Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Ailecek Şaşkınız

Ailecek Şaşkınız
(5.8/10)
Yazar: Özgün Mert

Selçuk Aydemir, Ahmet Kural ve Murat Cemcir işbirliği bundan yedi yıl önce ‘Çalgı Çengi’ filmiyle başlamıştı. Bu süre zarfında ‘İşler Güçler’, ‘Kardeş Payı’, ‘Düğün Dernek’, ‘Düğün Dernek Sünnet’, ‘Çalgı Çengi İkimiz’ filmlerine ve dizilerine imza atan ekip, şimdi de ‘Ailecek Şaşkınız’ filmiyle seyirciyle buluşuyor.


Babasının şirketinin başına geçerek CEO’luk görevini üstlenen Ferhat ( Ahmet Kural ) ve onun çocukluk arkadaşı, aynı zamanda da şirketin finans müdürü Gökhan ( Murat Cemcir )ikilisinin günün birinde başlarına gelen bir hırsızlık olayı neticesindeyolları Komiser Elif’le( Saadet Işıl Aksoy ) kesişir. Bu kesişme Ferhat’ın Elif’e aşık olmasıyla sonlanır ancak Ferhat’ın Elif’i elde edebilmesi sandığı kadar kolay olmayacaktır.


‘Ailecek Şaşkınız’ filmi karakterlerin çocukluk hallerinin gösterilmesiyle başlıyor,çocukluklarını gördüğümüz karakterleri daha iyi tanımamızı sağlayan bu durum komedi için de güzel bir zemin oluşmasına olanak sağlıyor.Çoğunlukla Ahmet Kural, Murat Cemcir filmlerinde erkek karakterler bir hikâyenin peşinden gider ve filmde  bir grup erkeğin komik maceraları ana tema olur; kadın/erkek ilişkileri ise geri planda hikayeyi desteklemeye çalışırdı.Fakat bu filmde diğerlerinden farklı olarak kadın erkek ilişkileri ön plana çıkıyor. Kadın karakter ana hikâyeyi sürüklüyor,  dolayısıyla da Murat Cemcir’in canlandırdığı Gökhan biraz geri planda kalıyor. Ahmet Kural ise seyircisinin alışkın olduğu harika mimik kullanımıyla duygu geçişlerini çok güzel yansıtıyor.


Filmdeki komedi unsurları tüm film boyunca kahkahalara neden olmasa da özellikle son sahnelerde seyirciyi güldürmeyi başarıyor. Ayrıca bir çikolata firmasının ineğine ve Müjde Ar’ın başrolünü oynadığı ‘İffet’ filmine yapılan göndermeler de çok güzel. Bazı bölümlerin ise gereksiz yere uzatılmış olması seyircide” iki saat bu film için uzun daha kısa tutulsaydı da olurmuş”duygusu yaratıyor. Babasının işlerinin başına geçen Ferhat’ın; işçilerini ezmesi, hak yemesi ve aşırı iş kolik bir adam oluşu da filmde başarılı bir şekilde hicvedilmiş. 


Genel olarak ‘Ailecek Şaşkınız’ filmine baktığımız zaman klasik bir karakter komedisi olarak karşımıza çıkıyor. Burada da özellikle tek başına filmi sürükleyen Cengiz Bozkurt’ta değinmek gerekiyor. Tek kelimeyle mükemmel bir performans sergiliyor ve filmi ayakta tutuyor, eğer kendisinin hayat verdiği Muzaffer karakteri olmasa çok yavan bir film seyretmiş olurduk.


Filmde Bursa görüntüleri de sinematografik açıdan çok hoştu, Muzaffer karakterinin evlilik üzerine yaptığı yorumlar kesinlikle görülmeye değerdi. Yapımın ismi ise pek olmamıştı,‘Ailecek Şaşkınız’ismini çok fazla filmin konusuyla uyumlu bulmadım diyebilirim. Sonuç olarak bu ekibin daha evvelki projelerini beğenerek izleyen seyircilerin, keyif alabileceği bir film ‘Ailecek Şaşkınız’.  

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter