Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Azem 4- Alacakaranlık – Büyünün Diyeti Er Geç Ödenir

:: Videolar Azem 4- Alacakaranlık – Büyünün Diyeti Er Geç Ödenir
(4.0/10)
Üye: Gizem Şimşek
Filmin hikayesi yaratıcı olacakken senaryonun zayıflığı ve gereksiz birçok sahnenin bulunması, filmi izleyici açısından sıkıcı bir hale getiriyor. Hatırlatmaya yönelik kısa olarak geçiştirilmesi gereken sahneler gereksizce uzun uzun ve tekrar tekrar gösteriliyor.

Yapım şirketi Retropro'nun çağrılarıyla, kendilerine ulaştırılan gerçek olay anlatılarının, gerçek mekanlarında çekilmesiyle tamamlanan ünlü serinin dördüncü filmi Azem 4: Alacakaranlık, diğer filmlerde olduğu gibi bir ev ve cin-büyü ekseninde oluşturulmuş. Yönetmen koltuğunda bu kez Volkan Akbaş'ın bulunduğu filmin senaryosu ise Volkan Akbaş ve Özgür Akbaş'a ait. Filmin müzikleri serinin diğerlerinde de olduğu gibi Demir Baran Kutlu imzasını taşıyor. Başrollerde Sibel Curciali, Okan Has, Reyhan İlhan, Aynur Aykut, Alaaddin Sakar ve Mert Ünsal bulunuyor.


 

Filmin konusuna gelince; yeni evli bir çift olan Fatih ve eşi köyde Fatih'in babasına ait evde yaşamaktadırlar. Fatih'in annesi akrabalarıyla yaşadığı sürtüşmeler nedeniyle yıllar önce köyden ayrılıp şehre gitmiş, yaşamını orada sürdürmektedir. Fatih'in annesinin ani bir kararla köye ziyarete gelmesiyle, Fatih ve eşi kendilerini tuhaf olayların ortasında bulurlar.

 

Film karanlık ormanda yürüyen bir kadın ve bir erkeğin takip edilmesi ve bu takip sırasında yaptıkları büyü ritüeline dair bilgilerle başlıyor. Sonrasında yer alan jenerik sırasında detay çekimlerle görülen makinalar ve fabrika görüntüleri filmin bu mekanda gerçekleşeceği hissi yaratsa da, açılışın yapıldığı fabrika film boyunca bir daha izleyicinin karşısına çıkmıyor. Filmde batıl inanç olarak aynanın üzerinde bir hayli durulmuş. Etkileyici olacağı düşüncesiyle sahnelerden birinin kırık aynanın yansıması üzerinden çekilmesi ise izleyici açısından kırık bir kamera objektifiyle çekildiğinin düşünülmesi dışında bir etki yaratmıyor.


 

Azem 4: Alacakaranlık filmindeki oyuncuların performansları maalesef sınıfta kalıyor, oyunculukların yapaylığı korku sahnelerinin yükselmesini önlüyor. Alkarısı, Siccîn 2, Üç Harfliler 2: Hablis vs. gibi birçok Türk korku filminde kullanılan korku sahnelerinin tekrar çekimlerini andıran bu sahneler izleyicide aynı tadı bırakmıyor. Seyirci ister istemez daha önce hangi filmde buna benzer bir sahneyi izlediğini hatırlamaya çalışıyor ve bu durum izleyicilerin filmden sık sık kopmasına neden oluyor. Bu korku sahnelerinin zayıf kalmasının bir nedeni de, müzik sesinin birkaç istisna sahne haricinde neredeyse geri plandan hiç eksilmemesi. Sessizliğin ürperticiliğine sığınmak yerine müzik ve ses efektlerinin ardına sığınılması, izleyici açısından korkunun önüne geçiyor. Film found footage türünde olmamasına rağmen, birçok sahnenin el kamerasıyla çekilmesi ve kameranın sürekli titreşmesi, izleyiciler açısından oldukça rahatsız edici bir seyir yaratıyor.


 

Filmin hikayesi yaratıcı olacakken senaryonun zayıflığı ve gereksiz birçok sahnenin bulunması, filmi izleyici açısından sıkıcı bir hale getiriyor. Hatırlatmaya yönelik kısa olarak geçiştirilmesi gereken sahneler gereksizce uzun uzun ve tekrar tekrar gösteriliyor. Azem 4: Alacakaranlık'ta oldukça sıkıntılı mantık hataları da bulunuyor ancak filmin finalinde yaratılmaya çalışılan ters köşenin etkisini yok etmemek adına bu mantık hatalarını sıralamayacağım. Bununla beraber, filmi izleyenlerin bu mantık hataları nedeniyle kafalarında soru işaretleriyle salondan ayrılmaları olası. Sonuç olarak film, serinin en zayıf halkası olarak nitelendirilebilir.

 

Twitter.com/gizsimsek

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter