Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Bebek var, bebekli var...

Bebek var, bebekli var...
(6.1/10)
Üye: Banu Bozdemir
Bebek beklememenin kutsal bir durum olduğu, hamile kadın gördüğün zaman otobüsteysen yerini ver, alışverişteyken elindekileri al, elinden tut, oturt hatta yolda gördüğün zaman hazırol’a geç gibi absürd durumlar mevcut hayatımızda. Bir hamile kadın görünce bile hafifçe gülümseriz, bu filmde tam beş hamile kadın var! Varın siz düşünün! Aslında beş farklı sosyal sınıftanmış gibi gözükseler de hepsi birbirine görünmez zincirlerle bağlı!

Film yine bir ‘çok okunan roman’ uyarlaması.  Heidi Murkoff  ‘Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler’ tarzında bir kitap yazdı Kirk Jones  kitaptan New York’un göbeğinde yaşanan bir bebek bekleme ve o süreçte yaşananları hissetme anlamında başarılı sayılabilecek bir film ortaya çıkarttı. Herkesin Keyfi Yerinde, Waking Need gibi filmlerdeki başarısını ortaya koyan, hatta ruhunu ortaya seren yönetmen bu filmde de elinden geleni yapıyor ve ruhunu filme adamış bir görüntü sergiliyor.


Film açılışını Tv’de yayımlanan bir dans yarışmasıyla açıyor ve sonrasında bizi anne adaylarının kucağına atıveriyor.  Anne adaylarımızda öyle yabana atılacak oyuncular değil Cameron Diaz, Elizabeth Banks, Jennifer Lopez, Brooklyn Decker ve Anna Kedrick.

 

Bu beş kadının ve partnerlerinin arasında mekik dokurken aynı zamanda filmin içine samimi bir biçimde dağılmış olan ve sıkmayan birtakım sağlık sorunlarıyla da göz göze geldik. Örneğin yönetmen sezaryen, düşük yapma ve normal doğum gibi sorunlara da eğilmiş ve filmin içinde dram ve mizahı harmanlayan iyi bir anlatım yaratmayı başarmış.

 

Çiftlere bakacak olursak Jules ve Evan dans yarışmasında tanışıp bebek bekleme aşamasına gelen ama bebek yetiştirme konusunda biraz kapışacak tipler! Çünkü ikisi de pek baskın! Eski lise arkadaşları Rosie ve Marco’nun hikayesi daha doğrusu Rosie’nin hikayesi diğer karakterlerin arasında birazcık eriyor ve eğreti duruyor. Zira duygusallığı arka plana atmaya çalışıp, sadece çocuk sahibi olmaya çalışıyorlar! Fotoğrafçı Holly ve mizk danışmanı Alex’in dertleri ise diğerlerinden biraz farklı. Çocuk sahibi olamayıp evlat edinmenin dertlerini sırtlanıyorlar filmde. İkiz bekleyen Skyler ise herkesten başka, taşan bir enerjiyle çıkıyor karşımıza. Wendy ise zar zor hamile kalıp, hamile kalanlar karşısında bunalım yapan bi hatun!

 

Yani filmin birçok kahramanı var aslında. Kadın merkezli, sorunlu çocuk sahibi olmak isteyen, hamile kalınca kendisini beğenmeyen, makyajına ve vücutlarına ekstra değer veren kadınlar kaplamış durumda filmde etrafı! Kirk Jones gerçekten de etrafı karıştıran binlerce ayrıntının altından başarıyla kalkıyor. Dram ve komedisiyle başarılı bir iş koyuyor önümüze!

 

Tabii anne olmanın çok farklı halleri var. Bu Hollywood kökenli, komediye bulanmış, dramı da kuşanmış bir film. Çok uzaklarda, kilometrelerce ötelerde birçok kadın farklı şekillerde, belki daha acı belki daha tatlı bunları yaşıyor. Asyalı ya da Afrikalı bir anneyle teknolojiden uzak diyarlarda bebesini emziren ananın dertleri çok farklı, aslında ortak payda olmasına rağmen. Ben böyle biraz annelik olgusu üzerine derin daldım ama sonuçta Dikkat Bebek Var eğlencelik bir film! Zaman zaman Kaza Kurşunu kıvamı bile oluşmuyor değil!

 

Banu Bozdemir

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter