Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

CREED - Efsanenin Doğuşu

:: Videolar CREED - Efsanenin Doğuşu
(7.0/10)
Üye: İpek Çakır
Bu filmin devamının çekilmesi ve Sylvester Stallone’un da yer alması çok büyük bir olasılık. Rocky, filmde Adonis’in sıkça söylediği gibi, “ Artık beden olarak yaşlı bir adam olabilir, ama ruhu gençliğini korumuş” birisi.

 

70’lerde başlayıp 90’ların başına kadar uzanan efsanevi film serisi Rocky, birçok sinemasever için favorilerden biridir. Rocky Balboa adlı hırslı boksörün küçük yerlerden şampiyonluk maçlarına kadar giden heyecanlı ve adrenalini yüksek hikayesi,  tüm izleyicileri bir hayli etkilemiştir. O kadar ki, halen sahilde tüm hava koşullarına rağmen hırsla koşan bir genç gördüğümüzde bile aklımıza Rocky gelebilmektedir. 


 

Bu filmlerin başrolü ve en önemli şahsı kuşkusuz Rocky olsa da, yan karakterlerden de hafızamızdan çıkmayacak isimler bulunmakta. En önemli isim, başlarda Rocky’nin rakibi olarak ortaya çıkan sonrasında ise, can dostu haline gelen ve belki de tüm sinema tarihinin en antipatik karakterlerinden birisi olan Rus boksör Ivan Drago tarafından, sportmenliğe hiç yakışmayacak şekilde ringde ölümüne neden olunan Apollo Creed idi. Bu talihsiz ölüm, izleyenleri bir hayli etkilemiş ve üzmüştü. Yıllar sonra Creed adında bir film yapılarak bu ismin de bir şekilde anılıyor olması sevindirici bir haber oldu. Bir yandan da, bu filme karşı biraz önyargılı olmak ve Rocky serisinin ruhunu ne kadar yakalayabileceği konusunda kuşkulu yaklaşmak Rocky hayranları için olası bir durumdu. Filmi izledikten sonra ise, görüşlerin olumlu yönde şekilleneceğini söyleyebiliriz.


 

Filmin hikayesini özetleyecek olursak, Apollo Creed’in yasak bir ilişkisinden dünyaya gelen oğlu Adonis hem annesinin hem de babasının ölmüş olması sonucu yetimhanelerde büyümektedir. Bu durumdan haberdar olarak kendisini bulan Apollo’nun eşi, onu evlat olarak yanına almaya karar verir. Başlarda boks dünyasından uzakta bir kariyer edinmiş olan Adonis, zamanla babasından kalan mirasın da etkisiyle boksörlüğe adım atmaya yönelir. Bu yolda yanında yer almasını istediği isim ise, son derece tanıdık birisi olan Rocky Balboa’dır. Rocky artık boks hayatından elini eteğini çekmiş, sakin bir hayat sürmektedir ama eski dostu Apollo Creed’in anısı onun tekrar harekete geçmesini sağlar.

 

Filmde sık sık Rocky serilerine göndermeler yapıldığını ve nostaljik unsurlara yer verildiğini görmek mümkün. Rocky ile Adonis’in konuştuğu kafedeki eski fotoğraflar, Rocky’nin mezar ziyaretleri bunun en önemli örnekleri. Aynı zamanda, Rocky serilerinde karşımıza çıkan kimi klasik olaylar da filme yerleştirilmiş diyebiliriz. Zor bir hayattan başlayarak yükselmek, destekleyici bir aşk hikayesi, rakiplerle geçen gergin konuşmalar ve son derece heyecanlı boks maçları. Bunları yaparken de, yüzeysel bir anlatımdan uzak kalarak duygusallığı izleyiciye geçirebilmesi ve filme samimi bir atmosfer yaratabilmesi  konusunda, yönetmen Ryan Coogler’ın oldukça başarılı olduğu bir gerçek.


 

Star Wars: Güç Uyanıyor’da olduğu gibi Creed’i de, yıllar sonra gelen ve yeni bir seriyi başlatan ilk film olarak görebiliriz. Bu filmin devamının çekilmesi ve Sylvester Stallone’un da yer alması çok büyük bir olasılık. Rocky, filmde Adonis’in sıkça söylediği gibi, “ Artık beden olarak yaşlı bir adam olabilir, ama ruhu gençliğini korumuş” birisi. 

 

Filmde, Adonis Creed rolündeki Michael B.Jordan, gerçeğe oldukça yakın çekilmiş olan dövüş sahnelerindeki sağlam oyunculuğu ile göz doldururken, Slyvester Stallone ise, Rocky filmlerinin sonrasındaki en başarılı performansını ortaya koyuyor. “Creed”, Rocky sevenleri ve filmin nostaljisini yeniden yaşamak isteyenleri, düzgün senaryosu ile içine çeken ve kesinlikle eli yüzü düzgün  kaliteli bir film. 

 

Twitter.com/ipekworld

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter