Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Yeni bir uyarlama dizimiz daha oldu: 20 Dakika

Yeni bir uyarlama dizimiz daha oldu: 20 Dakika
Üye: Drama Queen Yeni diziler yayına girip birkaç bölüm sonra yayından kalkıyor, izleyiciye bu lüzumsuz ve sevimsiz durumdan gına geliyor, ama nedense yeni yapımlar televizyon ekranlarındaki yerlerini almaya devam ediyor. Biz bıktık, yapımcılar bıkmıyor.

 

 

Star ekranlarında Ocak ayında gösterime girecek bir yeni dizi var sırada; 20 Dakika. Bir Amerika Fransa ortak yapım filmi olan, başrollerinde Russell Crowe, Elizabeth Banks, Olivie Wilde’nin olduğu The Next Three Days (Kaçış Planı) filminin dizi versiyonu olacak 20 Dakika. Başrollerinde geçen yıl ikiz bebekleri Maya ve Toprak’ı kucağına alan Tuğba Büyüküstün ve Canım Ailem, Bizim Yenge gibi dizilerde izlediğimiz İlker Aksum var. Kaçış Planı bizde Şubat 2011’de gösterilmişti. Yolunda giden bir evlilikleri olan John ve Laura’nın hayatı, Laura’nın adının bir cinayet soruşturmasına karışıp tutuklanmasıyla alt üst olur. Hapisteki eşinin sonuna kadar yanında olan John’un son çare olarak eşini hapishaneden kaçırmasıyla film hızlı tempoda devam eder. Aslında Kaçış Planı da bir Fransız yapımı olan ve 2008 yılında izlediğimiz Pour Elle yani Aşk Uğruna filminin yeniden çekilmiş hali. Anlaşılan senaristler, yönetmen ve yapımcılar bu tür hapishane, özellikle de bir kadın suçlu ve içinde aşkın da olduğu kaçış konulu filmlerini seviyorlar.

 

2009 yılında izlediğimiz Ezel’in ve iki sezondur izlenen ama bu sezon yeterli reytingi alamadığı için geçen hafta final yapan Uçurum’un da senaristi olan Kerem Deren’in senaryolaştırdığı 20 Dakika’nın çekimleri başladı. Dizinin kadrosundaki diğer oyuncular Barış Falay, İlker Aksum, İpek Bilgin, Tuba Ünsal, Bülent Emin Yarar ve Burçin Terzioğlu.

 

 

Uyarlama dizilerin eğer kadrosu ve ekibi iyiyse sonuç da güzel oluyor. Umutsuz Ev Kadınları’nda gördük bunu. Ama bunun yanı sıra sanırım artık senaristler de, yapımcılar da bizler gibi dizi işinden sıkılmış olacaklar ki, ‘devşirme’  dediğimiz uyarlama işlerle çıkıyorlar karşımıza şimdilerde. Umutsuz Ev Kadınları’ndan sonra, bu sezon da Private Practice’den uyarlama Merhaba Hayat geldi. Yakında Beren Saat’in başrolünde oynayacağı , Sevenge’nin uyarlaması İntikam’ı izleyeceğiz. Yeni sona eren Hayatımın Rolü’nü de unutmamalı. O da 1993 yılında gösterilen Mrs.Doubtfire filminin dizi haline getirilmiş şekliydi. Haluk Bilginer’e rağmen dizi beklenen ilgiyi göremedi. Yeni senaryolar yazmak yerine, zaten var olanı, ‘hazır yemek işte, ısıt ye’ misali ısıtıp ısıtıp sanki yeni bir şeymiş gibi önümüze koyuyorlar. Biz de beğenirsek yemek sonrası tatlı niyetine ya da yok beğenmediysek artık o akşam hangi eğlence programı varsa ona geçiyoruz.

 

Pek çok işe imza atan Ay Yapım’ın yeni dizisinin ömrü bakalım kaç ‘dakika’ olacak?

 

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder
mukaddes mukaddes
russell crowe'un filmiyle birebir gerçekten... sadece bizimkilerin iki tane çocuğu var :) eleman karısını kaçırırken biraz zorlanacak...

Beğen Beğenmekten Vazgeç · · Yanıtla · Kaldır

RÖPORTAJLAR

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter