Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

CELL- Yok olanların içinde var olanlar

:: Videolar CELL- Yok olanların içinde var olanlar
(6.0/10)
Yazar: Deniz Ali Tatar
Bilinç nasıl kaybolur? İnsan bir anda yırtıcı bir hayvana nasıl dönüşür? Çevrendeki bir çok kişi değişmişken, sen nasıl sapasağlam kalabilirsin? İnsan telefonsuz yaşayabilir mi?

Sıcak yaz gününde, biraz ara verdiğim sinemaya yeniden koşmak ve sonrasında bir anda planlamadığım bir filme girmek. Benim için çok da fena olmadı, arada değişik ruh halindeyken bunları yapmak çok güzel…


 

Ve gelelim filmimize. Konusunu okuduğumda acaba bir korku film mi bekliyor beni, yoksa eğlendirecek bir film mi izleyeceğim, emin olamadım. Ama izlerken bir yandan ürperten, bir yandan da güzel anlar yaşatan bir filmle karşı karşıyaydım. Stephen King’in “Cep” romanından sinemaya uyarlanan Cell (Frekans)’in yönetmen koltuğuna, Trainwreck: My Life as an Idiot ve Paranormal Activity 2 gibi filmlerin yönetmenliğini üstlenen Tod Williams oturuyor. Filmde başlıca rolleri ise başarılı isimler John Cusack ve Samuel L. Jackson üstlenirken, onlara yan rollerde ise Isabelle Fuhrman, Griffin Freeman, E. Roger Mitchell ve Stacy Keach eşlik ediyor.


Filmin konusundan hızlıca bahsedecek olursak; Clayton Riddell kariyerinin zirvesini yaşayan çok ünlü bir yazardır. Ailesinin kendisine eşlik edemeyecek olması nedeniyle canı bir hayli sıkkın olsa da son romanının sunumunu yapmak için Boston'a gitmesi gerekir. Sunum günü gelir, ancak o esnada çevresinde garip olaylar yaşanmaya başlar... Cep telefonlarından yayılmaya başlayan bir sinyal insanları kana susamış varlıklara dönüştürmektedir. Bu yeni zombi güzellemesinden sağ çıkmaya çalışan küçük bir grup hayatta kalmak için her şeyi göze almak zorundadır. 


 

Bilinç nasıl kaybolur? İnsan bir anda yırtıcı bir hayvana nasıl dönüşür? Çevrendeki bir çok kişi değişmişken, sen nasıl sapasağlam kalabilirsin? İnsan telefonsuz yaşayabilir mi? Sevdiklerini kötü durumdan nasıl çekip alabilirsin? Hayat sana nasıl bir oyun hazırlıyor olabilir?


Genel anlamda bakıldığında, güzel oluşturulmuş bir senaryo ve tekniksel anlamda iyi kurgulanmış bir filmle karşı karşıyayız. Cep telefonlarından yayılan , belki de “mikrop” diyebileceğimiz bir frekans, insanlar zehirliyor ve herkes birbirine saldırmaya başlıyor. Bu durumda zehir kapmamak ve kurtulabilmek neredeyse imkansız ya da çok zor. Film, bu konuda seyirciye “akıllı elektronik aletlerin her zaman iyilik sağlamaz” olayını bir kez daha yeniletiyor. Ve bu olgunun senaryoda iyi donelerle döşenmesi de filme büyük bir artı kazandırıyor.  Ama filmden çıktığımda bir süre telefonla konuşmak konusunda tereddütte kalmadım değil. Psikolojik anlamda etkilenmiyor değilsiniz filmden. Sadece düşününce, frekans gönderilen insanlar bir anda zombiye dönüşmek yerine belki de daha farklı bir durum haline gelselerdi sanki daha iyi olabilirdi. Çünkü sinemada zombi izlemekten fena halde sıkıldık ve artık aynı zombi gibi gelmeye başlıyor. Amam Frekans’ı diğer zombi içeren filmlerden ayıran özelliği, kesinlikle senaryosu. Yapımcılara sesleniyorum; filmlerinize zombi sokmayın artık, ha illa ki olacak diyorsanız senaryonuz sapasağlam olsun…


Oyunculuklara geldiğimizde, John Cusack ve Samuel L. Jackson karşılıklı döktürmekle kalmayıp filmi götüren isimler oluyorlar. İkili adeta birlikte bir müzikalde büyük bir oyunculuk dersi verir gibiler ve muhteşem bir uyumla güzel performans sergiliyorlar. 


 

Finalin ise 3 seçenekle seyirciye bırakılması, beni en çok mutlu eden durumdu diyebilirim. Bu olayı filmlerde pek görememeye başlamıştık, hele ki böyle bir filmin alternatifli final bırakması çok güzel olmuş. Frekansların peşinden gitmek yerine, göz kontağı kurmak daha sağlıklı sanırım. Hayatı anlamak, belki de derinlere, en güzel rüyalara ve en can alıcı hallere dalmak en güzeli… Frekanslarda kaybolmamak dilekleriyle…

 

 

Twitter.com/CarpeDiem_Dali

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter