Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Veda, Vedasını Erteliyor mu?

Veda, Vedasını Erteliyor mu?
Üye: Drama Queen Daha diziler yayına girmeden, ne zaman ‘biteceklerini’ merak ederek izliyoruz yayınlanan tanıtım videolarını. Başlayıp üç veya dört bölüm sonra bitiveren, o üç, dört bölümün daha ikinci bölümünde ‘direnme’ emareleri göstererek devam eden dizilere bir yenisi daha eklendi; Veda.

 

Aslında ben Veda’nın biteceğinden daha önceki yazılarımdan birinde bahsetmiştim. Kanal D’nin, yoluna devam etmek için neredeyse insan üstü çaba sarf eden dizisinde bazı değişiklikler oldu. Önce senaristi değişti. Sündüz Haşar’ın yerine Huzur Sokağı’nın ilk üç bölümünü yazan Funda Çetin’le, Deniz Yıldızı’nın ve Derin Sular’ın senaristi Pınar Uysal kadroya katıldı. Dizideki değişiklik senaristle başlayıp dizi oyuncularından Jale Arıkan’ın gitmesiyle devam etti.

 

 

Med Yapım’ın sahibi Fatih Aksoy’la aralarında anlaşmazlık olduğu konuşulan Jale Arıkan’ın yerine diziye İclal Aydın girdi. Jale Arıkan, Almanya’da pek çok sinema filminde oynamış, bu yıl da Antalya’da Altın Portakal Film Festivali’nde ödül alan Erdem Tepegöz’ün ilk uzun metraj filmi Zerre’deki performansıyla aslında ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alması gerektiği düşünülen, yüzüyle ve oyunculuğuyla apayrı bir yerde duran bir sanatçı. Ancak ülkemizdeki şartlar onu ürkütüyor. Daha önce de böyle bir küsme ve Almanya’ya dönme hali yaşamıştı. Ülkemizde kendini  ‘sanatçı, oyuncu’ sanan ‘artiz’lerimize bakınca, Arıkan’ın elimizden kaçırmamamız gereken bir cevher olduğunu düşünüyorum.

 

Mehmet Reşat Bey’in yeni Behice’si İclal Aydın’a gelecek olursak eğer, ben Aydın’ı İki Aile dizisindeki rolünden dolayı belki de, komediye çok yatkın buluyorum. Deli dolu, içindeki dışında kadın rolleri ona çok yakışıyor. Bundan sanırım iki yıl önceydi, Esra Erol taklidi vardır ki kendisinin, beni çok güldürmüş, taklit yeteneğinin de müthiş olduğunu kanıtlamıştır. Daha öncesinde yıllar evvel Sıcak Saatler’de bambaşka bir rolle çıkmıştı karşımıza, onu da becermişti. O yüzden Behice rolünde de başarılı olacağına inanıyorum.

 

 

Diziyle ilgili değişiklikler yapıladursun, tüm bu olanlar Veda’nın yerini sağlamlaştıracak mı? Hiç sanmıyorum. Zaten daha ilk bölümlerden başlayan bir ‘geri duruş’ var diziye karşı. Ayşe Kulin’in her yeni kitabında gördüğüm hem ‘bir önceki hikayenin devamı’ durumu ya da ‘neredeyse bir önceki kitabın aynısı’ gibi oluşu hali dizi olup karşıma çıkınca da pek yakın bulamadım kendimi Veda’ya.

 

Ayrıca, Jale Arıkan’ın gidişiyle dizi izleyicisi İclal Aydın’daki Behice’de eski Behice’yi arayacak, bu da sıkıntı olacaktır. Veda’yla aynı gün yayınlanan Suskunlar ve Kurtlar Vadisi Pusu da, dizinin şansını en baştan azaltmakla birlikte yapılan değişiklikler kar etmeyecek, sadece sonunu ‘ertele’yecektir.

 

Gönül tersi olsun istiyor bunca emek varken işin içinde ama bakalım Veda’nın vedası kaç bölüm sonra olacak…?     

 

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

Etiketler: veda, drama queen

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter