Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

BURNT - Çok Pişmiş

:: Videolar BURNT - Çok Pişmiş
(7.0/10)
Üye: Hüseyin Eken
Burnt, tam bir ‘Hırs, Ego ve Aşk’ üçgeninde bir yeniden doğma, ‘düştüğün yerden kalkma’ filmi.

Burnt (Çok Pişmiş), Silver Linings Playbook,  American Hustle, American Sniper gibi, son yıllarda çok izlenen filmlerden tanıdığımız Bradley Cooper rüzgarı estiren bir film. Geçen yıl American Sniper’da ki Chris Kyle rolüyle 87. Akademi ödüllerinde aday olan Cooper’ın, Burnt’taki Şef “Adam Jones” rolü ile bu yıl şansı daha yüksek olacak gibi. Cooper ile birlikte Sienna Miller, Jamie Dornan, Emma Thompson, Uma Thurman, Daniel Brühl ve Omar Sy gibi yıldız oyuncuların varlığı da, hem gişede, hem de Akademi ödüllerinde bu yıl filmi oldukça şanslı kılıyor.   


Burnt’in hikayesine gelecek olursak, Şef “Adam Jones” (Bradley Cooper), uyuşturucu ve alkol gibi kötü alışkanlıklarından vazgeçemeyince, sahip olduğu her şeyi kaybetme aşamasına gelir. Bunun üzerine Paris'te bir restoranda çalışmaya başlar. İki Michelin yıldızlı şef, artık kendi mutfağını oluşturup hatalarını telafi etmeye karar verir. Bunun için ekibine üstün yetenekli şefleri ve güzel Helene (Sienna Miller )'i katmak zorundadır. 


 

Burnt, tam bir ‘Hırs, Ego ve Aşk’ üçgeninde bir yeniden doğma, ‘düştüğün yerden kalkma’ filmi. Ara ara Çağan Irmağın ‘Issız Adam’ını hatırlatan sahneler olsa da, burada  filmin merkezine Issız Adam’daki gibi aşk değil, iş oturuyor.  Adam’ın amacı Michelin’den üçüncü yıldızı alıp Yoda olabilmek. Bunun için her şeyi deneyip çok çalışırken aynı zamanda film boyunca iç dünyasının derinliklerinde yatan bu çatışmalarının psikolojisine yansımalarını da görmeye başlıyoruz. Fakat burada şöyle bir eksiklik hissediyoruz;  Adam’ın geçmişindeki kötü günleri ile bir bağ kurulamamış ve o kısmı yüzeysel geçilmiş.  Ama filmin görüntü ve sanat yönetimi de oldukça başarılı. Büyük bir bölümü mutfakta geçen Burnt,  görsellik açısından sizi içine çekiyor ve hikayeyle bütünleşmenizi sağlıyor. Sürekli gördüğümüz yemekler, masaların ve yemeklerin hazırlanışı, restoranın tasarımı gerçekten göz alıcı.


 

Sienna Miller'ın Bradley Cooper’ın biraz gölgesinde kalıyor ve başrol oyuncusundan ziyade yardımcı kadın oyuncu gibi duruyor. Şunu biliyoruz ki; son yıllarda Hollywood artık sürekli kendini tekrar eder oldu. Orijinal bir senaryo görmek oldukça zor. Fakat birkaç ufak değişiklik ve yıldız oyuncularla bezenmiş filmler gişe rekoru kırmak için yetiyor. Burnt içinde aynı şey geçerli, orijinal diyemeyeceğimiz ancak oyuncu kalitesi ve temposuyla izlettiren bir film. Kanımca Oscar’a da aday olur. Ayrıca film, hayata yeniden başlayanlar için motive edici de olabilir. Unutmadan; kesinlikle filme aç gitmeyin. Gerçi tokta gitseniz eminim ki çıkışta soluğu bir restoranda alacaksınız.

 

Twitter.com/huseyin_eken

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter