Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Buster's Mal Heart / Buster'ın Hasta Kalbi

:: Videolar Buster's Mal Heart / Buster'ın Hasta Kalbi
(6.5/10)
Üye: Müge İbrikçi
Buster's Mal Heart filminde, bağımsız yapımlara yakışan küçük güzel fikirler ve planlar var. Bu da yapımın çıtasını yükseltiyor ve daha akılda kalıcı bir film ortaya çıkmasını sağlıyor.

Sarah Adina Smith’in The Midnight Swim (Gece Yarısı Dalışı, 2014) filminden sonra ikinci uzun metraj çalışması olan Buster's Mal Heart (Buster’ın Hasta Kalbi) paranoya ve şizofreninin iç içe geçtiği bir yapım. Mr. Robot dizisiyle tanınan Rami Malek, filmde başrolde yer alırken çoklu kişilik bozukluğundan muzdarip Jonah’ı ve Buster’ı canlandırıyor.


 

Film, kahramanın hastalığına uygun olarak hem Jonah’ın hem de Buster’ın hayatından kesitler sunuyor. Jonah, evli ve bir çocuğu olan, otelde gece vardiyasında çalışan genç bir adamdır. Gece çalışıp gündüz uyuduğundan ailesiyle vakit geçiremediği gibi hayallerini gerçekleştirebileceği yeterli parayı da kazanamamaktadır. Kapitalizmin dayatmalarından kurtulup ailesiyle birlikte doğayla iç içe yaşama hayaline fersah fersah uzaktır.  Gece yarısı otele gelen gizemli yabancının Y2K sorunuyla kafayı bozması da Jonah’ın akıl sağlığının daha da kötüye gitmesine yol açacaktır.


 

Filme adını veren Buster karakterinden de biraz bahsedelim. Boş, lüks dağ evlerinde kalarak yaşamanı sürdüren Buster, yöre halkının korktuğu, polislerin ise kovaladığı saçı sakalına karışmış bir adamdır. Distopik düşünceleri vardır ve bu kısımda hem gizemli yabancıdan hem de büroda izlediği televizyon programından etkilenen Jonah’ın, Buster’a dönüşmesinin ardında yatan sebepleri yavaş yavaş öğreniyoruz. Açıkçası bu dönüşümün tam anlamıyla hikayeye aktarıldığını söyleyemeyiz. Sanki bazı eksik sahneler mevcut ve Buster veya Jonah’ın bazı kayıp anılarını tamamlamak, izleyicinin algısına bırakılmış gibi bir izlenim bırakıyor. Ayrıca Buster’ın kısımlarında, küçük sürreal (gerçeküstü) sahnelerin yer alması ve görüntü yönetmeninin katkısından da bahsetmek gerekir. Buster's Mal Heart filminde, bağımsız yapımlara yakışan küçük güzel fikirler ve planlar var. Bu da yapımın çıtasını yükseltiyor ve daha akılda kalıcı bir film ortaya çıkmasını sağlıyor. Ama filmin eksikleri de yok değil. Özellikle hikayedeki boşluklar, soru işaretlerine yol açıyor ve bazı önemli detayların üzerine gidilmiyor.


 

Otel sahnelerinde zaman zaman The Shining (Cinnet, 1980) filminden ve şizofreni temalı diğer yapımlardan esinlenildiğini söyleyebiliriz. Dram ile gerilimi harmanlayan Buster's Mal Heart, arada küçük esprilere de yer veriyor. Jonah’ın kızını canlandıran ufaklık da filme ayrı bir renk katıyor. Son dönem korku filmlerinde sıklıkla boy gösteren Lin Shaye küçük bir rolde görünürken, DJ Qualls ve Kate Lyn Sheil, kadrodaki diğer isimler arasında yer alıyor. Farklı karakterleri canlandıran Rami Malek ise rolünün hakkını veriyor.


Buster's Mal Heart, özellikle şizofreni temalı filmlerden hoşlananların dikkatini çekecektir. Gizemli bir hikaye sunan yapım, izleyiciyi çok şaşırtmıyor ama buna rağmen bu farklı tondaki bağımsız filme bir göz atmanızda fayda var.

 

Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter