Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Bir aşk ancak bu kadar komik olabilir

:: Videolar Bir aşk ancak bu kadar komik olabilir
Üye: Serdar Akbıyık Celal ile Ceren, Şahan Gökbakar’ın yeni macerası. Kahkahalarla seyredeceğiniz, dörtdörtlük bir komedi filmi sizi bekliyor...

 

Şahan Gökbakar bütün komedyenler içinde en tartışmalı karakteri yaratan isim. Recep İvedik gibi yerden yere vurulup gişe rekorları kıran başka bir karakter bilmiyorum.

 

Şahan Gökbakar’ın söylediği “Filmdeki sivri karakteri beğendikleri zaman o karakterle özdeşleştiklerini sanıp onu yok saymaya çalışan insanları anlamıyorum” lafı çok önemli bence. Üstelik Recep İvedik’i yerden yere vuranlar daha çok yönetmenler, oyuncular ve sinema yazarlarının oluşturduğu otoriteler. Yani duruma daha profesyonel bakması gerekenler. Eğer o profesyonellikle bakılsa birçok benzerinden daha fazla yönetmenlik başarısı taşıdığı görülebilirdi Recep İvedik’in. Böyle bir maceradan sonra Şahan Gökbakar’ın farklı bir karakter yaratması başlıbaşına bir risk ve cesaret aslında.

 

Bu şüphelerle gittim filme. İnanın gülmediğim çok az sahne vardı. Recep İvedik ile alıştığım espri düzeyinin çok daha üstüne çıkmış Şahan. Ve herşeyden önce bu film bir “one man show” değil. Adam gibi bir senaryosu olan, diğer oyuncularla çok daha dengeli dağılıma sahip olan bir film. Şahan, Celal’i canlandırıyor sevgilisi Ceren’i ise Ezgi Mola. Ezgi Mola, Şahan ile inanılmaz bir uyum tutturmuş. Bu kadar mı doğal olunur? Bir insanın ağzından bazen hakaretvari laflar çıksa da bu kadar mı insanı güldürür, muhteşemdi. Tek Ezgi Mola da değil. Yan karakterler de konuşulmaya değer. Özellikle Dilşah Demir her sahnesinde filme farklılık katmayı başarıyor. Daha önce tanımadığım bu oyuncunun komedi filmlerini merakla bekleyeceğim. Bir diğer isim ise Şahan Gökbakar’ın çocukluk arkadaşı olan ve bu filmle sinemada ilk defa tecrübe yaşayan Gökcen Göçebağ. Açıkçası bizim komedilerimizde pek de görmediğimiz ama Hollywood komedilerinin vazgeçilmezi inek öğrenci-arkadaş tiplemesini mükemmel canlandırıyor.

 

Filmin kısaca hikayesini anlatırsak. Celal ile Ceren altı yıldır çıkmaktadırlar. Celal her ne kadar ayak sürüse de yolu yavaş yavaş evliliğe doğru gitmektedir. Yakın arkadaşının bekarlar partisine gitmek istediğinde Ceren’in büyük muhalefeti ile karşılaşır. Küçük bir yalan ile artık Aksaray’da bir batakhanede arkadaşlarıyla kutlamaya katılabilecektir Celal. Fakat alkol yüzünden işler çığırından çıkar. Bir de arkadaşlarından biri yaşananların videosunu Facebook’a koyunca kıyamet kopar. Ceren aldatılmayı kendine yediremez. Celal ise erkekliğe laf getirmemek için biraz da arkadaşlarının dolduruşuyla ayrılmaya karar verir. Celal ile Ceren bambaşka tecrübeler yaşayacaklardır.

 

Filmin bitişinde akan yazılar esnasında bir parça duyacaksınız. Şahan Gökbakar’ın müziğini ve sözünü yazdığı bu parçayı iyi dinleyin. Belki artık Şahan’ın yaptığı müzikleri ünlü seslerden dinleyebiliriz. Müzik kariyeri nasıl gider bilmem ama komedisi yıllar geçtikçe yerine oturuyor, bunu söylemeliyim.

 

Celal ile Ceren’in komedisi çok daha tutarlı ve estetik Recep İvedik’e göre. Üstelik belirli bir hikayenin komedisi, baskın mimiklerin değil. Bence Türk sinemasında komedi filmlerinin ihtiyacı olan şey de bu.

 

 

Serdar Akbıyık

 

twitter.com/serdarakbiyik

 

Diğer dosya, eleştiri ve röportajları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter