Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Bu filmde iki ‘D’ var

Bu filmde iki ‘D’ var
Üye: Ömür Gedik 2010 yılındaki filmde Victoria Gölü’nü kana bulayan piranalar devam filminde bir su parkının açılışını hedef alıyor.

 

Pirana 3DD’deki ikinci ‘D’ ne anlama geliyor diye soruyordum kendi kendime. Filmi izleyince anladım; iki kat (duble) aksiyon, terör ve silikon demekmiş. Silikon kısmı en fazla göze batan unsur aslında. Havuzda, denizde, kaydırakta, bikinili ve hatta yarı çıplak olmak üzere silikonlu kadınlar geçidi izliyorsunuz. Yeni D ile birlikte göğüsler de büyümüş ve filmi tam bir ergen şöleni haline getirmiş. Filmin silikonlardan kalan kısmında ise aksiyon, korku ve komedi var.

 

Hoş ve çıplak vücutlara tarih öncesinden gelen piranaların neler yaptığını 2010 yılında sinemalarda izlemiştik. Daha çok genç izleyiciye hitap eden bu B tipi filmde korku, aksiyon, gerilim, komedi bir aradaydı. 25 milyon dolar bütçeli filmin dünya çapında elde ettiği gelir 83 milyon doları bulunca devam filminin yeşil ışığı kendiliğinden yanmıştı. Yeni filmde, Victoria Gölü’nde yaşanan olayların ardından, kana susamış piranalar bu sefer yeni açılan Aquapark’ı gözlerine kestiriyor. 

 

Yaklaşan yazın en popüler mekânı olmaya aday Aquapark’ın açılışı pirana saldırılarına gebe. Park yetkilisi uyarılara rağmen açılışı ertelemeye yanaşmıyor. Bu yaptığının bedelini nasıl ödeyeceğini tahmin ediyoruz. Piranalar herkesin işini bitirdikten sonra bu paragöz adama da gelecekler. Bir de iffetli (diğerleri gibi soyunmuyor, göğüsleri de silikonlu değil) asıl kızımız var. Pirana saldırısını önlemek için elinden geleni yapıyor. O arada bir de filmin aşk sosunun malzemesi olmakta.

 

Piranha 3DD’de Christopher Lloyd (Back to The Future) garip kişilikli piranha uzmanı rolüyle yeniden karşımızda. Önceki saldırıdan sağ kurtulan Paul Scheer (The League) ve Ving Rhames (Pulp Fiction) bu balık çılgınlığının içine geri dönüyorlar. ‘Sahil Güvenlik’ dizisindeki sıcak kumların yakışıklı yıldızı David Hasselhoff, Aquapark’ın açılışına katılmak üzere karşımıza çıkıyor. Bu isimlerin yanı sıra Gary Busey (Lethal Weapon), Katrina Bowden (30 Rock), Danielle Panabaker (The Crazies), Matt Buch (Adventureland), Chris Zylka (The Amazing Spider-Man) ve David Koechner (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy) de filmdeki diğer yıldızlar.

 

3DD gibi sütyen ölçüsüne hitap eden bir başlıkla ortaya çıkan bir filmin ciddiye alınmayı beklemediği ortada. Zaten sanırım amaç da bu. Yönetmen izleyiciyi bu rahat ve vurdumduymaz tavırla salonlara çekmek istiyor. Filmin süresi uzun metraj sınırına ancak yetişiyor. 1 saat 20 dakikanın son bölümünde çekim hataları koyarak süreyi doldurmayı başarmışlar. Pirana saldırılarının parodisini izlerken önce biraz korkuyor arada da gülüyorsunuz tabii. Piranaların 3 boyutlu olarak saldırmasının ayrı bir görselliği ve etkisi var. Sivri dişlerin üzerinize üzerinize gelmesi izleyiciyi koltuğa yapıştırmak amaçlı. Amacına ulaşıyor da.

 

Senaryo Testere (Saw) serisinin yazarları Marcus Dunstan ve ve Patrick Melton’a ait. Filmin kadrosunda Kara Şimşek’in yıldızı David Hasselhoff da var. Pirana 3DD için daha çok genç kuşağın ilgisini çekecek sulu, silikonlu, aksiyonlu, gerilimli bir sivri diş filmi diyebilirim. Eğer, amaç bolca göğüs, popo, kan, vahşet görmek ve birkaç espriye gülmekse filmin bunların hakkını verdiğini söylemem gerek.

 

 

Ömür Gedik

Etiketler: Pirana 3dd, Ömür Gedik

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter