Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Yollardan gidiyoruz: Yola Ayrımı, Tozlu Yollar. İşte yeni dönem dizilerimiz

Yollardan gidiyoruz: Yola Ayrımı, Tozlu Yollar. İşte yeni dönem dizilerimiz
Üye: Drama Queen Sıkıldık diyoruz, artık yeni diziler istemiyoruz diyoruz, hele hele dönem dizilerinden arkamıza bakmadan koşarak uzaklaşıyoruz diyoruz, yok olmuyor, anlatamıyoruz.

 

 

İki yeni dönem dizisi geliyor. Biri, Kemal Tahir’in eserlerinden aynı adla televizyona uyarlanacak olan Yol Ayrımı diğeri, 60’lı yıllarda Demirel dönemini ele alan bir dönem dizisi Tozlu Yollar. Başrolünde Kerem Alışık’ın olduğu, diğer oyuncularının Engin Altan Düzyatan, Yavuz Sepetçi, Haluk Cömert, Seda Yıldız, Ali Tutal, Ahmet Uğurlu, Dolunay Soysert, İlker Kızmaz, İbrahim Kendirci ve Ali Sürmeli olduğu Yol Ayrımı’nı, Alev Alatlı TRT1 için televizyona uyarlıyor. Yapımcılığını, yine Kemal Tahir’in romanından TRT1 için çekilen Kurt Kanunu’nun da yapımcısı olan Pana Film üstlenirken, yönetmen koltuğunda Yasin Uslu oturuyor.

 

Yapımcılığını, benim bir türlü ısınamadığım, garip şekilde çok tutulmuş olan Unutulmaz’ın yapım şirketi Stil Yapım’ın üstlendiği Tozlu Yollar bir dönem dizisi olmakla birlikte bir intikam öyküsünü de içinde barındırıyor. Başrolünde O’nu ilk kez Haziran Gecesi’yle tanıdığımız Burcu Kara’nın olduğu dizinin diğer oyuncuları da Nihat Alptuğ Altınkaya, Sinan Taymin Albayrak, Selda Alkor, Seda Akman, Yücel Erten, Pamir Pekin. Yönetmeninin, Elveda Rumeli  dizisi ve Beni Unutma filminden tanıdığımız Özer Kızıltan’ın olduğu Tozlu Yollar ATV için çekiliyor.

Son zamanlarda yarışma ve eğlence programlarının daha çok izlenmeye başlanmasından yola çıkarak yeni dizi çeken, çekecek olan yapımcı ve yönetmenlerin dizi işinden vaz geçip televizyon için daha farklı işler yapmalarını tavsiye ediyorum. ‘Dizi izlemiyorum, ben belgesele takılıyorum’ geyiğini yapıp, bütün gece bir o kanal bir bu kanal gezen, iki diziyi birden aynı anda izleyen, diziyle yatan, diziyle kalkan dizi fanatiklerimiz var bizim. Ama onlar bile artık bu kadar diziyi izlemiyorlar.

 

Drama Quenn

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

Diğer Yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter