Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Arıza Aşk

Arıza Aşk
(3.5/10)
Yazar: Murat Tolga Şen
Amerikanın iç taraflarında sıkıcı bir kasabada çekirge yeme yarışmasında tanışan iki genç yetişkinin giderek tuhaflaşan ve yokedici bir şiddet gösterisine dönüşen aşk ilişkisini anlatan Arıza Aşk türkçe ismini sonuna kadar hakeden bir yapım

 

Genç ve cesur yönetmen Evan Glodell’in elinde 17.000$ ve birkaç fotoğraf makinesi var. Tutmuş bununla bir film çekmiş ve bu film tek kopya da olsa sinemalarımıza kadar gelmiş… Bağımsız amerikan sineması açısından hayranlık uyandıran, cesaret verici bir çaba… Bir zamanlar Roberto Rodriguez'in 25.000 $'a El Mariachi'yi çekmesi olay olmuştu. SLR fotoğraf makinelerine videonun bulaşmasıyla olay yeni bir ekonomi sürecine sıçradı. Artık film çekmek hiç bir zaman olmadığı kadar kolay...

 

Fakat neredeyse tüm bağımsız sinemacıların düştüğü tuzağa bu genç yönetmen de düşüyor ve aklına gelen her ilginç fikri filmine dolduruyor. Mad Max: The Road Warrior'un kültleşmiş kötü adamı Lord Humonguos referansları filmin başında etkileyici anlar yaratsa bile senaryonun tüm çabası bu yöne kayınca boş bir lakırdıya dönüşüyor. Bu ve bir sürü şey filmde sürekli bir eksen kaymasına yol açsa da Arıza Aşk kimi ilginç sahneler barındırmıyor değil. Bütçesiz bir film olmasına rağmen birinci sınıf oyunculuklar barındırıyor ama film olarak izlenmese de olur türden… Devrimsel bir yanı yok. 'Film' etkisini güçlendirmek için yapılan yoğun color correction çalışması kimi gözleri rahatsız edebilir.

 

Evan Glodell bütçe zafiyetini iyice serbest salınarak ve filme giderek yükselen anlamsız bir şiddet yükleyerek aşmaya çalışıyor. 20 yıl önce olsa izlediğimiz bu yığından çok etkilenebilirdik ancak artık bu konuda bütçeli, bütçesiz denenmemiş ne kaldı ki? Böyle düşününce filmin tek başarısı olarak "pahalı bir film" gibi görünmesi oluyor ki eğer yapımcı değilsek bundan bize ne!

 

Arıza Aşk, dört filmli bir haftanın iddiasız bir filmi ve sanırım İFİstanbul'dan kalan tek kopyasıyla gösterimde… orada gösterildiyle kalsa daha iyi olurdu, vizyonda bir şansı olduğunu, hele de Prometheus karşısında, düşünmüyorum ancak karşınıza çıkarsa karar sizin.


Murat Tolga Şen

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter