Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Amerikan işi “Liselim” komedisi!

Amerikan işi “Liselim” komedisi!
(6.5/10)
Yazar: Murat Tolga Şen
Johnny Depp’i ünlü yapan 80’lerin fenomen dizilerinden 21 Jump Street aradan geçen 25 yıldan sonra yoluna sinemada devam ediyor ancak bu defa sulu zırtlak bir komedi olarak!

 

Filmin çıkış hikayesi TV dizisindekiyle aynı… Polis okulundan yeni mezun olan iki arkadaş, Schmidt ve Jenko kılık değiştirerek bir liseye stajyer polis olarak alınırlar. Buradaki görevleri liselilerin karıştığı alkol, uyuşturucu vb. suçlarını izlemek, rapor etmek ve engellemekken, her ikisi de liseli olmanın cazibesine kendilerini kaptırırlar. Bu da sakar, komik ve aksiyon yüklü bir maceraya yol açıyor. Eser miktarda duygusallık da cabası…

 

Liseli Polisler’de komedi duygusunu güçlendirmek için ajan polislerimizden biri okulun en eziği diğeri de futbol takımını yıldızı yakışıklısı olarak seçilmiş. İkisinin tek ortak yönü okul balosuna gidememiş olmaları ve bu onlarda tedavisi mümkün olmayan (ya da olan) bir travma geliştirmiş. Bu ikilinin bir tür salak ile avanak birlikteliğinde olduğunu da yazmak mümkün. 

 

Başrollerdeki Jonah Hill ve Chaning Tatum Amerikan Pastası ile önü açılan, sonrasında giderek edepsizleşen,  80’lerdeki tits’n ass (meme ve kıç) komedilerinden birinde fena olmayan performanslar sergiliyorlar. Aslında fazla bir efor sarfettikleri söylenemez çünkü iyi yazılmış hikaye ve baş komiseri oynayan Ice Cube gibi yan oyuncuların varlığı sayesinde bütün yük onların omuzlarına yıkılmıyor.

Bir yandan da 80’lerin en maço, cool, testosteron yüklü TV dizilerinden birinden kötü adamlardan birinin kopan penisini ağzıyla tutacağı kadar sulandırılmış bir komedi malzemesi çıkarmak riskli bir iş… Bir devam ya da yeniden çevrimde böylesi bir tür değişikliğine rastlamak pek olası değil.

 

Filmin ilginç yönlerinden biri de günümüzde iyice yükselmiş olan Politik doğruculuğa çakması… Kız peşinde koşan liseli zıpırlar gitmiş yerlerine çevreci, düşünen, siyasi gençler gelmiş ama filmde de söylendiği gibi bir tür Twitter doğruculuğu bu. Popüler olmak için yakışıklı olmak yetmiyor, ille de duyarlı olmak zorundasınız! Kahramanlarımız işte bu kısımda çok zorlanıyorlar. Bu arada şanssız lise yıllarından dolayı kendilerini öğrenci olmaya çok alışıp görevi falan unuttukları da oluyor ama bir şekilde toparlıyorlar.

 

Filmin creditslerinde adları geçmemesine rağmen finale yakın eski 21 Jump Street’in yakışıklıları endam ediyor ama girdikleri gibi de çıkıyorlar sahneden. Johnyy Depp’i konuk oyuncu olarak görmeye alıştık. Adam Sandler komedisi Jack and Jill’de de böyle bir sürpriz yapmıştı. Burada da hikaye rahat durmuyor ve eski polislerimize eşcinsel imalarla dolu bir sahne hazırlıyor. Komik!

 

Olabildiğince edepsiz ve bir komedi filmi için alışılmadık ölçüde şiddet içeren sahnelerle dolu eğlenceli bir film, Liseli Polisler… Tv dizisinin hayranı olan orta yaşlı sinemaseverler bu komediye dönüşten ne derece memnun kalacaklar orası muamma? Havaların iyice ısındığı şu günlerde bir şey düşünmeden kahkahalar atarak izlenecek türden ama asla bir “Aile filmi” değil. Uyarmakta fayda var.

 

Murat Tolga Şen 

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter