Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Turist Ömer Boğa Güreşçisi’ne Sansür!

Turist Ömer Boğa Güreşçisi’ne Sansür!
Üye: Drama Queen Eskiden, ben ortaokullu yıllarımda filanken, 86’lı yıllarda takriben, Show Tv’de gece yarısı 02:00 sularında başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden ‘kırmızı noktalı’ erotik yayınlar vardı. Ramazan ayında bu programlara ara verilirdi. Basbayağı oturulup seyredilirdi, ekranın kenarında kırmızı bir nokta olurdu.

 

Ve yine aynı dönemlere rastlayan, Star Tv’de her gece yayınlanan Yasemin Evcim Show vardı. Evcim her gece bikinisini giyer karşımızda jimnastik yapardı. Müzik eşliğinde hoplayan zıplayan kıvırtan Yasemin Evcim’i izlerdik televizyonun karşısına geçip.

 

 

Bugün birden aklıma geldi bu iki örnek. Şeker adam, büyük oyuncu Sadri Alışık ve bir dönem adı erotik filmlerle anılan Feri Cansel’in filmi Turist Ömer Boğa Güreşçisi’ne gelen sansür üzerine eskiden ekranlarda neleri izlediğimiz aklıma geldi.

 

 

 

Dün gerçekleşti bu sansürleme olayı. TV8’in gündüz kuşağında yayınlanan adı geçen filmin bazı sahneleri ‘açık saçık’ bulunduğu için ‘buzlandı’. Çok enteresandır ki buzlanan kısım Feri Cansel’in ‘dekoltesi’ydi! Sigara ve alkol görüntülerinin de kapatıldığında ne olduğunu ‘cidden anlayamadığımız’ gibi, filmde buzlanan şeyin de ‘meme’ gibi ‘kötü’ bir şey olduğunu tabii anlayamadık. Sansürlenmemiş görüntüleri de mesela ensonhaber.com sitesinden izlemeyi de akıl edemedik. Hay allah!

 İleriye gidelim derken galiba daha da gerilere gidiyoruz. ‘Yasakla’ ve ‘sansürle’ yaşamaya alışın deniyor yavaştan sanki. Muhteşem Yüzyıl’da Hürrem ve haremdeki hatunların tesettüre girmeleriyle ilk adımı attık. Kadın memesi ya da popo filan görünce edebimizi milletçe kaybediyoruz çünkü. Çok namuslu, çok ahlaklı bir toplum olduğumuzdan bahsedip tekrar sizleri de kendimi de sıkmak istemiyorum şimdi!

 

 

Dün olan bu sansür olayı komik evet ama bunun sonrasında daha da komik bir şey oldu:

 

 

'ÖZÜR DİLERİZ'


Öncelikle 08.01.2013 tarihinde dün öğleden sonra kuşağında yayınlanan Turist Ömer Boğa Güreşçisi adlı filmde uygulanan dekolte buzlama konusuyla ilgili olarak kanalımıza hassasiyetlerini bildiren tüm izleyicilerimizden konuyla ilgili özür dileriz.

 

 

 

'MONTAJ HATASI'



Belirtmek isteriz ki uygulanan buzlama tamamıyla timecode ve montaj hatasına bağlı olarak gerçekleşmiştir. tv8 olarak herhangi bir sansür uygulaması yapmak niyetinde olmadığımız gibi, böyle abartılı ve gereksiz bir buzlamayı yapmayı yayıncılık ilkelerimizle de asla bağdaştırmadığımızı zaten izleyicilerimiz bilmektedir. Tv8 kanalı olarak tüm yapım ve filmlerimizi RTÜK kurallarını dikkate alarak gözden geçirmemize rağmen ilgili konuda RTÜK'ün bir bilgisi ve isteğinin olmadığını değerli kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

 

Ve…

 

 

'ORJİNAL HALİNİ YAYINLAYACAĞIZ'

 


İzleyicilerimizin bu anlamdaki dikkati ve hassasiyeti için teşekkür eder, Turist Ömer Boğa Güreşçisi adlı filmi ekranımızda tekrar orijinal haliyle yayınlayacağımızı bildiririz.

 

 

 

!!! Valla mı yaa, gerçekten yayınlayacak mısınız? Off be yaşadık hadi! Ya açıklamaya ne demeli. Uygun cümleler var bu duruma tabii. Mesela; ‘’çevir kazı yanmasın’’, hımm başkaaaa, mesela ‘’dansöz gibi kıvırtma’’. Başka başka örneğin ‘’ufak at da civcivler yesin’’. Yeter mi?

 

 

Geçen hafta Küheylan oyununa gitmiştim. Bir yandan oyundaki küfürlere ‘’aaaa oooooo’’ diye garip tepkiler veren ‘sözde tiyatro izleyicisi’ne ben de garip garip bakarken nasıl bu hale geldiğimizi düşündüm. Cevabı ben bulamadım. Sahi sizin bir fikriniz var mı?

 

 

Şimdi…Şu an ben ne yapıyorum, tüm bu salakça sansürleme işlerine bi tarafımla gülüyorum ve Cem Yılmaz’ın, kendimi her ‘yalnız ve kötü’ hissettiğimde yaptığım gibi Hokkabaz filmini izleyip, iki saatliğine de olsa, biz geri zekalı büyüklerin absürt hayatlarından çıkıp çocukluğuma geri dönüyorum…

 

 

 


Drama Queen


 

twitter.com/yazmakiyigelir


 

Diğer yazıları için tıklayınız

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter