dallanıp budaklanmasına yol açıyor ve bir süre sonra film inandırıcılığını yitiriyor. Özellikle Taner’in Uzman’dan kurtulabilmesi için bütün yolların tıkanmış olması filmin gidişatının az buçuk tahmin edilmesine yol açıyor ve izleyiciye “Uzman bakalım daha neler yapacak” diye beklemekten başka bir şey düşmüyor. Kötü adam olarak Uzman, iyi kurgulanmış bir karakter, zaten filmi de asıl götüren o. Yaptığı iğneleyici espriler, egosu yüksek ve her zaman kazanan Taner’i tufaya düşürüp mağdur hale getirmesi, filmin izlenir kılınmasını sağlıyor. Ama kim olduğu anlaşılmasın diye sesinin boğuk ve kalın bir tona çevrilmesi arada Uzman’ın ne dediğinin anlaşılamamasına yol açıyor.


Detay, çok beklentiye girmeden izlenebilecek Türk işi bir gerilim filmi. Çok bütçe harcanmadan, tek mekan, az sayıda oyuncuyla ve senaryoya ağırlık verilerek, komedi ve dram haricinde de Türkiye’de film çekilebileceğini gösteriyor.


Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

"He-Man" Filmi Geliyor!

"He-Man" Filmi Geliyor!

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter