Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Deliha 2

Deliha 2
(7.5/10)
Yazar: Özgün Mert

Yalan Dünya dizisindeki ev kızlarının sonuncusu, gelinlerin efendisi Nurhayat karakteriyle hayatımıza giren Gupse Özay sinema yolculuğunda da emin adımlarla ilerliyor. Deliha, Görümce, Küçük Esnaf, Tatlım Tatlım: Haybeden Gerçek Üstü Aşk filmlerinden sonra şimdide Deliha 2 ile sinema salonlarında boy gösteriyor. İlk filmde olduğu gibi bu projede senaristliği üstlenen oyuncu aynı zamanda yönetmen koltuğunda da oturuyor. İlk yönetmenlik denemesinde kendisine Eda Ece, Aksel Bonfil, Derya Alabora, Hülya Duyar ve Esin Eden gibi önemli oyuncular eşlik ediyor.


Zeliha (Gupse Özay) ilk filmde hayatının aşkını ararken bu kez kariyeriyle ilgili adımlar atmaya karar veriyor. Girdiği birçok işte başarısız olunca aşçı olmaya karar veriyor ve sonunda eski arkadaşı Eda ( Eda Ece ) sayesinde bir restoranda işe başlıyor. Fakat burada da ortalığı bir birine katması uzun sürmüyor.


Deliha 2’nin fragmanını izlediğiniz zaman ilk filmin bir tekrarını izleyeceğiniz hissine kapılıyorsunuz, ilk filmde ki komik sahnelerin benzerleri bu projede de var ve bunların çoğu fragmanda gösterildiği için beklentiniz düşük oluyor, bu açıdan fragmanda seçilen sahnelerin filmi doğru yansıtamadığını düşünüyorum. Falcı sahneleri, Zeliha’nın Kenan imirzalıoğlu’nun posteri yerine Acun Ilıcalı’nın posteriyle sohbet etmesi gibi.  İlk filmde yer alan bazı karakterlerin Cemal (Cihan Ercan), Fevzi (Cenk Durmazel), Kuzen Tayyar (Korhan Herduran), Meryem (Zeynep Çamcı) gibi bu filmde olmayışının eksikliğini hissediyorsunuz, Zeliha’nın kuaförlük denemeleri, annesinin menopozdan dolayı terleme sahneleri ile film sizi güldürmeye başlıyor. İlk filmde olduğu gibi bu filmde de Zeliha’nın hayatını aynı falcı şekillendiriyor bu da filmin tekrara düştüğü sahnelerden biri fakat falcıyı oynayan oyuncu Fatih Özkan ilerleyen bölümlerde karşımıza garson olarak çıkıyor ve bu sahnelerdeki performansı çok başarılı. Ayrıca filmde dozunda yapılmış cinsel espriler seyirciyi çok güldürüyor.


İlk filmde Barış Arduç’un doldurduğu yakışıklı jön kontenjanını bu filmde Aksel Bonfil dolduruyor, Eda Ece ile uyumları da çok iyi, birbirlerine duydukları aşkı seyirciye hissettiriyorlar, eskinin emlakçısı şimdinin et üstadı Faik karakteri de( Ali Çelik ) performansından hiç bir şey kaybetmediğini gösteriyor.


Türk sinemasında çok sık karşılaştığımız tesadüflerin hayatı şekillendirmesi ve aslında olması çok güç olayların denk gelmesiyle kişilerin başarılı olması durumu bu filmde de mevcut. Pilava ketçap sıkılması ve bu sayede sosyal medyada büyük bir popülerlik yakalanması, ünlü bir gurmeye kuru fasulye yedirilmesi ve soğanın cücüğünün çıkarılması bu tarz sahnelere örnek verilebilir. Zeliha’nın çalgıcı arkadaşlarını çağırdığı sahnede ise ilk filmdeki dostu Fevzi ortaya çıksaydı seyirciye eski bir dostu görmenin mutluluğunu yaşatılabilirdi.


Deliha 2 salt bir komedi filmi olmanın ötesinde içinde duygusallık, dostluk ve paylaşımı da barındıran bir film, özellikle Şenay’ın ‘Hayat Bayram Olsa’ parçası eşliğinde çekilen sahnelerdeki dayanışma ve dostluk izleyicinin içini ısıtıyor.


 

Eğlenceli zaman geçirmek isteyenler için, ilk filmi izlememiş olsalar bile, hiç sıkılmadan seyredebilecekleri bir devam filmi olarak karşımıza çıkıyor Deliha 2.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter