Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Salih Kuşu geliyor, Fırıldak Ailesi Gidiyor

Salih Kuşu geliyor, Fırıldak Ailesi Gidiyor
Üye: Drama Queen Güneşli olmakla birlikte biraz bunaltıcı bir günün ardından keyif çayımı yudumlayıp televizyonda Joaquin Phoenix'in Johnny Cash'i canlandırdığı Sınırları Aşmak filmini izliyorum. Bir yandan da yazımı yazıyorum. Aslında tüm bunları yaparken Can Gox'un Yalnızım Ben'ini de dinliyorum. ''Nedendir bilmem hep yanlışım, hep yalnızım ben'' diyorum ben de onun gibi.

9 Mayıs perşembe akşamı Show TV'de yeni bir dizi başlıyor, Salih Kuşu. Senaryosunu Gani Müjde'nin yazdığı dizinin oldukça geniş bir oyuncu kadrosu var. Yapımcılığını Süreç Film'in üstlendiği, başrollerinde Levent Ülgen, Ayçin İnci, Goncagül Sunar, Bekir Aksoy ve Murat Eken'in yer aldığı "Salih Kuşu" dizisinin ekibinde Nevra Serezli ve Bülent Kayabaş gibi usta oyuncularla birlikte Mustafa Uzunyılmaz ki ben çok severim ve çok yetenekli bulurum kendisini, Evren Duyan, Burçin Bildik, Anıl Çelik, Elvin Levinler, Aycan Koptur, Fulden Akyürek ve Barış Kıralioğlu gibi başarılı isimler de yer alıyor. Dizinin yönetmenliğini, geçen Mayıs ayında vizyona giren, başrollerinde Alper Saldıran, Murat Akkoyunlu, Hüseyin Avni Danyal ,  Kenan Ece ve Fulya Zenginer'in bulunduğu Sağ Salim filminin yapımcısı, yönetmeni ve senaristlerinden biri olan Ersoy Güler yapıyor.



Dizinin tanıtım videolarını izlediğimde gördüm ki aslında bir Kemal Sunal filminden esinlenilmiş. Eski Yeşilçam filmlerinden yola çıkılmış yani fikir olarak. 80'li yıllarda bolca çekilen Kemal Sunal filmlerinden birinde de sade yaşayan bir vatandaş zengin olan bir fabrika patronuna benzetilerek sokaktan yaka paça alınıp süper lüks bir eve götürülüyordu. Ve bundan sonra da komik olaylar eşliğinde film sürüp gidiyordu. Salih Kuşu'nun konusu da aynen böyle. 

 



 

Fırıldak Ailesi final yapıyor

 

Tiplemelerini karikatürist Varol Yaşaroğlu'nun yarattığı, Pazartesi akşamları 23:30'da Star Tv'de yayınlanan Fırıldak Ailesi tutmadı. Dizi 6 Mayıs Pazartesi gecesi final yapacak.



Gereksiz bir oyuncu daha

 

Show TV'de yayınlanan Bugün Ne Giysem'in jürisünde olan modacı Hakan Akkaya, arkadaşının çekeceği bir filmde bir iki bölüm yer alacakmış. Çok lazımdı.



Benim Hala Umudum Var

 

Yok, benim söylediğim bir cümle değil bu, bir dizi adı. Berk Oktay ve Gizem Karaca'nın başrollerinde olduğu diziyi Nisan Akman yönetecek. Nisan Akman, yıllar önce izleyip sonra yakın zamanda tekrar izleme isteği uyanan,Zuhal Olcay'ın oynadığı film Dünden Sonra Yarından Önce'nin, Bir Kırık Bebek ve Beyaz Bisiklet'in yönetmeni. Dünden Sonra Yarından Önce'nin aynı adlı şarkısını da seslendiriyor Zuhal Olcay filmde ki eğer hiç dinlemediyseniz tavsiye ederim. Hiç eskimeyen şarkılardan o da. Daha sonrasında Parmaklıklar Ardında, Hanımın Çiftliği, Al Yazmalım ve Kötü Yol'dan biliyoruz Nisan Akman'ı. Başarılı bir kadın yönetmen. Yapımcısı Faruk Turgut dizinin ve Star Tv'de yayına girecek. Oyuncularını sevmediğim Benim Hala Umudum Var'dan benim pek de umudum yok!


Bir kitap...



''Birden kaldırımlardan taşan kalabalıkta onun da olabileceği aklıma geldi. İçimdeki sıkıntı eridi. (Bu sıkıntı garsonun yüzündendi. Öyle sanıyordum. Paltomu tutarken yüzünü görmüştüm: Gülmekten değil sırıtmaktan kırışmış, gözleri, ne derler, sırnaşık mı, yok yılışıktı. Para versem eli elime yapışacaktı. Vermedim.)''...



Yusuf Atılgan... Aylak Adam'dan. Her devrin kitabı, sanki gelecekten gelmiş hissi uyandıran...Okuyun.



Bir film...



Bir Alman filmi; Glück Türkçesi Mutluluk. Kadın yönetmen Doris Dörrie'nin saf aşkı anlatan, ilginç filmi. İzleyin.


Ve...



Tatar Ramazan ile Karagül iyi gidiyor. Seviyorum, izliyorum.

 

Drama Queen 

 

twitter.com/yazmakiyigelir 

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter