Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Önder Açıkbaş komik mi?

Önder Açıkbaş komik mi?
Üye: Drama Queen Komedi zor iştir. Komik olmak, karşındakini güldürmek, güldürebilmek, öyle herkesin, her ‘benim’’ diyenin harcı değildir. Bazısının tipi komiktir, böyle bakar, ağzını açar gülersin, bir hareket yapar yine gülersin. Bazısı da esprileriyle kırıp geçirir seni, her dediği ayrı güldürür. Kimi de kendini ‘komik’ sanır, abuk, belden aşağı şakalar yapar, hele bir de es kaza gülmüşsen, off ki of, yandın sen! En fenası da bu tiptir!

 

Biz milletçe severiz ekran komiklerini. Bizi güldürsünler isteriz her fırsatta. Belki de ‘’kendi kendimize’’ gülmeyi beceremediğimizden, karşı taraftan bekleriz gıdıklanmayı hep. 

 

Ekranda her gördüğümde beni çok kolay güldüren adam Önder Açıkbaş. Hani geçen sezon Muhabbetin ve Disko’nun Kralı Okan Bayülgen’in yanındaki ‘’deli komik’’ adam. 

 

 

TV 8’de program yapıyor Önder Açıkbaş. Açılımı Önder Televizyonu olan ÖTV adlı program, Açıkbaş’ın çeşitli tiplemelerinden oluşuyor. ‘’Tipleme’’ adamı olan Önder Açıkbaş, bu işi iyi kıvırmış. Ayrı ayrı tiplemeleri oynadığı ayrı ayrı bölümlerden oluşan ÖTV’de, ‘’Bugün Ne Giysem’’i ti’ye alan ‘’Bugün Ne Geysem’’, Kuzey Güney’i ti ’ye alan ‘’Mazlum Kuzey’’ bölümleri harika! Modacı Hakan Akkaya’yı, ‘’Akan Takkaya’’ adıyla öyle bir oynamış ki, programdan sonra, gün içinde aklıma geldikçe güldüm durdum. Bu bölümde Barbaros Şansal’ın da oluşu, o komplekssiz haliyle şakalara eşlik edişi, kendi ‘’rengini’’ hiç saklamamış olan Şansal’ı bir kez daha sevmeme sebep oldu. Ama esas Akan Takkaya’yı görmeniz lazımdı! 

 

Önder Açıkbaş, BKM gibi ‘’ciddi’’ bir okuldan çıkma. Yıllarca BKM Mutfak’ta yer alan, skeçlerin çoğunda imzası da bulunan Önder Açıkbaş, daha sonra yoluna tek başına devam etmek istiyor ve sinemaya geçiyor. Hepimiz biliyoruz zaten Destere’de Peker Açıkalın’la oynamıştı. Peker’e hiç gülmezken, filme ‘’dayanabildiğim’’ kadarlık kısımda Önder’le kahkaha atmıştım ben de. Filmle birlikte ‘’sinema aşkı’’nı keşfeden Önder Açıkbaş, bir dönem televizyona dönmeme, sinema yapma kararı almış. İlerleyen zamanda bu fikrin pek de iyi olmadığına karar vermiş olacak ki ÖTV olarak geri döndü. 

 

 

Yılmaz Erdoğan ve Okan Bayülgen gibi iki büyük isimle çalışmış olan Açıkbaş, sessiz ve derinden geldi bu yana. Kendisinin de dediği gibi paraya pula önem vermeyen Önder Açıkbaş, ‘’sağlam’’ adımlıyor ve yerini sağlamlaştırıyor. ‘’Şahan mı olur, Okan’ın izinden mi yürür’’ diye konuşulurken hakkında, O ‘’kendisi’’ oldu. ÖTV’ye başlamadan önce, Açıkbaş hakkında, TV8’de Okan Bayülgen’in ‘’yerine’’ program yapacağı söyleniyor ve öyle sanılıyordu. Düşünülen olmadı, bambaşka bir programla karşımıza çıktı. Kendisinin Şahan’dan da, Yılmaz Erdoğan’dan da, Okan’dan da farklı iş yaptığını söylüyor Açıkbaş. 

 

Şahan Gökbakar’ı ilk izlediğimde, kendi uydurduğu tiplemeler çok hoşuma gitmişti, onlara katıla katıla gülmekle birlikte, arkadaş arasında taklitlerini yapar hale gelip kendimizi eğlendirir olmuştuk. O’nun programının Gerçek Kesit bölümü de vardı, o da müthişti. Kanal 7’de de Atilla Taş buna benzer bir program yapıyordu geçen yıl. Taş’ı sevmiyorum ama tesadüfen izlediğim programına gülerken bulmuştum kendimi. Şu anki programıyla, özellikle taklitleriyle İsmail Baki’ye de benzer yanlarını bulduğum Açıkbaş, Şahan ve Atilla Taş’ın eski tiplemelerini de andırıyor bence. 

 

 

Zaten bu tür, tipleme ve taklit ağırlıklı programlarda yapılanlar aşağı yukarı birbirinin aynı. O işi diğerinden daha çok sevmenizi sağlayan şey, sizi güldürene kendinizi ne kadar yakın hissettiğinizle de alakalı aslında. Bu biraz da bu yönüyle, bir diziyi, o dizide sevdiğiniz ya da sevmediğiniz oyuncunun oynaması yüzünden diziye yakınlık kurmanızla aynı gibi. Dizi iyi olduğu halde, sırf o işte sevmediği sanatçı oynuyor diye, o diziyi baştan ‘’izlenmeyecekler’’ arasına sokan arkadaşlarım var. Ben İsmail Baki’yi sevmiyorum, o yüzden de programını izlemiyorum, dolayısıyla izlemeyince de O’na gülmüyorum! Veya gülmediğim için izlemiyorum. 

 

Şimdilik yaptığı taklitlerden, tiplemelerinden hoşnut olduğum, özellikle ‘’Mazlum Kuzey’’ine çok güldüğüm, taklit yeteneğini annesinden, komikliğini babasından alan Önder Açıkbaş’ın yolu açık olsun. 

 

Her Cuma TV8’de, izlemek istersen eğer sen de…

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter