Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

CAROL - Sınırsız Aşk

:: Videolar CAROL - Sınırsız Aşk
(9.0/10)
Üye: İpek Çakır
Velvet Goldmine gibi kült filmlerden bildiğimiz yönetmen Todd Haynes ise Carol ve Therese arasındaki sınırsız olduğu kadar yasak olan bu aşkı izleyicilere çok başarılı şekilde yansıtmış.

Patricia Highsmith’in “The Price of Salt” adlı romanından uyarlanan Carol, LGBT kategorisinde bir aşk hikayesini merkezine alan filmler içinde, şimdiye kadar izledikleriniz arasında en etkileyici, en inandırıcı ve en duygu yüklü film olmaya aday.   


 

1950li yıllarda ve New York’ta geçen filmin konusunu, üst sosyal sınıfa mensup ancak sorunlu bir evliliğe sahip Carol ile bir mağazada tezgahtar olarak çalışan, bunun yanında fotoğrafçılık ile yakından ilgilenen Therese arasındaki giderek aşka dönüşen bir yakınlaşma oluşturuyor. İlerleyen bölümlerde ise, sınırları ve kısıtlamaları umursamadan gelişen bu samimi aşk maalesef toplumsal tabular nedeniyle sekteye uğruyor. Bu noktada, filmin bu sıradışı aşk hikayesini anlatmak yanında toplumun çarpık ahlaki değerlerini eleştirdiğini de söylemek mümkün.

 

Bir başka değinmemiz gereken husus ise, filmin bir dönem filminin gereklerini en iyi şekilde yerine getirmiş olması. Kostüm, saç, makyaj gibi kilit unsurlar dönemin ruhunu çok iyi yakalıyor. Genel olarak, kendine has ve şık bir dönem olarak nitelendirebileceğimiz 50li yıllara özel ilgi duyan seyirciler için adeta bir görsel cennet yaratılmış. Bunun yanında film müzikleri seçimi konusunda da baştan sona nostaljik ve hoş bir atmosfer mevcut. Özellikle Therese’in Carol’a bir Billie Holiday plağı hediye ediyor olması güzel bir ayrıntı. Bence hem Carol rolündeki Cate Blanchett hem de Therese rolündeki Rooney Mara çok başarılı oyunculuk performansları çıkarmışlar. Akademi bu yönde seçim yapar mı bilinmez ama her ikisi de Akademi Ödülü almayı hak ediyor demek rahatlıkla mümkün. Bu iki isim dışında son dönemde American Horror Story’den hatırladığımız Sarah Paulson da Carol’ın yakın arkadaşı Abby rolünde dikkate değer bir performans göstermiş.


 

Velvet Goldmine gibi kült filmlerden bildiğimiz yönetmen Todd Haynes ise Carol ve Therese arasındaki sınırsız olduğu kadar yasak olan bu aşkı izleyicilere çok başarılı şekilde yansıtmış.  “Aşkın dili, dini, cinsiyeti, ırkı vb. kısıtlaması olmaz” mesajını da hakkını vererek beyazperdeye taşımış diyebiliriz.

 

Twitter.com/ipekworld

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter